Köy çocuklarının "Bisikletli" kahramanı Hakan Yücel

Hakan Yücel
Hakan Yücel

Çocukların "Bisikletli Kütüphanesi" Hakan Yücel, bisikletiyle köy okullarına kitap taşıyor.

Bitlis Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, bisikletinin arkasına astığı çantasındaki kitapları, okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için köyde yaşayan çocuklara götürüyor.

Zor şartlara dahi aldırmayan Yücel, "Çocukların yüzündeki sevinç bana enerji veriyor. Pedalları daha güçlü çeviriyorum." açıklamasıyla, çocukları kitaplarla bir arada görmenin motivasyon kaynağı olduğunu söylüyor. Yücel'in Twitter hesabında, öğrencileri kitaplarla buluşturmak adına gerçekleştirdiği farklı çalışmaları da görebilirsiniz.
Köyleri dolaşıp kitap dağıtıyor
Bitlis Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, bisikletiyle köyleri dolaşarak çocuklara kitap dağıtıyor.
Köyleri dolaşıp kitap dağıtıyor Bitlis Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, bisikletiyle köyleri dolaşarak çocuklara kitap dağıtıyor.
Koşullara aldırmıyor!
Sert iklim ve hava koşulları da onu etkilemiyor. Kara ve soğuk havaya rağmen pedal çeviren Yücel, yaptığı işten oldukça mutlu olduğunu söylüyor.
Koşullara aldırmıyor! Sert iklim ve hava koşulları da onu etkilemiyor. Kara ve soğuk havaya rağmen pedal çeviren Yücel, yaptığı işten oldukça mutlu olduğunu söylüyor.
Hedefi 5 bin kitap 
Yücel, toplam 5 bin kitabı köylerde yaşayan çocuklarla buluşturmayı hedefliyor.
Hedefi 5 bin kitap Yücel, toplam 5 bin kitabı köylerde yaşayan çocuklarla buluşturmayı hedefliyor.
"Enerjimi çocuklardan alıyorum"
Enerjisini çocuklardan aldığını belirten Yücel, "Çocukların yüzündeki sevinç bana enerji veriyor. Pedalları daha güçlü çeviriyorum" diyor.
"Enerjimi çocuklardan alıyorum" Enerjisini çocuklardan aldığını belirten Yücel, "Çocukların yüzündeki sevinç bana enerji veriyor. Pedalları daha güçlü çeviriyorum" diyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >