Kuşlar gibi keskin gözlere sahip olmak istiyorsanız; bu gıdaları tüketmekten vazgeçmeyin

Göz sağlığı için şifa kaynağı 6 gıda.
Göz sağlığı için şifa kaynağı 6 gıda.

Sağlıklı gözler için sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 6 gıda…

Göz sağlığı için yalnızca havuç tüketmekle yetinmeyin. Sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken bazı gıdalar göz sağlığınız için son derece önemli. İşte, 6 şifa kaynağı gıda;

Yeşil yapraklı sebzeler
Koyu yeşil yapraklı sebzeler göz sağlığı için son derece önemlidir.
Yeşil yapraklı sebzeler Koyu yeşil yapraklı sebzeler göz sağlığı için son derece önemlidir.
Tatlı patates
Son yıllarda Türkiye'de satılmaya başlanan tatlı patates, A vitamini yönünden zengindir. Haşlayıp tüketebileceğiniz gibi tatlı patatesin yemeğini de pişirebilirsiniz.
Tatlı patates Son yıllarda Türkiye'de satılmaya başlanan tatlı patates, A vitamini yönünden zengindir. Haşlayıp tüketebileceğiniz gibi tatlı patatesin yemeğini de pişirebilirsiniz.
Yağlı balıklar
Somon, sardalya, ton balığı ve uskumru gibi balıklar omega-3 açısından son derece zengindir. 2009 yılında yapılan bir araştırmada omega-3'ün göz sağlığı açısından son derece önemli olduğu kanıtlanmıştır.
Yağlı balıklar Somon, sardalya, ton balığı ve uskumru gibi balıklar omega-3 açısından son derece zengindir. 2009 yılında yapılan bir araştırmada omega-3'ün göz sağlığı açısından son derece önemli olduğu kanıtlanmıştır.
Brokoli
Brokoli hem doyurucu hem de vitamin deposu bir sebzedir. Doğru yöntemlerle pişirildiği takdirde brokoli leziz bir yemek olarak tüketilebilir. C vitamini yönünden zengin olan brokoli göz sağlığı için olmazsa olmazlardandır.
Brokoli Brokoli hem doyurucu hem de vitamin deposu bir sebzedir. Doğru yöntemlerle pişirildiği takdirde brokoli leziz bir yemek olarak tüketilebilir. C vitamini yönünden zengin olan brokoli göz sağlığı için olmazsa olmazlardandır.
Buğday
Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri olan buğday göz sağlığı için önemlidir. Buğday katarak oluşumunu önleme etkisine sahiptir. Buğdayı haşlayıp salatalarda kullanabileceğiniz gibi çorbalarınıza da ilave edebilirsiniz.
Buğday Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri olan buğday göz sağlığı için önemlidir. Buğday katarak oluşumunu önleme etkisine sahiptir. Buğdayı haşlayıp salatalarda kullanabileceğiniz gibi çorbalarınıza da ilave edebilirsiniz.
Bakliyat
Nohut, fasulye, mercimek gibi bakliyatlar çinko yönünden son derece zengindir. Çinko, karaciğerden A vitamini salınımına yardımcı olur.
Bakliyat Nohut, fasulye, mercimek gibi bakliyatlar çinko yönünden son derece zengindir. Çinko, karaciğerden A vitamini salınımına yardımcı olur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >