Dünyanın en tuhaf 10 müzesi

genel
genel

Dünya'nın en ilginç müzeleri seyahat meraklıların ilgi odağı haline geldi.

Cadılardan işkence aletlerine, kötü sanat koleksiyonlarından kanalizasyon turlarına sizin için dünyanın en sıra dışı 10 müzesini bir araya getirdik.

SULABH ULUSLARARASI TUVALET MÜZESİ - Yeni Delhi, Hindistan

                                    
                                    
                                    
                                    Hindistan'ın
başkenti Yeni Delhi'deki müze, milattan önce 2.500 yılına kadar uzanan bir
dönemi kapsıyor. Altın kaplama antik Roma hükümdarı tuvaletlerinden, Ortaçağ Avrupa'sında
sıkça kullanılan eski nesil klozetlere kadar birçok tuvalet objesini görebilirsiniz.
SULABH ULUSLARARASI TUVALET MÜZESİ - Yeni Delhi, Hindistan Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki müze, milattan önce 2.500 yılına kadar uzanan bir dönemi kapsıyor. Altın kaplama antik Roma hükümdarı tuvaletlerinden, Ortaçağ Avrupa'sında sıkça kullanılan eski nesil klozetlere kadar birçok tuvalet objesini görebilirsiniz.
CANCUN SU ALTI MÜZESİ - Cancun, Meksika

                                    
                                    
                                    
                                    Biyologlar ve sanatçı Jason deCaires Taylor'ın birlikte açtıkları bu müze, deniz tabanına sabitlenmiş, gerçek boyutlu 500'ün üzerinde esere ev sahipliği yapıyor.
CANCUN SU ALTI MÜZESİ - Cancun, Meksika Biyologlar ve sanatçı Jason deCaires Taylor'ın birlikte açtıkları bu müze, deniz tabanına sabitlenmiş, gerçek boyutlu 500'ün üzerinde esere ev sahipliği yapıyor.
MUMYA MÜZESİ - Guanojuato, Meksika

                                    
                                    
                                    
                                    Guanajuato, Meksika'da bulunan Mumya Müzesi'ndeki mumyalar 1833 yılında kentte yaşanan bir kolera salgınından beri doğal halleriyle muhafaza ediliyorlar.
MUMYA MÜZESİ - Guanojuato, Meksika Guanajuato, Meksika'da bulunan Mumya Müzesi'ndeki mumyalar 1833 yılında kentte yaşanan bir kolera salgınından beri doğal halleriyle muhafaza ediliyorlar.
İŞKENCE MÜZESİ - Amsterdam, Hollanda
Suçlulara,
cadılara ve siyasi tutuklulara işkence yapmak için kullanılan 40 üzerinde alet
ve ekipmanın sergilendiği müzenin, korkutucu ve gergin bir atmosferiyle sizi
Amsterdam’ın huzurlu ortamından bir süreliğine uzak tutacak.
İŞKENCE MÜZESİ - Amsterdam, Hollanda Suçlulara, cadılara ve siyasi tutuklulara işkence yapmak için kullanılan 40 üzerinde alet ve ekipmanın sergilendiği müzenin, korkutucu ve gergin bir atmosferiyle sizi Amsterdam’ın huzurlu ortamından bir süreliğine uzak tutacak.
ULUSLARARASI CASUSLUK MÜZESİ - Washington D.C., ABD

                                    
                                    
                                    
                                    Dünyanın en gizemli mesleklerinden biri olan casusluğun karanlık taraflarına ışık tutan müze, bu alandaki en geniş koleksiyonuna sahip. Şaşırtıcı küçüklükteki fotoğraf makineleri, sahte paralar, gizlenmiş silahlar, şifreleme makineleri ve daha nice parça, istihbarat faaliyetlerinin modern çağda nasıl yürütüldüğünü daha iyi anlamanızı sağlıyor.
ULUSLARARASI CASUSLUK MÜZESİ - Washington D.C., ABD Dünyanın en gizemli mesleklerinden biri olan casusluğun karanlık taraflarına ışık tutan müze, bu alandaki en geniş koleksiyonuna sahip. Şaşırtıcı küçüklükteki fotoğraf makineleri, sahte paralar, gizlenmiş silahlar, şifreleme makineleri ve daha nice parça, istihbarat faaliyetlerinin modern çağda nasıl yürütüldüğünü daha iyi anlamanızı sağlıyor.
PLASTINARIUM - Guben, Almanya

                                    
                                    
                                    
                                    39 yıl boyunca kimya ve tıpla ilgilenen Gunther von Hagens'in, insan ve hayvan dokularını polimerle kaplama tekniğinin mükemmel örneklerine ev sahiliği yapan müze, yıllar önce Türkiye'de de sergilenen Body Worlds sergisinin de evi olma özelliği taşıyor.
PLASTINARIUM - Guben, Almanya 39 yıl boyunca kimya ve tıpla ilgilenen Gunther von Hagens'in, insan ve hayvan dokularını polimerle kaplama tekniğinin mükemmel örneklerine ev sahiliği yapan müze, yıllar önce Türkiye'de de sergilenen Body Worlds sergisinin de evi olma özelliği taşıyor.
KANALİZASYON MÜZESİ - Paris, Fransa

                                    
                                    
                                    
                                    1200’lü yıllarda Kral Philippe Auguste’ün emriyle kurulan Paris kanalizasyon sistemi, bugün yerin altında son derece iyi düzenlenmiş kilometrelerce tünelden oluşuyor. Bu sistemin yaklaşık 450 metresini bugün yaya olarak, duvarların kenarlarındaki “kaldırımları” kullanarak gezebiliyorsunuz.
KANALİZASYON MÜZESİ - Paris, Fransa 1200’lü yıllarda Kral Philippe Auguste’ün emriyle kurulan Paris kanalizasyon sistemi, bugün yerin altında son derece iyi düzenlenmiş kilometrelerce tünelden oluşuyor. Bu sistemin yaklaşık 450 metresini bugün yaya olarak, duvarların kenarlarındaki “kaldırımları” kullanarak gezebiliyorsunuz.
PARFÜM MÜZESİ -  Barcelona, İspanya

                                    
                                    
                                    
                                    Barcelona’nın en büyük caddelerinden birisi olan Passeig de Gràcia’da bulunan bu müzede, Osmanlı’da ve Roma’da kullanılan en eski parfüm şişelerinden, Avrupa tarihinde gelip geçen parfümlere ve şişelerine kadar birçok ilginç parfümü göreceksiniz.
PARFÜM MÜZESİ - Barcelona, İspanya Barcelona’nın en büyük caddelerinden birisi olan Passeig de Gràcia’da bulunan bu müzede, Osmanlı’da ve Roma’da kullanılan en eski parfüm şişelerinden, Avrupa tarihinde gelip geçen parfümlere ve şişelerine kadar birçok ilginç parfümü göreceksiniz.
KÖTÜ SANATLAR MÜZESİ - Massachusetts, A.B.D.

                                    
                                    
                                    
                                    Kötü Sanatlar Müzesi MOBA, 400 civarında eserden oluşan bir koleksiyona sahip. Misyonunu kötü sanat eserlerini mümkün olduğunca fazla izleyiciye sunmak olarak tanımlıyor.
KÖTÜ SANATLAR MÜZESİ - Massachusetts, A.B.D. Kötü Sanatlar Müzesi MOBA, 400 civarında eserden oluşan bir koleksiyona sahip. Misyonunu kötü sanat eserlerini mümkün olduğunca fazla izleyiciye sunmak olarak tanımlıyor.
KÖPEK TASMALARI MÜZESİ - Londra, İngiltere

                                    
                                    
                                    
                                    Londra'daki Leeds Şatosu Köpek Tasması Müzesi'nde, Ortaçağ ile Viktorya arası döneme ait 100'den farklı çeşit köpek tasması sergileniyor.
KÖPEK TASMALARI MÜZESİ - Londra, İngiltere Londra'daki Leeds Şatosu Köpek Tasması Müzesi'nde, Ortaçağ ile Viktorya arası döneme ait 100'den farklı çeşit köpek tasması sergileniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >