Ev demeye bin şahit isteyen milyar dolarlık lüks yapılar

Hayat her geçen gün pahalılaşıyor. Ancak dünyanın en pahalı 10 evinde yaşayanlar, evlerinde bulunan odalarının yerlerini bile karıştırabiliyor…

Birçok insanın hayalidir, bir ev sahibi olabilmek. Kimi yıllarca çalışır kimi de hiç zahmete girmeden hayalindeki gibi bir eve sahip olur… Dünyada öyle evler var ki, onlara ev demeye bin şahit ister (!) Dünyanın en pahalı 10 evinde kraliyet ailelerinden, milyarderlere kadar birçok önemli kişi yaşıyor. Dünyanın farklı bölgelerinde birçok insan hastalık ve yoksullukla boğuşurken, bazı zengin ailelerin sarayları aratmayacak evlerde, son derece gösterişli yaşaması ise tartışmayı hak ediyor gibi...
Buckingham Sarayı

                                    
                                    İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Londra'da yaşadığı saray, 18. yüzyılın başlarında inşa edildi. Sarayda 775 oda, 19 devlet odası, 52 kraliyet ve misafir yatak odası, 188 personel yatak odası, 92 ofis ile 78 banyo bulunuyor. Sarayın değeri ise 1.550.000.000 dolar.
Buckingham Sarayı İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Londra'da yaşadığı saray, 18. yüzyılın başlarında inşa edildi. Sarayda 775 oda, 19 devlet odası, 52 kraliyet ve misafir yatak odası, 188 personel yatak odası, 92 ofis ile 78 banyo bulunuyor. Sarayın değeri ise 1.550.000.000 dolar.
Antilia

                                    
                                    Antilia, petrokimya firması Reliance Industries'nın yönetim kurulu başkanı, Asya'nın en zengini olan Mukesh Ambani'nin yaptırdığı evdir. 2010 yılının sonunda tamamlanan bina Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin başkenti olan Mumbai'de bulunuyor. 173 metre yüksekliğindeki bina 27 katlıdır. İçerisinde özel bir kliniğin bulunduğu binada, 6 kat Ambani'nin araba koleksiyonu için ayrılmış. Ambani ve ailesinin yaşadığı dev binada 600 kişi çalışıyor. Evin değeri dudak uçuklatıyor. Ambani Ailesi'nin yaşadığı yerin 2016 yılı piyasa değeri tam 1.000.000.000 dolar.
Antilia Antilia, petrokimya firması Reliance Industries'nın yönetim kurulu başkanı, Asya'nın en zengini olan Mukesh Ambani'nin yaptırdığı evdir. 2010 yılının sonunda tamamlanan bina Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin başkenti olan Mumbai'de bulunuyor. 173 metre yüksekliğindeki bina 27 katlıdır. İçerisinde özel bir kliniğin bulunduğu binada, 6 kat Ambani'nin araba koleksiyonu için ayrılmış. Ambani ve ailesinin yaşadığı dev binada 600 kişi çalışıyor. Evin değeri dudak uçuklatıyor. Ambani Ailesi'nin yaşadığı yerin 2016 yılı piyasa değeri tam 1.000.000.000 dolar.
Villa Leopolda

                                    
                                    
                                    Villa Leopolda, Fransız Rivierası yani Fransa'nın Akdeniz kıyısının bir bölümünde yer almaktadır. Belçika Kralı 2. Leopold'un yaptırdığı bina 1931 yılında tamamlandı. Binada daha önce Gianni-Marella Agnelli ve Izaak-Dorothy J. Killam çiftleri yaşadı. 1987'de ise Edmond Safra evi satın aldı. 1999'da Edmond Safra'nın vefatının ardından ev eşi Lily Safra'ya miras kaldı. İçinde bir helikopter pistinin bulunduğu bina 750.000.000 dolar değerinde.
Villa Leopolda Villa Leopolda, Fransız Rivierası yani Fransa'nın Akdeniz kıyısının bir bölümünde yer almaktadır. Belçika Kralı 2. Leopold'un yaptırdığı bina 1931 yılında tamamlandı. Binada daha önce Gianni-Marella Agnelli ve Izaak-Dorothy J. Killam çiftleri yaşadı. 1987'de ise Edmond Safra evi satın aldı. 1999'da Edmond Safra'nın vefatının ardından ev eşi Lily Safra'ya miras kaldı. İçinde bir helikopter pistinin bulunduğu bina 750.000.000 dolar değerinde.
Four Fairfield Pond

                                    
                                    
                                    Ira Renner ve ailesinin yaşadığı Four Fairfield Pond, New York'un Sagaponack bölgesinde bulunuyor. 63 dönümlük bir alana inşa edilen yapıda 29 yatak odası, 39 banyo ve 91 metrelik bir yemek odası yer alıyor. Ayrıca evin dışında bir enerji santrali, basketbol sahası, bowling salonu, tenis ve quash kortları bulunuyor. Mimarisiyle de ilgi çeken malikanenin değeri 248.500.000 dolar.
Four Fairfield Pond Ira Renner ve ailesinin yaşadığı Four Fairfield Pond, New York'un Sagaponack bölgesinde bulunuyor. 63 dönümlük bir alana inşa edilen yapıda 29 yatak odası, 39 banyo ve 91 metrelik bir yemek odası yer alıyor. Ayrıca evin dışında bir enerji santrali, basketbol sahası, bowling salonu, tenis ve quash kortları bulunuyor. Mimarisiyle de ilgi çeken malikanenin değeri 248.500.000 dolar.
Kensington Palace 

                                    
                                    
                                    Kraliyet ailesine ait Kensington Palace, 1605 yılında inşa edildi. Londra'da bulunan sarayda Prens William ve Kate Middleton yaşıyor. Kraliçe Victoria'nın doğup büyüdüğü bu saraya, Prens William'ın merhum annesi Lady Diana, Prens Charles'tan ayrıldıktan sonra taşınmıştı. Sarayın içinde 12 yatak odası, bir Türk Hamamı, yüzme havuzu ve 20 araçlık bir otopark bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama ve First Lady Michelle Obama'nın Prens George ile tanıştığı sarayın değeri ise 222.000.000 dolar.
Kensington Palace Kraliyet ailesine ait Kensington Palace, 1605 yılında inşa edildi. Londra'da bulunan sarayda Prens William ve Kate Middleton yaşıyor. Kraliçe Victoria'nın doğup büyüdüğü bu saraya, Prens William'ın merhum annesi Lady Diana, Prens Charles'tan ayrıldıktan sonra taşınmıştı. Sarayın içinde 12 yatak odası, bir Türk Hamamı, yüzme havuzu ve 20 araçlık bir otopark bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama ve First Lady Michelle Obama'nın Prens George ile tanıştığı sarayın değeri ise 222.000.000 dolar.
Ellison Estate

                                    
                                    
                                    Dünyanın en zengin 15. kişisi olan Lawrence Joseph Ellison'un sahip olduğu ev, California'da bulunuyor. 10 binadan oluşan evi, yapay bir göl çevreliyor. Genellikle ahşap malzemelerin kullanıldığı yapının değeri 200.000.000 dolar.
Ellison Estate Dünyanın en zengin 15. kişisi olan Lawrence Joseph Ellison'un sahip olduğu ev, California'da bulunuyor. 10 binadan oluşan evi, yapay bir göl çevreliyor. Genellikle ahşap malzemelerin kullanıldığı yapının değeri 200.000.000 dolar.
Hearst Kalesi

                                    
                                    ABD'nin San Francisco bölgesindeki San Simeon kasabasında bulunan Hearst Kalesi, 1865 yılında inşa edildi. Bir tepenin üzerine kurulan kaleyi William Randolph Hearst, Julia Morgan isimli bir mimara yaptırmıştır. 1957 yılında Hearst Ailesi kaleyi devlete bağışlamıştır. 56 oda ve 61 banyonun bulunduğu yapıda ayrıca dünyanın en büyük özel hayvanat bahçesini de yer alıyor. Birçok filmin çekildiği kaleyi, rezervasyon yaptırarak yaklaşık 3 saatte dolaşıyorsunuz. Baba Filmi'nde de kullanılan kalenin piyasa değeri 191.000.000 dolar.
Hearst Kalesi ABD'nin San Francisco bölgesindeki San Simeon kasabasında bulunan Hearst Kalesi, 1865 yılında inşa edildi. Bir tepenin üzerine kurulan kaleyi William Randolph Hearst, Julia Morgan isimli bir mimara yaptırmıştır. 1957 yılında Hearst Ailesi kaleyi devlete bağışlamıştır. 56 oda ve 61 banyonun bulunduğu yapıda ayrıca dünyanın en büyük özel hayvanat bahçesini de yer alıyor. Birçok filmin çekildiği kaleyi, rezervasyon yaptırarak yaklaşık 3 saatte dolaşıyorsunuz. Baba Filmi'nde de kullanılan kalenin piyasa değeri 191.000.000 dolar.
Seven Pinnacle

                                    
                                    
                                    ABD'nin kuzeybatı eyaletlerinden olan Montana'da yer alan Seven Pinnacle, zenginler için lüks bir kayak merkezi. Tim Blixseth'e ait tesiste birçok havuz ve golf sahası bulunuyor. Yellowstone Kulübü kurucu ortağı Tim Blixseth'in tesisinin değeri 155.000.000 dolar.
Seven Pinnacle ABD'nin kuzeybatı eyaletlerinden olan Montana'da yer alan Seven Pinnacle, zenginler için lüks bir kayak merkezi. Tim Blixseth'e ait tesiste birçok havuz ve golf sahası bulunuyor. Yellowstone Kulübü kurucu ortağı Tim Blixseth'in tesisinin değeri 155.000.000 dolar.
Kensington Palace Gardens

                                    
                                    Premier Lig ekibi Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'e ait evde; sağlık merkezi, tenis kortu ve otomobil müzesi bulunuyor. Rusya elçiliğinin olduğu caddede yer alan evin değeri 140.000.000 dolar.
Kensington Palace Gardens Premier Lig ekibi Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'e ait evde; sağlık merkezi, tenis kortu ve otomobil müzesi bulunuyor. Rusya elçiliğinin olduğu caddede yer alan evin değeri 140.000.000 dolar.
Upper Phillimore Gardens 

                                    
                                    
                                    Ukrayna'nın ikinci başkanı olan Leonid Kuçma'nın kızı Olena Pinchuk'a ait ev Londra'da bulunuyor. Yüzme havuzu, sauna, spor salonu ve bir sinemanın bulunduğu evin tasarımında mermer ve altın işlemeler kullanılmıştır. Başarılı 100 Ukraynalı kadın arasında 17. sırada bulunan Pinchuk'un konağının değeri 128.000.000 dolar.
Upper Phillimore Gardens Ukrayna'nın ikinci başkanı olan Leonid Kuçma'nın kızı Olena Pinchuk'a ait ev Londra'da bulunuyor. Yüzme havuzu, sauna, spor salonu ve bir sinemanın bulunduğu evin tasarımında mermer ve altın işlemeler kullanılmıştır. Başarılı 100 Ukraynalı kadın arasında 17. sırada bulunan Pinchuk'un konağının değeri 128.000.000 dolar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >