Kilo almaya birebir 8 kötü alışkanlık

Bunları yapıyorsanız kilo veremezsiniz

Günümüzde ciddi bir sorun olan aşırı kilolara karşı herkes kendince önlemler alıyor. Fakat ufak alışkanlıklar kilo verilmesini zorlaştırıyor. Özellikle akşam saatlerinde yapılan bazı alışkanlıklar kilo almaya yol açıyor. İşte kilo almanıza birebir 8 kötü alışkanlık.
Az uyumak

                                    
                                    Yoğun iş/okul temponuzdan dolayı uykunuzdan feragat edip başka işlerle uğraşıyorsanız yandınız. Çünkü az uyumak metabolizmayı yavaşlatacağı için sizin daha aç hissetmenize de yol açar. Sizin gün içinde yorgun hissetmenize, bu yüzden de daha az hareket etmenize neden olur. En az 8 saat uyumanız gerekiyor.
Az uyumak Yoğun iş/okul temponuzdan dolayı uykunuzdan feragat edip başka işlerle uğraşıyorsanız yandınız. Çünkü az uyumak metabolizmayı yavaşlatacağı için sizin daha aç hissetmenize de yol açar. Sizin gün içinde yorgun hissetmenize, bu yüzden de daha az hareket etmenize neden olur. En az 8 saat uyumanız gerekiyor.
Akşam yemeğini fazla kaçırmak

                                    
                                    Akşamları çok fazla yemek yemeniz-özellikle fazla yağlı yemekler- sindiriminizi yavaşlatır. Akşamları, sebze ağırlıklı yemekler yemeniz kilo almanızı engelleyecektir.
Akşam yemeğini fazla kaçırmak Akşamları çok fazla yemek yemeniz-özellikle fazla yağlı yemekler- sindiriminizi yavaşlatır. Akşamları, sebze ağırlıklı yemekler yemeniz kilo almanızı engelleyecektir.
Yemek yedikten hemen sonra uyumak

                                    
                                    Akşam yemeğini yediniz, üstünüze hafif bir ağırlık çöktü ve hemen gidip uyumaya karar verdiniz. Sakın uyumayın! Eğer akşam yemeğini yer yemez uyursanız vücudunuzda yağ hücreleri birikeceği için sindirim problemi yaşarsınız. Son öğünü yedikten en az 1.5-2 saat sonra uyumalısınız.
Yemek yedikten hemen sonra uyumak Akşam yemeğini yediniz, üstünüze hafif bir ağırlık çöktü ve hemen gidip uyumaya karar verdiniz. Sakın uyumayın! Eğer akşam yemeğini yer yemez uyursanız vücudunuzda yağ hücreleri birikeceği için sindirim problemi yaşarsınız. Son öğünü yedikten en az 1.5-2 saat sonra uyumalısınız.
Akşam yemeğinde kızartılmış yemekler yemek

                                    
                                    Günün son öğününde fazla kalorili kızartılmış yiyecekler yemek, vücudun o kalorileri yakacak gerekli vakti olmadığı için size kilo olarak geri dönecektir. Akşam yemeğinde yiyeceğiniz bu yemekler sizin uykunuzu yeterince alamamanıza da neden olacaktır. Uykunuzu yeterince alamamanız da ilk maddeye neden olacaktır.
Akşam yemeğinde kızartılmış yemekler yemek Günün son öğününde fazla kalorili kızartılmış yiyecekler yemek, vücudun o kalorileri yakacak gerekli vakti olmadığı için size kilo olarak geri dönecektir. Akşam yemeğinde yiyeceğiniz bu yemekler sizin uykunuzu yeterince alamamanıza da neden olacaktır. Uykunuzu yeterince alamamanız da ilk maddeye neden olacaktır.
Akşamları baharatlı yiyecekler yemek

                                    
                                    Akşam yemeğinde baharatlı yemekler yemek vücudunuza kızartılmış yiyecekler yemekle hemen hemen aynı etkileri yapar. Ek olarak akşam yemeği baharatlı yiyecekler yemek mide ekşimesine neden olarak sizi tüm gece rahatsız edebilir. Diğer öğünlerde baharatlı yiyecekler metabolizmanızı hızlandırır.
Akşamları baharatlı yiyecekler yemek Akşam yemeğinde baharatlı yemekler yemek vücudunuza kızartılmış yiyecekler yemekle hemen hemen aynı etkileri yapar. Ek olarak akşam yemeği baharatlı yiyecekler yemek mide ekşimesine neden olarak sizi tüm gece rahatsız edebilir. Diğer öğünlerde baharatlı yiyecekler metabolizmanızı hızlandırır.
Akşam yemeğinde mısır gevreği ve karbonhidrat yemek

                                    
                                    
	Size ekstra enerji vereceği için uykusuzluğa yol açar.
Akşam yemeğinde mısır gevreği ve karbonhidrat yemek Size ekstra enerji vereceği için uykusuzluğa yol açar.
Geceleri tatlı yemek

                                    
                                    
	Geceleri yediğiniz tatlılar direkt yağa dönüşeceği için kalori yakmanıza engel olur. Geceleri canınız tatlı çektiğinde bu isteğinizi meyve ile bastırabilirsiniz.
Geceleri tatlı yemek Geceleri yediğiniz tatlılar direkt yağa dönüşeceği için kalori yakmanıza engel olur. Geceleri canınız tatlı çektiğinde bu isteğinizi meyve ile bastırabilirsiniz.
Akşamları abur cubur yemek

	Akşamları abur cubur yemek yoğun kalori almanıza ve enerjik olmanıza neden olur. Bu da hem uykusuzluğa hem de kilo almanıza yol açar.
	Kaynak: Bright Side
Akşamları abur cubur yemek Akşamları abur cubur yemek yoğun kalori almanıza ve enerjik olmanıza neden olur. Bu da hem uykusuzluğa hem de kilo almanıza yol açar. Kaynak: Bright Side
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >