Duyduğunuzda şok olacaksınız; Titanic neden battı?

Titanic
Titanic

Titanic'in batma sebebi yalnızca buz dağı değildi.

İnsanlık tarihinin en önemli deniz facialarından biri olan Titanic'in neden battığını hiç merak ettiniz mi?

Yakıt tankında yangın çıktı

                                    
                                    
                                    İngiliz gazeteci Senan Molony 30 yıldır Titanic hakkında çeşitli incelemeler yapıp bu konu hakkında kitaplar yazdı. Molony'nin açıkladığına göre dev gemi hareket ettikten kısa bir süre sonra yakın deposunda bir yangın çıktı. Bu durum yolculardan saklandı ve görevliler yangını durdurmaya çalıştı. Konu hakkında gemi sahibinin de bilgisi olduğu ileri sürülüyor. Geminin gövdesinin yaklaşık 1000 derece ısındığı ve buz dağının bu nedenle Titanic'e büyük zarar verdiği iddia ediliyor.
Yakıt tankında yangın çıktı İngiliz gazeteci Senan Molony 30 yıldır Titanic hakkında çeşitli incelemeler yapıp bu konu hakkında kitaplar yazdı. Molony'nin açıkladığına göre dev gemi hareket ettikten kısa bir süre sonra yakın deposunda bir yangın çıktı. Bu durum yolculardan saklandı ve görevliler yangını durdurmaya çalıştı. Konu hakkında gemi sahibinin de bilgisi olduğu ileri sürülüyor. Geminin gövdesinin yaklaşık 1000 derece ısındığı ve buz dağının bu nedenle Titanic'e büyük zarar verdiği iddia ediliyor.
Anahtar kıyıda unutuldu

                                    
                                    
                                    Tam 95 yıl sonra geminin dürbününün kullanılması için gerekli olan anahtarın kıyıda unutulduğu açıklandı. Gemiciler, Titanic'te sıradan dürbünlerle etrafı gözetlemiş.
Anahtar kıyıda unutuldu Tam 95 yıl sonra geminin dürbününün kullanılması için gerekli olan anahtarın kıyıda unutulduğu açıklandı. Gemiciler, Titanic'te sıradan dürbünlerle etrafı gözetlemiş.
Diğer faktörler

                                    
                                    Titanic'in battığı o gece, hava çok açıktı ve yıldızların parıltısı ufuk çizgisini olduğundan yüksek gösteriyordu. Geminin dürbününün çalışmıyor olmasının da etkisiyle gemiciler buzdağını göremedi.

 Titanic buz dağına çarptıktan sonra yavaşlamadı. Şayet gemi biraz yavaşlasaydı bu korkunç sonuç ortaya çıkmamış olurdu. 


 Dürbünü olmayan, yakıt tankında ciddi bir yangın çıkan Titanic'in rotasını değiştirmesi ve en yakın yerde mola verip bu sorunları çözmesi gerekiyordu.


(Kaynak: brightside.me)
Diğer faktörler Titanic'in battığı o gece, hava çok açıktı ve yıldızların parıltısı ufuk çizgisini olduğundan yüksek gösteriyordu. Geminin dürbününün çalışmıyor olmasının da etkisiyle gemiciler buzdağını göremedi. Titanic buz dağına çarptıktan sonra yavaşlamadı. Şayet gemi biraz yavaşlasaydı bu korkunç sonuç ortaya çıkmamış olurdu. Dürbünü olmayan, yakıt tankında ciddi bir yangın çıkan Titanic'in rotasını değiştirmesi ve en yakın yerde mola verip bu sorunları çözmesi gerekiyordu. (Kaynak: brightside.me)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >