Evinizin kokusunu değiştirecek en pratik ev yapımı oda kokuları

Evimizin kokusu
Evimizin kokusu

Evinizde çok kolay şekilde hazırlayabileceğiniz, birbirinden pratik ve doğal oda kokuları.

Hepimiz evimizin güzel kokmasını isteriz. Bunun için marketlerde satılan oda kokularına dünyalar kadar paralar harcarız. Tek amacımız evimiz güzel koksundur. Çünkü gelenek ve göreneklerimizde evlerimizin önemi çok büyüktür. Misafir geldiği zaman o evin temiz olması, güzel kokması ve her şeyin yerli yerinde olması gerekir. Bu yüzden annelerimiz ellerinden geldiği kadar evimizin kokusunu güzelleştirmeye çalışır. Ayrıca yemek yapılan evde ister istemez bir yemek kokusu olur. Bunu geçirmek için birçok farklı yöntem denersiniz ama yine de yemek kokusunu anında geçiren bir oda kokusu bulamazsınız. Belki de sıra bu yöntemleri denemeye gelmiştir. Evdeki malzemeler ile yapılabilecek en güzel ve pratik oda kokularını sizler için derledik;
Portakal ve limon kokusu
Portakal ve limon kabuklarının içlerini bir güzel temizledikten sonra sıra geldi onların içine nasıl dolduracağımıza. Sırası ile deniz tuzu, nane ve karanfil ekleyiniz. Bir süre geçtikten sonra odanızın kokusunun ne kadar güzelleştiğini fark edeceksiniz.
Portakal ve limon kokusu Portakal ve limon kabuklarının içlerini bir güzel temizledikten sonra sıra geldi onların içine nasıl dolduracağımıza. Sırası ile deniz tuzu, nane ve karanfil ekleyiniz. Bir süre geçtikten sonra odanızın kokusunun ne kadar güzelleştiğini fark edeceksiniz.
Oda kokusu olan tarçın
Çubuk tarçın oda kokusu amacı ile kullanıldığında gerçekten çok etkili olmaktadır. Tarçın tadını veya kokusunu sevmeyenler bile bu yöntemle evinin kokusunu güzelleştirecektir. Baton mumların etrafına çubuk tarçınları yapıştırınız ve güzel bir görünüm kazandırmak için onları ip ile bağlıymış gibi gösterin.
Oda kokusu olan tarçın Çubuk tarçın oda kokusu amacı ile kullanıldığında gerçekten çok etkili olmaktadır. Tarçın tadını veya kokusunu sevmeyenler bile bu yöntemle evinin kokusunu güzelleştirecektir. Baton mumların etrafına çubuk tarçınları yapıştırınız ve güzel bir görünüm kazandırmak için onları ip ile bağlıymış gibi gösterin.
Portakalın kabuklarını atmayın, kokulu mum yapıyoruz
Yediğiniz bir portakal da olabilir veya sırf bu iş için de portakal kullanabilirsiniz. Portakal kabuklarını dikkatlice kesin ve oval bir şekil alınca içerisine kokulu mum yerleştirin. İkisi bir arada etki gösterecek ve kısa sürede odanızın kokusu büyülü bir hal almaya başlayacak.
Portakalın kabuklarını atmayın, kokulu mum yapıyoruz Yediğiniz bir portakal da olabilir veya sırf bu iş için de portakal kullanabilirsiniz. Portakal kabuklarını dikkatlice kesin ve oval bir şekil alınca içerisine kokulu mum yerleştirin. İkisi bir arada etki gösterecek ve kısa sürede odanızın kokusu büyülü bir hal almaya başlayacak.
Bahar tadında bir karışımla temiz kokular
Minik dilimler halinde portakalları, karanfil, yenibahar ve anason ekleyerek kaynatın. Sonrasında kaynamış karışımı kavanozlara dökerek odalarınıza yerleştirin. Resmen bahar tadında bir koku oluşacak evinizde.
Bahar tadında bir karışımla temiz kokular Minik dilimler halinde portakalları, karanfil, yenibahar ve anason ekleyerek kaynatın. Sonrasında kaynamış karışımı kavanozlara dökerek odalarınıza yerleştirin. Resmen bahar tadında bir koku oluşacak evinizde.
Kahve çekirdeklerinin inanılmaz aroması
Kahve çekirdeklerini bir kaba yerleştirin ve onların ortasına minik bir mum koyun ve yakın. Bir süre sonra odanızın kokusundaki değişimi fark edeceksiniz. Ayrıca bu pratik yöntemin bir ekstrası daha var o da kahve çekirdeklerini istediğiniz kaba koymak. Fincan, kase fark etmez yani.
Kahve çekirdeklerinin inanılmaz aroması Kahve çekirdeklerini bir kaba yerleştirin ve onların ortasına minik bir mum koyun ve yakın. Bir süre sonra odanızın kokusundaki değişimi fark edeceksiniz. Ayrıca bu pratik yöntemin bir ekstrası daha var o da kahve çekirdeklerini istediğiniz kaba koymak. Fincan, kase fark etmez yani.
Limonlu karışım ile mis gibi kokular
Limon dilimlerini, taze biberiye dalları ve vanilya çubukları ile birlikte kaynatın. Bu karışımı tıpkı portakallı karışım gibi kavanozlara yerleştirin ve mis gibi bir kokunun tadını çıkarın.
Limonlu karışım ile mis gibi kokular Limon dilimlerini, taze biberiye dalları ve vanilya çubukları ile birlikte kaynatın. Bu karışımı tıpkı portakallı karışım gibi kavanozlara yerleştirin ve mis gibi bir kokunun tadını çıkarın.
Sprey hallinde oda kokusuna hazır mısınız?
1 bardak kurutulmuş lavantanın içine yaklaşık 1 çay kaşığı anason ekleyin. Ardından karanfil ve çubuk tarçını ekleyip 1 adet muskat ilave ettikten sonra kaynatın ve süzün. Bu süzülen karşımı sprey şişelere koyarak istediğiniz zaman kullanabileceğiniz bir oda kokusu yapmış olursunuz.
Sprey hallinde oda kokusuna hazır mısınız? 1 bardak kurutulmuş lavantanın içine yaklaşık 1 çay kaşığı anason ekleyin. Ardından karanfil ve çubuk tarçını ekleyip 1 adet muskat ilave ettikten sonra kaynatın ve süzün. Bu süzülen karşımı sprey şişelere koyarak istediğiniz zaman kullanabileceğiniz bir oda kokusu yapmış olursunuz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >