Okuyacak farklı bir şeyler arayanların çok seveceği 5 roman

Roman
Roman

Büyülü gerçeklik akımından seçilmiş birbirinden harika olan bu kitapları elinizden bırakamayacaksınız.

Roman okumak insanı bu dünyadan koparıp başka dünyalara gitmesini sağlayan sihirli bir kapı gibidir. O kapıdan geçtikten sonra kim olduğunuzun, nerede iş yaptığınızın, nereden mezun olduğunuzun, nerede yaşadığınızın bir önemi yok. Kitabı açtıktan sonra istediğiniz kişi olma özgürlüğüne sahipsiniz; isterseniz bir şövalye, isterseniz bir kraliçe veya isterseniz bir ejderha olabilirsiniz. Romanların dünyasına girmiş olanlar bilirler ki bu dünya bambaşkadır. Bilmeyenler ise üzülmesinler, henüz hiçbir şey için geç kalmiş değiller. Okuyacak farklı tür bir şeyler arayanlar için büyülü gerçekçi kitapları araştırdık. Büyülü gerçekçilik, normal veya gerçekçi olarak kabul edilenin dışına çıkarak bir eseri mistik ve mantık dışı öğelerle zenginleştiren bir akımdır. Hayal dünyanızın sınırlarını zorlayacak, saatlerce başından kalkamayacağınız bu akımdan etkilenen yazarların yazdığı muhteşem romanları sizler için listeledik.

Sevgili Arsız Ölüm

                                    
                                    
                                    Günümüzde başarılı eserler vermeye devam eden önemli romancılarımızdan olan Latife Tekin'in İletişim Yayınları'ndan çıkan bu eseri muhteşem üslubuyla kitabı okuyanları kendisine bağlıyor. Bu akımın Türkiye'deki öncülerinden birisi olarak kabul edilen Latife Tekin, kırdan kente göçen Huvat ailesinin yer yer komik yer yer üzücü olan hayata tutunma hikayesini anlatıyor. Fakat bu hikaye içerisinde barındırdığı mistik ve mantık dışı öğelerle diğer "kırdan kente göç" konulu romanlardan ayrılıyor.
Sevgili Arsız Ölüm Günümüzde başarılı eserler vermeye devam eden önemli romancılarımızdan olan Latife Tekin'in İletişim Yayınları'ndan çıkan bu eseri muhteşem üslubuyla kitabı okuyanları kendisine bağlıyor. Bu akımın Türkiye'deki öncülerinden birisi olarak kabul edilen Latife Tekin, kırdan kente göçen Huvat ailesinin yer yer komik yer yer üzücü olan hayata tutunma hikayesini anlatıyor. Fakat bu hikaye içerisinde barındırdığı mistik ve mantık dışı öğelerle diğer "kırdan kente göç" konulu romanlardan ayrılıyor.
Koku

                                    
                                    
                                    Alman yazar Patrick Suskind tarafından yazılan bu roman yayımlandığı dönemde aylarca çok satanlar rafından aşağıya inmemiştir. Eski tarihlerde yaşayan ve kokusu olmayan bir adamın hayatını anlatır. 18. yüzyıl Fransası'nda yaşayan bu adam kokusu olmamasına rağmen koku alma yeteneği olağandışı bir şekilde gelişmiş bir karakter olarak karşımıza çıkar. Grenouille isimli bu adam üzerinden romanını kuran Suskind sıradışı anlatımı, başarılı betimlemeleriyle okunmayı hak eden önemli bir eser kaleme almıştır.
Koku Alman yazar Patrick Suskind tarafından yazılan bu roman yayımlandığı dönemde aylarca çok satanlar rafından aşağıya inmemiştir. Eski tarihlerde yaşayan ve kokusu olmayan bir adamın hayatını anlatır. 18. yüzyıl Fransası'nda yaşayan bu adam kokusu olmamasına rağmen koku alma yeteneği olağandışı bir şekilde gelişmiş bir karakter olarak karşımıza çıkar. Grenouille isimli bu adam üzerinden romanını kuran Suskind sıradışı anlatımı, başarılı betimlemeleriyle okunmayı hak eden önemli bir eser kaleme almıştır.
Yüzyıllık Yalnızlık

                                    
                                    
                                    Latin Amerika'nın en büyük edebiyatçılarından biri olan Gabriel Garcia Marquez tarafından yazılmış bir romandır. "İnsanın oturduğu toprakların altında ölüleri yoksa, o adam o toprağın insanı değildir." gibi etkileyici cümlelerin bulunduğu bu kitap birbirine benzer isimleri olan kocaman bir ailenin hikayesini konu alır. Yazar bu kitabı yazarken büyükannesinin ona anlattığı hikayelerden esinlendi. Büyükannesi hakkında "Büyükannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gördüğü olağan şeylermiş gibi anlatırdı bana" diyen Marquez kitabı da tam olarak bu şekilde yazdı. Marquez aynı zamanda büyülü gerçekçi akımın kurucularından birisi olarak adını edebiyat dünyasına altın harflerle yazdırmıştır.
Yüzyıllık Yalnızlık Latin Amerika'nın en büyük edebiyatçılarından biri olan Gabriel Garcia Marquez tarafından yazılmış bir romandır. "İnsanın oturduğu toprakların altında ölüleri yoksa, o adam o toprağın insanı değildir." gibi etkileyici cümlelerin bulunduğu bu kitap birbirine benzer isimleri olan kocaman bir ailenin hikayesini konu alır. Yazar bu kitabı yazarken büyükannesinin ona anlattığı hikayelerden esinlendi. Büyükannesi hakkında "Büyükannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gördüğü olağan şeylermiş gibi anlatırdı bana" diyen Marquez kitabı da tam olarak bu şekilde yazdı. Marquez aynı zamanda büyülü gerçekçi akımın kurucularından birisi olarak adını edebiyat dünyasına altın harflerle yazdırmıştır.
Simyacı

                                    
                                    
                                    Brezilyalı yazar Paulo Coelho tarafından yazılan bu roman yaklaşık 30 yıldır en çok konuşulan yapıtlar arasındadır. Dünyanın en çok satanlar listesinde bulunan bu kitap bu güne kadar tam 150 milyon adet sattı. Gördüğü bir rüya sonucunda pılını pırtını toplayarak İspanya'dan Mısır'a giden bir adamın yer yer gerçek dışı öğelerle bezeyerek anlatan Coelho bu kitabını Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Define Arayan Adam" öyküsünden esinlenerek yazdı.
Simyacı Brezilyalı yazar Paulo Coelho tarafından yazılan bu roman yaklaşık 30 yıldır en çok konuşulan yapıtlar arasındadır. Dünyanın en çok satanlar listesinde bulunan bu kitap bu güne kadar tam 150 milyon adet sattı. Gördüğü bir rüya sonucunda pılını pırtını toplayarak İspanya'dan Mısır'a giden bir adamın yer yer gerçek dışı öğelerle bezeyerek anlatan Coelho bu kitabını Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Define Arayan Adam" öyküsünden esinlenerek yazdı.
Hesap Günü

                                    
                                    
                                    Türkiye'nin en büyük hikayecilerinden birisi olan Mustafa Kutlu'nun yazdığı bir eserdir. İkindi namazı sonrası cenaze namazının kılınmasını bekleyen bir Osmanlı Paşa'sının torunu olan Bedir Beyin hikayesi anlatılır. Bedir Bey'in hayatı üzerinden Türkiye'de yaşayan bazı kesimleri eleştiren Kutlu, gerek kitabın üslubu gerekse de konusu bakımından birkaç yıl önce çıkmış olmasına rağmen önemli bir eser olarak kendini kabul ettirmiştir.
Hesap Günü Türkiye'nin en büyük hikayecilerinden birisi olan Mustafa Kutlu'nun yazdığı bir eserdir. İkindi namazı sonrası cenaze namazının kılınmasını bekleyen bir Osmanlı Paşa'sının torunu olan Bedir Beyin hikayesi anlatılır. Bedir Bey'in hayatı üzerinden Türkiye'de yaşayan bazı kesimleri eleştiren Kutlu, gerek kitabın üslubu gerekse de konusu bakımından birkaç yıl önce çıkmış olmasına rağmen önemli bir eser olarak kendini kabul ettirmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >