Hababam Sınıfındaki o meşhur sahnenin sırrı ortaya çıktı

​Hababam Sınıfındaki o meşhur sahnenin sırrı ortaya çıktı
​Hababam Sınıfındaki o meşhur sahnenin sırrı ortaya çıktı

Hababam Sınıfı Uyanıyor filminde ekibin kaçış planı olarak sunulan çizimi ekip üyelerinden Dilaver Gür'e ait olduğunu biliyor muydunuz?

Hababam Sınıfı; halen daha yerini doldurulamayan efsane bir yapıttır.

Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan ve gişe rekorları kıran bu film ile ilgili son dönemlerde yeni yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor.

Hababam Sınıfı Uyanıyor filminde Halit Akçatepe'nin canlandırdığı Necmi karakterinin çizdiği şeklinde gösterilen ve yıllardır konuşulan bu başarılı çizimin aslında kim tarafından çizildiği ortaya çıktı.

Film de Dilaver karakterini canlandıran ve asıl mesleği mühendislik olan Dilaver Gür, bu çizimi gerçekleştiren asıl kişidir.

Gür, verdiği bir röportajda bu durumu itiraf ederken olayı da şöyle aktarıyor: “Hababam Sınıfının bir okuldan kaçış sahnesi çekilecekti ve bir plan yapılması lazımdı, kaçışın nasıl yapılacağına dair. O sırada Yönetmen Ertem Eğilmez bana, ‘Hadi mühendis bey şuraya bir kaçış planı yap” dedi. Ben de elime tebeşiri aldım ve doğaçlama olarak çizmeye başladım. Hem o sırada mühendislik okumamdan hem de resme ilgili olmamdan dolayı ortaya güzel bir eser çıkardım. O zaman filmin çekildiği Adile Sultan Kasrı’nı olduğu gibi tahtaya geçirdim. Şimdi bana o resmi yap deseler belki o duyguyu veremem ve aynı resmi çizemem. Çünkü o zamanın duygusu ve heyecanı farklıydı. Resim o kadar güzel ve unutulmaz ki insanlar hala merak ediyor bu resmi kim yapmış diye. Bu çok güzel bir şey”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >