Şoke olacaksınız! Bu köyde herkes aynı doğuyor

Altı parmak hastalığı
Altı parmak hastalığı

Bebeklerin yapışık parmaklı doğduğu köyde, 10 hanede 50 kişinin 6'şar parmağı var!

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı Derbent köyü, halk arasında "6 parmak" olarak bilinen genetik rahatsızlık nedeniyle el veya ayak parmakları fazla ya da yapışık insanlarıyla dikkati çekiyor.
Bazılarının yapışık parmaklı olduğu ve operasyonla ellerinin düzeltildiği köyde, 10 hanede 50 kişinin 6'şar parmağı bulunuyor.

10 haneden 50 kişi 

                                    
                                    
                                    Bazı köylülerin yapışık parmaklı, bazılarının da 6 parmaklı olduğu köyden hastaneye başvuranların operasyonla el ve ayakları düzeltilmiş. Bazı kişiler ise, utandıkları için bu durumu gizlemeyi tercih ediyor. 

Bir yere gittiklerinde ellerini ceplerinden çıkarmaktan çekinen köy halkının bir kısmı, operasyon geçirmekten de korkuyor. Çocukların ayak parmaklarının yapışık olması nedeniyle ayakkabı giyememekten yakındığı köydeki 10 hanede yaşayan 50 kişinin 6'şar parmağı bulunuyor.
10 haneden 50 kişi Bazı köylülerin yapışık parmaklı, bazılarının da 6 parmaklı olduğu köyden hastaneye başvuranların operasyonla el ve ayakları düzeltilmiş. Bazı kişiler ise, utandıkları için bu durumu gizlemeyi tercih ediyor. Bir yere gittiklerinde ellerini ceplerinden çıkarmaktan çekinen köy halkının bir kısmı, operasyon geçirmekten de korkuyor. Çocukların ayak parmaklarının yapışık olması nedeniyle ayakkabı giyememekten yakındığı köydeki 10 hanede yaşayan 50 kişinin 6'şar parmağı bulunuyor.
"Ağır yük kaldıramıyoruz" 

                                    
                                    
                                    Köylülerden Ali İhsan Düzbel, hem eli hem de ayağında 6 parmak olduğunu dile getirerek, "Bu anne ve babalarımızdan gelen bir durum. Oğlumda da var. Baba tarafım hep böyleydi. Bu durum hayatımızda zorluklara neden oluyor. Örneğin ağır yük kaldıramıyoruz. Ben ve oğlum çobanlık yapıyoruz. Devlet büyüklerimizden bize sahip çıkmasını, iş vermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.
"Ağır yük kaldıramıyoruz" Köylülerden Ali İhsan Düzbel, hem eli hem de ayağında 6 parmak olduğunu dile getirerek, "Bu anne ve babalarımızdan gelen bir durum. Oğlumda da var. Baba tarafım hep böyleydi. Bu durum hayatımızda zorluklara neden oluyor. Örneğin ağır yük kaldıramıyoruz. Ben ve oğlum çobanlık yapıyoruz. Devlet büyüklerimizden bize sahip çıkmasını, iş vermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >