Matrix 4 mü çekilecek?

Matrix 4
Matrix 4

Wachowski kardeşlerin yazıp-yönettiği bir bilim kurgu filmi olan Matrix’in hayranları, devam filminin çekilmesi yönünde beklenti içindeyken filmin başrol oyuncusu Keanu Reeves yeni film hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim kurgu filmi denince ilk akla gelen yapımlardan biri olan efsane üçleme Matrix, yeni bölümü ile karşımıza çekilecek mi? Son günlerde konu hakkında oldukça haber çıkması acaba yeni bir bölüm çekilecek mi? Sorusunu akla getiriyor. Herkesin merak ettiği bu konuda filmin Neo'su Keanu Reeves önemli açıklamalarda bulundu.
Neo’muz Wachowskiler kardeşler varsa bende varım diyor
Matrix 4'ün çekilmesi konusunda umut veren bir açıklama yapan Neo'muz “Wachowskiler projeye dahil olursa neden olmasın? Senaryoyu yine onlar yazmalı ve yönetmeli böylece hikaye nereye gelmiş görürüz. Biraz garip olur ama neden olmasın ki? İnsanlar ölür, hikayeler değil.” Yorumunda bulundu.
Wachowskiler kardeşlerden ses seda yok
Wachowski kardeşler konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadığı için, Neo'nun açıklamalarının yaktığı yeşil ışık sinema severleri pek tatmin etmedi. Fakat serinin hayranları yeni bir Matrix filmi izlemiş olmak istiyor.

Matrix 2000 yılında En İyi Ses Kurgusu Akademi Ödülü, En İyi Ses Miksajı Akademi Ödülü, En İyi Film Kurgusu Akademi Ödülü, En İyi Görsel Efekt Akademi Ödülü almıştı.
Bonus: Matrix’in konusu neydi?
Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini "Neo" adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra oradan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.
(Kaynak: Wikipedia)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >