El yakan fiyatlarıyla dünyanın en pahalı 7 yiyeceği

El yakan fiyatlarıyla dünyanın en pahalı 7 yiyeceği
El yakan fiyatlarıyla dünyanın en pahalı 7 yiyeceği

Çok paranız olsa Ferrari mi alırdınız yoksa ufak bir pasta mı?

Yiyecekler, canlıların yaşamak için yemesi gereken besinlerden oluşur. Hayvanlar yiyeceklerin nasıl olduğuna çok takılmadan tabiri caizse bulduklarını gömerler. Bitkiler de aynı şekilde topraktan aldıkları 3-5 mineralle hayatta kalabilirler. Fakat biz insanların kafaları bu şekilde çalışmıyor. Bizim için yiyecek her millete ve insana göre değişen farklı kültürleri oluşturmuştur. O yeme alışkanlıklarının dışına istisnalarımız dışında çoğumuz çıkmayız. İnsanlığının bu yemek kültürünün zengin olması nedeniyle ortaya bazı lüks yiyecekler çıktı. İşte fiyatları el yakan bu yiyecekleri sizler için listeledik.

Omlet

                                    
                                    New York`taki Le Parker Meridien Oteli`nin içindeki restoranda yapılan omlette altı yumurta dışında, 300 gram Sevruga havyarı ve bir adet de ıstakoz var. Üzeri de yine havyarla süsleniyor. Fiyatı ise 3 bin 860 Türk Lirası
Omlet New York`taki Le Parker Meridien Oteli`nin içindeki restoranda yapılan omlette altı yumurta dışında, 300 gram Sevruga havyarı ve bir adet de ıstakoz var. Üzeri de yine havyarla süsleniyor. Fiyatı ise 3 bin 860 Türk Lirası
Cupcake

                                    
                                    “Golden Phoenix” isimli bu cupcake Dubai'de satış yapan bir butikte satılıyor. Yapımında 23 karat altın kullanılmıştır. Fiyatı: 3 bin 870 Türk Lirası
Cupcake “Golden Phoenix” isimli bu cupcake Dubai'de satış yapan bir butikte satılıyor. Yapımında 23 karat altın kullanılmıştır. Fiyatı: 3 bin 870 Türk Lirası
Samundari Khazana

                                    
                                    “Su Ürünü Hazinesi” anlamına gelen bu yiyeceğin içerisinde havyar yenilebilir altın bulunuyor. Sadece Londra'da sipariş verebileceğiniz bu yemeğin fiyatı ise 12 bin 250 Türk Lirası'dır.
Samundari Khazana “Su Ürünü Hazinesi” anlamına gelen bu yiyeceğin içerisinde havyar yenilebilir altın bulunuyor. Sadece Londra'da sipariş verebileceğiniz bu yemeğin fiyatı ise 12 bin 250 Türk Lirası'dır.
Dansuke Karpuzu

                                    
                                    Sadece Japonya`nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yetişen bu karpuz siyah renkte ve gevrek bir kıvama sahip. Kuzey Japonya`da üretilen Dansuke karpuzu sezon başına 65 tane yetişiyor. Fiyatı ise 23 bin 337 Türk Lirası'dır.
Dansuke Karpuzu Sadece Japonya`nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yetişen bu karpuz siyah renkte ve gevrek bir kıvama sahip. Kuzey Japonya`da üretilen Dansuke karpuzu sezon başına 65 tane yetişiyor. Fiyatı ise 23 bin 337 Türk Lirası'dır.
Elmas Havyar

                                    
                                    Beluga balığının yumurtasından elde edilen Elmas Havyarı`nın kilosu 57 bin lira civarındadır. Bu havyarı özgün yapan ürediği balıktır. Beluga balığı 120 milyon yıldır dünyada olsa da soyu tükenmek üzere ve daha çok Hazar denizinde bulunuyor.
Elmas Havyar Beluga balığının yumurtasından elde edilen Elmas Havyarı`nın kilosu 57 bin lira civarındadır. Bu havyarı özgün yapan ürediği balıktır. Beluga balığı 120 milyon yıldır dünyada olsa da soyu tükenmek üzere ve daha çok Hazar denizinde bulunuyor.
Beyaz İtalyan Alba Mantarı

                                    
                                    Ekip-biçme süreci çok zor ve yorucu olan bu yermantarları aşırı yüksek fiyatıyla göze çarpıyor. Nadir bulunan bu mantarların büyükleri yaklaşık 1.51 kilogramlık ağırlığıyla 600 Bin Türk Lirası'nın üzerinde fiyatlardan kendisine alıcı buluyor.
Beyaz İtalyan Alba Mantarı Ekip-biçme süreci çok zor ve yorucu olan bu yermantarları aşırı yüksek fiyatıyla göze çarpıyor. Nadir bulunan bu mantarların büyükleri yaklaşık 1.51 kilogramlık ağırlığıyla 600 Bin Türk Lirası'nın üzerinde fiyatlardan kendisine alıcı buluyor.
Cristmas Pastası

                                    
                                    İki katlı altıgen şeklindeki bu pasta Tokyo'da yapılmıştır. Pastanın süslemesinde toplamda 173 karatlık 223 elmas kullanılmıştır. Fiyatı ise 6 milyon 582 bin Türk Lirası'dır. Evet, bizce de biraz pahalı.
Cristmas Pastası İki katlı altıgen şeklindeki bu pasta Tokyo'da yapılmıştır. Pastanın süslemesinde toplamda 173 karatlık 223 elmas kullanılmıştır. Fiyatı ise 6 milyon 582 bin Türk Lirası'dır. Evet, bizce de biraz pahalı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >