Fil hastalığına yakalanan 6 çocuk babası 7 yıldır ev hapsinde

'Fil hastalığı' olarak bilinen 'lenfödem'e yakalanan Ali Güncan, her geçen gün biraz daha büyüyen ayak ve bacakları nedeniyle yürümekte güçlük çekiyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, halk arasında 'fil hastalığı' olarak bilinen 'lenfödem'e yakalanan Ali Güncan, her geçen gün biraz daha büyüyen ayak ve bacakları nedeniyle yürümekte güçlük çekiyor.



İnsanların hayatlarını yaşanmaz hale getiren “Fil Hastalığı” nedir?
7 yıldır evden çıkamıyor
6 çocuk babası olan Ali Güncan, yakalandığı ve halk arasında 'fil hastalığı' olarak da nitelendirilen hastalık nedeniyle tek başına hayatını idame ettiremez halde. Güncan'ın yakınları evde bakım ücreti almak istemelerine rağmen, bakım ücreti alma noktasında gerekli raporu alamadıklarını söylüyor. Baraka evde ikamet eden Güncan, 7 yıldır evden çıkamadığı gibi çekyat üzerinde yatıp kalkıyor. Ali Güncan, yetkililere seslenerek evde bakım ücreti alma konusunda yardımcı olmalarını istiyor.
7 yıldır evden çıkamıyor 6 çocuk babası olan Ali Güncan, yakalandığı ve halk arasında 'fil hastalığı' olarak da nitelendirilen hastalık nedeniyle tek başına hayatını idame ettiremez halde. Güncan'ın yakınları evde bakım ücreti almak istemelerine rağmen, bakım ücreti alma noktasında gerekli raporu alamadıklarını söylüyor. Baraka evde ikamet eden Güncan, 7 yıldır evden çıkamadığı gibi çekyat üzerinde yatıp kalkıyor. Ali Güncan, yetkililere seslenerek evde bakım ücreti alma konusunda yardımcı olmalarını istiyor.
Fil hastalığı nedir?
Halk arasında 'fil hastalığı' olarak bilinen hastalık, tıp dilinde lenfatik sıvıların hücre dokuları arasında sıkışarak basınç uygulaması ve şişmesi olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda lenf sisteminin yapısal bozukluğundan da kaynaklanan hastalıkta, dokular arası geçiş düzenli yapılamadığında bu sıvılar birikerek bacaklarda ve kollarda şişmeye neden oluyor. Tedavi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastalık yok edilebiliyor ancak tedavi bırakıldığında zedelenmeler ve yaralanmalar ortaya çıkıyor.
Fil hastalığı nedir? Halk arasında 'fil hastalığı' olarak bilinen hastalık, tıp dilinde lenfatik sıvıların hücre dokuları arasında sıkışarak basınç uygulaması ve şişmesi olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda lenf sisteminin yapısal bozukluğundan da kaynaklanan hastalıkta, dokular arası geçiş düzenli yapılamadığında bu sıvılar birikerek bacaklarda ve kollarda şişmeye neden oluyor. Tedavi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastalık yok edilebiliyor ancak tedavi bırakıldığında zedelenmeler ve yaralanmalar ortaya çıkıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >