Güneş gözlüğü almadan önce haberimizi mutlaka okuyun!

Gözlük
Gözlük

Her alışverişin kendine göre bir raconu var. Güneş gözlüğü almadan önce, yüz şeklinizi bilmeniz gerekiyor. İşte yüz şekillerine göre gözlük modelleri!

Mevsim, yaş, tarz tanımayan; evden çıkarken kimi zaman anahtarlardan önce varlığı test edilen en popüler aksesuarlardandır gözlükler...

Günümüzde, gözleri güneş ışınlarına karşı korumanın bir adım ötesinde gözlük modası… Artık kıyafetlere, sezon modasına ve popülerliğine göre gözlük alınıyor. Ancak bu da doğru değil. Yüz şeklinize göre doğru gözlüğü seçmek, sezon trendi olmasından çok daha önemli.

Gözlük çerçevenizin şekli, yüz şekliniz ile zıtlık oluşturmalı. Göz bebekleriniz çerçeveyi tam ortalarken, çerçeve boyutları yüz boyutlarınızla da orantılı olmalı.


Hangi yüz şekline, nasıl gözlük yakıştığını sizin için araştırdık. Siz de yüz şeklinizi belirleyip stilinize uygun gözlüğü seçin. Haberimizi okumadan gözlük satın almayın.

Sizin yüz şekliniz hangisi?

                                    
                                    Yüz şeklinizi bilmek, gözlük seçiminizi kolaylaştıracak.
Şu sıralar gözlük almayı düşünüyorsanız önerimiz, önce yüz şeklinizi iyi öğrenin.
Sizin yüz şekliniz hangisi? Yüz şeklinizi bilmek, gözlük seçiminizi kolaylaştıracak. Şu sıralar gözlük almayı düşünüyorsanız önerimiz, önce yüz şeklinizi iyi öğrenin.
Yuvarlak yüzlüler yuvarlak çerçeveden uzak durmalı

                                    
                                    Köşesiz, eni ve boyu eşit, dolgun bir yüzünüz var değil mi? Yüzünü daha ince ve uzun gösterecek tercihler yapmalısınız. Yüz hatlarınıza hava katmak, yuvarlaklığı az da olsa şekillendirmek için köşeli çerçeveler kullanmanız gerekiyor. Yanı sıra, gözlük sapını kalın seçerek de yüzünüzü uzun göstermeniz münkün. Yuvarlak çerçevelerden uzak durmalısın.
Yuvarlak yüzlüler yuvarlak çerçeveden uzak durmalı Köşesiz, eni ve boyu eşit, dolgun bir yüzünüz var değil mi? Yüzünü daha ince ve uzun gösterecek tercihler yapmalısınız. Yüz hatlarınıza hava katmak, yuvarlaklığı az da olsa şekillendirmek için köşeli çerçeveler kullanmanız gerekiyor. Yanı sıra, gözlük sapını kalın seçerek de yüzünüzü uzun göstermeniz münkün. Yuvarlak çerçevelerden uzak durmalısın.
Yuvarlak yüze köşeli gözlük 

                                    
                                    Köşeli gözlük modelleri, yüzünüzün yuvarlaklığını orantılayıp daha zarif görünmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, polis gözlük modelleri de yüzünüzü uzun göstermeye yardımcı olacaktır.
Yuvarlak yüze köşeli gözlük Köşeli gözlük modelleri, yüzünüzün yuvarlaklığını orantılayıp daha zarif görünmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, polis gözlük modelleri de yüzünüzü uzun göstermeye yardımcı olacaktır.
Dikdörtgen bir yüz şekliniz varsa ince saplı gözlüklere dikkat!

                                    
                                    Dikdörtgen ya da kare şeklinde olabilecek bir yüz tipinde en önemli amaç, yüzün bu keskin hatlarını biraz daha yumuşatmak. Gözlük alırken tercihlerinizi yuvarlak çerçevelerden yana kullanmalısınız. Gözlük sapını ince seçmek yüzünüzü kısa gösterirken, kalın saplar daha uzun gösterecek. Siz, kalın saplı gözlükleri tercih edin. “Kedi gözlükleri” sizin için en ideali. 50'lerin tarzını yansıtan bu gözlükleri seçerken elmacık kemiğinizi geçenleri tercih etmenizi öneririz.
Dikdörtgen bir yüz şekliniz varsa ince saplı gözlüklere dikkat! Dikdörtgen ya da kare şeklinde olabilecek bir yüz tipinde en önemli amaç, yüzün bu keskin hatlarını biraz daha yumuşatmak. Gözlük alırken tercihlerinizi yuvarlak çerçevelerden yana kullanmalısınız. Gözlük sapını ince seçmek yüzünüzü kısa gösterirken, kalın saplar daha uzun gösterecek. Siz, kalın saplı gözlükleri tercih edin. “Kedi gözlükleri” sizin için en ideali. 50'lerin tarzını yansıtan bu gözlükleri seçerken elmacık kemiğinizi geçenleri tercih etmenizi öneririz.
Dikdörtgen yüz şekillerine kedi gözlüğü

                                    
                                    Yüzünüzdeki dikdörtgen şekli biraz daha yuvarlayacak "kedi gözlük" modelleri, sizin için oldukça uygun.
Dikdörtgen yüz şekillerine kedi gözlüğü Yüzünüzdeki dikdörtgen şekli biraz daha yuvarlayacak "kedi gözlük" modelleri, sizin için oldukça uygun.
Kalbinizin güzelliği, yüzünüzde...

                                    
                                    
                                    Kalp şeklindeki yüzlerde, yüz hatları yanaklara ve çeneye doğru giderek daralır. Bu durumda, geniş alnınızı daha dar gösterecek gözlükler seçmelisiniz. Gözlüklerinizde çerçeveler göz seviyenizi ve çenenizi dengelemelidir; alt kısmı geniş çerçeveleri tercih edin. Desenli gözlükler, sizin için de ideal değil.
Kalbinizin güzelliği, yüzünüzde... Kalp şeklindeki yüzlerde, yüz hatları yanaklara ve çeneye doğru giderek daralır. Bu durumda, geniş alnınızı daha dar gösterecek gözlükler seçmelisiniz. Gözlüklerinizde çerçeveler göz seviyenizi ve çenenizi dengelemelidir; alt kısmı geniş çerçeveleri tercih edin. Desenli gözlükler, sizin için de ideal değil.
Kalp şeklinde yüzleri küçültmenin yolu gözlüklerde

                                    
                                    Kalp şeklinde bir yüz şekliniz varsa, kullanacağınız gözlükleri denemeden alma ihtimaliniz neredeyse yok gibi. Size gözlük modeli genellemekten çok, şunu tavsiye edebiliriz; alnınızı ve yüzünüzü küçük gösterecek tüm modelleri kullanabilirsiniz.
Kalp şeklinde yüzleri küçültmenin yolu gözlüklerde Kalp şeklinde bir yüz şekliniz varsa, kullanacağınız gözlükleri denemeden alma ihtimaliniz neredeyse yok gibi. Size gözlük modeli genellemekten çok, şunu tavsiye edebiliriz; alnınızı ve yüzünüzü küçük gösterecek tüm modelleri kullanabilirsiniz.
Oval yüz en ideali

                                    
                                    Dengeli olması nedeniyle ideal yüz şekli olarak kabul edilir. Hemen hemen her gözlük tipini rahatlıkla taşır. Siz yine de yüzünüzün doğal orantısını bozacak çerçevelerden ve orantısız gözlük saplarından uzak durun!
Oval yüz en ideali Dengeli olması nedeniyle ideal yüz şekli olarak kabul edilir. Hemen hemen her gözlük tipini rahatlıkla taşır. Siz yine de yüzünüzün doğal orantısını bozacak çerçevelerden ve orantısız gözlük saplarından uzak durun!
Oval yüz şekli olanlar gözlük seçiminde özgür

                                    
                                    Yüz şekli oval olanlar, gözlük seçiminde dilediği kadar özgür olabilir. O güzel yüzünüze ne taksanız yakışacaktır.
Oval yüz şekli olanlar gözlük seçiminde özgür Yüz şekli oval olanlar, gözlük seçiminde dilediği kadar özgür olabilir. O güzel yüzünüze ne taksanız yakışacaktır.
Üçgen yüzlü müsünüz?

                                    
                                    
                                    Dar bir alın ve geniş bir çene… Üçgen bir yüz şekline sahipseniz, bu köşe doğru köşe. Alnınızı geniş tutmak, yanak ve çevre bölgelerinizi dar göstermek için, desenli ve alçak saplı gölüklerden uzak durun. Şakaklarınızla aynı hizada ve genişlikte olan gözlükler, sizin için en ideali…
Üçgen yüzlü müsünüz? Dar bir alın ve geniş bir çene… Üçgen bir yüz şekline sahipseniz, bu köşe doğru köşe. Alnınızı geniş tutmak, yanak ve çevre bölgelerinizi dar göstermek için, desenli ve alçak saplı gölüklerden uzak durun. Şakaklarınızla aynı hizada ve genişlikte olan gözlükler, sizin için en ideali…
Üçgen yüzlere geniş gözlükler

                                    
                                    Yüz şeklinize en uygun gözlükler, hatlarınızla orantılı olanlar.
Üçgen yüzlere geniş gözlükler Yüz şeklinize en uygun gözlükler, hatlarınızla orantılı olanlar.
Yüzünüz tıpkı bir elmas...

                                    
                                    
                                    Eşkenar dörtgen olarak da bilinen elmas şeklindeki yüz şekillerinde alın, göz hizası ve çene kısmı dar olur. Nadir görülen bu yüz şeklinde, elmacık kemikleri fazlasıyla belirgindir. Alnınızı ve çenenizi geniş, şakaklarınızı dar göstermek için, sizi 70ler'e götürecek yuvarlak çerçeveler kullanabilirsiniz.
Yüzünüz tıpkı bir elmas... Eşkenar dörtgen olarak da bilinen elmas şeklindeki yüz şekillerinde alın, göz hizası ve çene kısmı dar olur. Nadir görülen bu yüz şeklinde, elmacık kemikleri fazlasıyla belirgindir. Alnınızı ve çenenizi geniş, şakaklarınızı dar göstermek için, sizi 70ler'e götürecek yuvarlak çerçeveler kullanabilirsiniz.
Elmas yüzlere oval gözlükler

                                    
                                    Yüz şeklini ve hatlarınızı yumuşatacak hafif de olsa oval, yuvarlak çerçeveler tercih edin.
Elmas yüzlere oval gözlükler Yüz şeklini ve hatlarınızı yumuşatacak hafif de olsa oval, yuvarlak çerçeveler tercih edin.
Uzun yüz şekillerine dikkat! 

                                    
                                    Uzun bir yüz, zarif yanaklar ve ince hatlar... Yüz şekli uzun olanlar, hatlarını daha uzun göstermemek için gözlük seçiminde oldukça dikkatli olmalı. Küçük ve yanaklarınızın üzerinde kullanacağınız gözlükler sizin için oldukça idealken uzun polis gözlüklerinden kaçının.
Uzun yüz şekillerine dikkat! Uzun bir yüz, zarif yanaklar ve ince hatlar... Yüz şekli uzun olanlar, hatlarını daha uzun göstermemek için gözlük seçiminde oldukça dikkatli olmalı. Küçük ve yanaklarınızın üzerinde kullanacağınız gözlükler sizin için oldukça idealken uzun polis gözlüklerinden kaçının.
Yuvarlak çerçeve tercih edin

                                    
                                    Yüzünüzü daha yukarıda ve daha orantılı göstermesi için yuvarlak çerçeveler tercih edebilirsiniz.
Yuvarlak çerçeve tercih edin Yüzünüzü daha yukarıda ve daha orantılı göstermesi için yuvarlak çerçeveler tercih edebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >