İzlemek yürek ister: Alper Mestçi'nin korku filmi serileri

2000’lerin ilk yıllarından itibaren örnekleri artan Türk korku filmleri arenasına; Musallat ve Siccin gibi çok beğenilen serilerle imzasını atan yönetmen Alper Mestçi’ nin filmlerini bir araya getirdik.

Kabul edelim, son yıllara kadar korku filmi denince aklımıza yerli yapım iyi örnek, herhangi bir film gelmiyordu. Her şey 2000' lerin ilk yıllarında başladı, daha önce başarılı pek çok iş yapan yetenekli isimler, korku filmi denemeleriyle sinema salonlarında perdelerin tozunu attırdı. Bu isimlerden belki de en önemlisi televizyondaki başarılı geçmişinin ardından, sinema dünyasına adım atarak gönülleri kazanan ve yeteneğini bir kez daha kanıtlayan yönetmen Alper Mestçi. Sinemadaki yönetmenlik kariyerinin 10. yılında, ünlü yönetmenin markalaşan seri filmlerini inceledik.
Musallat, 2007

                                    Yeni evli Suat ve Nurcan'ın, evliliklerini takiben mutlu yaşamlarını ters yüz eden yaşadıkları korkunç olayları anlatan film, Alper Mestçi'nin ilk filmi. Vizyona girdiği dönemde büyük ses getiren, korku filmi seven herkesten bugün yine iyi eleştiriler alan filmin başrollerini Burak Özçivit ve Ecem Cansu Aktay paylaşıyor.
Musallat, 2007 Yeni evli Suat ve Nurcan'ın, evliliklerini takiben mutlu yaşamlarını ters yüz eden yaşadıkları korkunç olayları anlatan film, Alper Mestçi'nin ilk filmi. Vizyona girdiği dönemde büyük ses getiren, korku filmi seven herkesten bugün yine iyi eleştiriler alan filmin başrollerini Burak Özçivit ve Ecem Cansu Aktay paylaşıyor.
Musallat 2: Lanet, 2009

                                    İlk filmde kendilerine musallat olan 'bela' ile mücadele eden çiftin macerasının anlatılmasının ardından, ikinci filmde geçmişinden gelen lanet ile yüzleşmek zorunda kalan Elif'in hikayesi bizlere anlatıldı. Filmin hazırlık sürecinin 6 ay olduğu ve Anadolu'da büyücülükle uğraşan insanlarla görüşüldüğü bilgileri, filmin vizyon döneminde gündeme gelmişti.
Musallat 2: Lanet, 2009 İlk filmde kendilerine musallat olan 'bela' ile mücadele eden çiftin macerasının anlatılmasının ardından, ikinci filmde geçmişinden gelen lanet ile yüzleşmek zorunda kalan Elif'in hikayesi bizlere anlatıldı. Filmin hazırlık sürecinin 6 ay olduğu ve Anadolu'da büyücülükle uğraşan insanlarla görüşüldüğü bilgileri, filmin vizyon döneminde gündeme gelmişti.
Siccin, 2014

                                    Musallat serisine yeni bir film beklerken Alper Mestçi bizleri başarılı bir seri olacağı baştan belli olan Siccin ile buluşturdu. Çocukluğundan beri kuzeni Kudret'e aşık olan Öznur, Kudret'in evliliğini bozmak ve kendisine bağlamak için Kudret'in eşi Nisa'ya büyü yaptırır. Ardından olaylar başlar. Yormayan temposu, başarılı kurgu ve oyunculuklarıyla Siccin bir serinin başarılı ilk örneği olarak hafızalara kazındı.
Siccin, 2014 Musallat serisine yeni bir film beklerken Alper Mestçi bizleri başarılı bir seri olacağı baştan belli olan Siccin ile buluşturdu. Çocukluğundan beri kuzeni Kudret'e aşık olan Öznur, Kudret'in evliliğini bozmak ve kendisine bağlamak için Kudret'in eşi Nisa'ya büyü yaptırır. Ardından olaylar başlar. Yormayan temposu, başarılı kurgu ve oyunculuklarıyla Siccin bir serinin başarılı ilk örneği olarak hafızalara kazındı.
Siccin 2, 2015

                                    Serinin ilk filminden bir yıl sonra gösterime giren film, oğulları ölen Hicran ve Adnan'ın zor günlerinden hareketle Hicran'ın büyü ile örülü gizemli bir yola girişini ele alıyor. Serinin başarı çizgisini devam ettiren film, üçüncü filminde müjdecisi oldu.
Siccin 2, 2015 Serinin ilk filminden bir yıl sonra gösterime giren film, oğulları ölen Hicran ve Adnan'ın zor günlerinden hareketle Hicran'ın büyü ile örülü gizemli bir yola girişini ele alıyor. Serinin başarı çizgisini devam ettiren film, üçüncü filminde müjdecisi oldu.
Siccin 3: Cürmü Aşk, 2016

                                    Sedat ve Orhan çocukluk arkadaşıdır. Orhan, yıllar sonra Sedat'ın kız kardeşi Kader'le evlenmiştir. Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatını farklı boyutlara taşır. Kader geçmişini hatırlayamazken Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur. Orhan, bu olayın ardından Sedat'la tüm bağları koparır. Sedat bu durumdan ötürü vicdan azabı çekerken, Orhan eşi Kader'i kaybetmemek için korkunç bir kapıyı aralayacaktır. Hem serinin müdavimlerinden hem de korku filmi seyircisinden tam not alan Siccin 3, Mestçi markasını korku filmleri arenasına bir kez daha yazdırdı. Gelecek filmlerini heyecanla bekliyoruz.
Siccin 3: Cürmü Aşk, 2016 Sedat ve Orhan çocukluk arkadaşıdır. Orhan, yıllar sonra Sedat'ın kız kardeşi Kader'le evlenmiştir. Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatını farklı boyutlara taşır. Kader geçmişini hatırlayamazken Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur. Orhan, bu olayın ardından Sedat'la tüm bağları koparır. Sedat bu durumdan ötürü vicdan azabı çekerken, Orhan eşi Kader'i kaybetmemek için korkunç bir kapıyı aralayacaktır. Hem serinin müdavimlerinden hem de korku filmi seyircisinden tam not alan Siccin 3, Mestçi markasını korku filmleri arenasına bir kez daha yazdırdı. Gelecek filmlerini heyecanla bekliyoruz.
Alper Mestçi kimdir?

                                    
	1995'te adım attığı medya sektöründe pek çok farklı kanalda editörlük ve çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2005'te formatı kendisine ait olan Dikkat Şahan Çıkabilir isimli programda, senaryo yazarlığı ve yönetmenlik görevini üstlendi. Sinemaya dair ilk adımını, 2006 yapımı Gen filminin senaryosu (Güray Ölgü ve Şahan Gökbakar ile birlikte) ile atmış oldu. 2007 yılında senaryosunu Güray Ölgü ile birlikte yazdığı ve kendisinin yönettiği ilk filmi Musallat ile korku filmleri arasına başarılı bir örnek kazandırdı. Bu filmi serinin devam filmi Musallat 2: Lanet ve Siccin serisi izledi. Alper Mestçi 2015 yılında, ekranların en sevilen seyyahı Gülhan Şen ile evlendi.
Alper Mestçi kimdir? 1995'te adım attığı medya sektöründe pek çok farklı kanalda editörlük ve çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2005'te formatı kendisine ait olan Dikkat Şahan Çıkabilir isimli programda, senaryo yazarlığı ve yönetmenlik görevini üstlendi. Sinemaya dair ilk adımını, 2006 yapımı Gen filminin senaryosu (Güray Ölgü ve Şahan Gökbakar ile birlikte) ile atmış oldu. 2007 yılında senaryosunu Güray Ölgü ile birlikte yazdığı ve kendisinin yönettiği ilk filmi Musallat ile korku filmleri arasına başarılı bir örnek kazandırdı. Bu filmi serinin devam filmi Musallat 2: Lanet ve Siccin serisi izledi. Alper Mestçi 2015 yılında, ekranların en sevilen seyyahı Gülhan Şen ile evlendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >