Evde yapabileceğiniz çikolatalı atıştırmalıklar

Birbirinden lezzetli çikolata tarifleri.

İşte evde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik 8 farklı atıştırmalık.

Çikolata kalorisi yüksek ve enerji veren bir yiyecektir. Daha çok çocukların ve kadınların tükettiği çikolata vücutta serotonin hormonu salgılar ve mutlu olmanıza yardımcı olur. Uzmanlar bitter çikolatanın daha sağlıklı olduğunu söylerler.
Çikolatayı sevmeyen yoktur. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi çikolatanın da fazlası elbette zararlıdır. Âmâ arada sırada tatlı kaçamaklar yapmak hepinizin hakkı çikolata krizinin tutmuş, çat kapı misafiriniz geldiyse bu çikolata tarifleri çok işinize yarayacak. Pratik tatlı tariflerive hafif tatlı tarifleri için haberimize göz atın.

Çikolatalı milföy 

                                    
                                    Milföy hamurlarını alıyoruz. Tepsinin içine milföy hamurunu koyup üzerine çikolata yerleştirerek pişirebilirsiniz.İsterseniz milföylere şekil verin daha güzel olacaktır. Afiyet olsun.
Çikolatalı milföy Milföy hamurlarını alıyoruz. Tepsinin içine milföy hamurunu koyup üzerine çikolata yerleştirerek pişirebilirsiniz.İsterseniz milföylere şekil verin daha güzel olacaktır. Afiyet olsun.
Çikolatalı krep

                                    
                                    Normal krep hamuru hazırlıyoruz. Yumurta, un, su, şeker ile koyu bir kıvam elde ediyoruz ve pişiriyoruz. Ardından çikolatayı eritip yiyebilirsiniz.
Çikolatalı krep Normal krep hamuru hazırlıyoruz. Yumurta, un, su, şeker ile koyu bir kıvam elde ediyoruz ve pişiriyoruz. Ardından çikolatayı eritip yiyebilirsiniz.
Çikolatalı leblebi

                                    
                                    Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Daha sonra sarı leblebileri içine atıyor ve yağlı kâğıdın üzerine koyup soğutuyoruz. Dışarıdan çikolata leblebi almanız gerekmeyecek .Afiyet olsun.
Çikolatalı leblebi Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Daha sonra sarı leblebileri içine atıyor ve yağlı kâğıdın üzerine koyup soğutuyoruz. Dışarıdan çikolata leblebi almanız gerekmeyecek .Afiyet olsun.
Muzlu çikolata

                                    
                                    Muzlu çikolata için gerekli malzemeler: muz ve çikolata gerekmektedir. Üzerini süslemek için fındık kullanabilirsiniz. Öncelikle bir muzu ikiye bölüyoruz. Daha sonra dondurma çubuğuna ya da tavuk şiş yapılan çubuğa muzları geçiriyoruz. Ardından benmari usulü eritilmiş çikolataya ve fındığa batırıp yağlı kağıdın üstüne alıyoruz. Muzlu çikolatanız hazır. Çocukların çok keyif alacağı bu tarifi çocuklarınız dondurma istediği kış mevsimlerinde muzlu çikolata yaparak gönlünü alabilirsiniz.
Muzlu çikolata Muzlu çikolata için gerekli malzemeler: muz ve çikolata gerekmektedir. Üzerini süslemek için fındık kullanabilirsiniz. Öncelikle bir muzu ikiye bölüyoruz. Daha sonra dondurma çubuğuna ya da tavuk şiş yapılan çubuğa muzları geçiriyoruz. Ardından benmari usulü eritilmiş çikolataya ve fındığa batırıp yağlı kağıdın üstüne alıyoruz. Muzlu çikolatanız hazır. Çocukların çok keyif alacağı bu tarifi çocuklarınız dondurma istediği kış mevsimlerinde muzlu çikolata yaparak gönlünü alabilirsiniz.
Çikolatalı çilek

                                    
                                    Yıkadığınız çilekleri peçete yardımıyla kurutuyoruz. Ardından benmari usulü erittiğiniz beyaz, sütlü ya da bitter çikolataya çilekleri batırarak kuruması için yağlı kâğıdın üzerinde soğutuyoruz. Afiyet olsun.
Çikolatalı çilek Yıkadığınız çilekleri peçete yardımıyla kurutuyoruz. Ardından benmari usulü erittiğiniz beyaz, sütlü ya da bitter çikolataya çilekleri batırarak kuruması için yağlı kâğıdın üzerinde soğutuyoruz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Truff 

                                    
                                    Hazır çikolatalı kek, ılık süt, yağ ve parça çikolatalar kabımıza ekleyip yoğurulur. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Daha sonra süslemek için fındık ya da hindistan cevizine batırılır.
Çikolatalı Truff Hazır çikolatalı kek, ılık süt, yağ ve parça çikolatalar kabımıza ekleyip yoğurulur. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Daha sonra süslemek için fındık ya da hindistan cevizine batırılır.
Parmak kurabiye 

                                    
                                    Parmak kurabiye yumurta, margarin, pudra şekeri, nişasta, un, kabartma tozu kulak memeş yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur biraz dinlendirilir. Ardında parmak şekli verilerek fırına atılır. Fırından çıkan kurabiye benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır. Bu kurabiye hamurundan istediğiniz şekillerde kurabiyeler yapabilirsiniz. Kurabiyeyi süslemek için çikolataya batırdıktan sonra fındık, ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

 Evde yapmış olduğunuz sade kurabiyeleri de erimiş çikolataya batırarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda evde bulunan şekillerde farklı şekilde kurabiyeler yapıp sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Parmak kurabiye Parmak kurabiye yumurta, margarin, pudra şekeri, nişasta, un, kabartma tozu kulak memeş yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur biraz dinlendirilir. Ardında parmak şekli verilerek fırına atılır. Fırından çıkan kurabiye benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır. Bu kurabiye hamurundan istediğiniz şekillerde kurabiyeler yapabilirsiniz. Kurabiyeyi süslemek için çikolataya batırdıktan sonra fındık, ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Evde yapmış olduğunuz sade kurabiyeleri de erimiş çikolataya batırarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda evde bulunan şekillerde farklı şekilde kurabiyeler yapıp sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Sade çikolatan krokanlı çikolata yapma

                                    
                                    Sade sütlü ya da bitter çikolatadan zevkinize göre yapabilirsiniz. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Benmari usulü eritme, kaynayan suyun üzerinde kabın içindeki çikolataları eritmektir. Kuruyemiş çeşitlerine ihtiyacınız var. Yağlı kâğıdın üzerine bir miktar kuru yemiş onun üzerine bir kaşık yardımıyla eritilmiş çikolata koyuyoruz. Soğuktan sonra krokanlı çikolataları yağlı kâğıdın üzerinden alıp servis yapabilirsiniz.
Sade çikolatan krokanlı çikolata yapma Sade sütlü ya da bitter çikolatadan zevkinize göre yapabilirsiniz. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Benmari usulü eritme, kaynayan suyun üzerinde kabın içindeki çikolataları eritmektir. Kuruyemiş çeşitlerine ihtiyacınız var. Yağlı kâğıdın üzerine bir miktar kuru yemiş onun üzerine bir kaşık yardımıyla eritilmiş çikolata koyuyoruz. Soğuktan sonra krokanlı çikolataları yağlı kâğıdın üzerinden alıp servis yapabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >