Sabah kahvaltılarını süsleyebilecek alternatif lezzetler

Çayınızı demlemeden önce ne yapacağınıza karar verelim. İşte kahvaltının yanında yiyebileceğiniz 10 alternatif lezzet…

Kahvaltınızı yaparken kendinizi özel hissetmek için bir değişiklik yapmaya ne derseniz dışarı çıkmadan kendinize mükellef bir sofra hazırlayın. Kahvaltılıkların yanında keyfinize keyif katacak damaklarınızı şenlendirecek 10 alternatif lezzet.
Börek
Kahvaltılarınızda çeşitli börek çeşitlerine yer verebilirsiniz. İsteğine göre börekçiden de alabilir. Evde anne eli değmiş mis gibi börekler için; yufka yağ, süt ve yumurtadan istediğiniz içle güzel bir börek yapabilirsiniz. Fırında pişirin çıkınca afiyetle yersiniz.
Börek Kahvaltılarınızda çeşitli börek çeşitlerine yer verebilirsiniz. İsteğine göre börekçiden de alabilir. Evde anne eli değmiş mis gibi börekler için; yufka yağ, süt ve yumurtadan istediğiniz içle güzel bir börek yapabilirsiniz. Fırında pişirin çıkınca afiyetle yersiniz.
Gözleme
Annenizin elleriyle yaptığı mis gibi gözlemeleri kahvaltı sofralarınızda afiyetle yiyebilirsiniz. Kenarda patatesten ya da peynirden hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi kolay olsun diyorsanız. Yufkanın içine serip tavada pişirebilirsiniz. İsterseniz de hamurunu kendinizin hazırladığınız gözleme yapabilirsiniz. Gözlemenin hamuru için un, tuz ve aldığı kadar su ilave edip güzel bir hamur elde edeceksiniz.
Gözleme Annenizin elleriyle yaptığı mis gibi gözlemeleri kahvaltı sofralarınızda afiyetle yiyebilirsiniz. Kenarda patatesten ya da peynirden hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi kolay olsun diyorsanız. Yufkanın içine serip tavada pişirebilirsiniz. İsterseniz de hamurunu kendinizin hazırladığınız gözleme yapabilirsiniz. Gözlemenin hamuru için un, tuz ve aldığı kadar su ilave edip güzel bir hamur elde edeceksiniz.
Omlet
Yumurta, un, yağ, tuz karıştırarak istediğiniz gibi bir omlet hazırlayabilirsiniz. Sade omlet yapabileceğiniz gibi arzu ettiğiniz malzemelerden de yapabilirsiniz. Sıcak bir şekilde tüketirseniz lezzetli olacaktır.
Omlet Yumurta, un, yağ, tuz karıştırarak istediğiniz gibi bir omlet hazırlayabilirsiniz. Sade omlet yapabileceğiniz gibi arzu ettiğiniz malzemelerden de yapabilirsiniz. Sıcak bir şekilde tüketirseniz lezzetli olacaktır.
Pişi
Pişi evde kolayca yapılan hamurdur. İsterseniz fırından aldığınız hamuru da kızartabilirsiniz. Çok büyük bir tat farkı söz konusu değil. Pişi için gerekli malzemeler; yumurta, ılık süt, ılık su, kuru maya, tuz, yoğurt, sıvı yağı, aldığı kadar un ekliyoruz. Mayalanması için bekliyoruz. Ardından kızartma tavasında pişiriyoruz.
Pişi Pişi evde kolayca yapılan hamurdur. İsterseniz fırından aldığınız hamuru da kızartabilirsiniz. Çok büyük bir tat farkı söz konusu değil. Pişi için gerekli malzemeler; yumurta, ılık süt, ılık su, kuru maya, tuz, yoğurt, sıvı yağı, aldığı kadar un ekliyoruz. Mayalanması için bekliyoruz. Ardından kızartma tavasında pişiriyoruz.
Simit ve poğaça
Simit ve poğaça yapmak ustalık ister. Gelin çaya oturmadan önce fırına uğrayalım; ekmek, simit ve poğaça alalım. Başka bir şey istemiyorsanız pis gibi kahvaltınız hazır.
Simit ve poğaça Simit ve poğaça yapmak ustalık ister. Gelin çaya oturmadan önce fırına uğrayalım; ekmek, simit ve poğaça alalım. Başka bir şey istemiyorsanız pis gibi kahvaltınız hazır.
Yumurtalı patates
Küp küp doğranmış ince patatesleri bir kapa alıyoruz. Üzerine bir yumurta kırıp, baharat, az zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Bir tavaya düz bir şekilde yayıp önlü arkamı çevirerek pişiriyoruz. Şu şekilde de yapabilirsiniz. Küp küp doğradığınız patatesleri haşlıyoruz. Ardında bir tavaya alıp üzerine yumurta kırıp hafiften karıştırarak pişiriyoruz.
Yumurtalı patates Küp küp doğranmış ince patatesleri bir kapa alıyoruz. Üzerine bir yumurta kırıp, baharat, az zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Bir tavaya düz bir şekilde yayıp önlü arkamı çevirerek pişiriyoruz. Şu şekilde de yapabilirsiniz. Küp küp doğradığınız patatesleri haşlıyoruz. Ardında bir tavaya alıp üzerine yumurta kırıp hafiften karıştırarak pişiriyoruz.
Menemen 
Domates ve yumurtanın enfes buluşması çeşit çeşit malzemeleri bir araya getirerek istediğiniz tat da ve lezzetle menemenler kahvaltı sofranıza çok yakışacak. Domatesleri, biberleri, pişiriyoruz. Ardından pişince içine istediğiniz kadar yumurta ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin karıştırın eriyene kadar ocaktan almayın. Ağzınıza layık bir menemen oldu. Ellerinize sağlık...
Menemen Domates ve yumurtanın enfes buluşması çeşit çeşit malzemeleri bir araya getirerek istediğiniz tat da ve lezzetle menemenler kahvaltı sofranıza çok yakışacak. Domatesleri, biberleri, pişiriyoruz. Ardından pişince içine istediğiniz kadar yumurta ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin karıştırın eriyene kadar ocaktan almayın. Ağzınıza layık bir menemen oldu. Ellerinize sağlık...
Sandviç
Marketten ya da fırından aldığınız sandviç ekmeklerinin içini; domates, peynir, yeşillikler koyarak hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz malzemeleri de sandviç yapımında sandviç ekmeğinizin arasında yer ayırabilirsiniz.
Sandviç Marketten ya da fırından aldığınız sandviç ekmeklerinin içini; domates, peynir, yeşillikler koyarak hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz malzemeleri de sandviç yapımında sandviç ekmeğinizin arasında yer ayırabilirsiniz.
Patates kızartması
İnce ince doğradığınız patatesleri tavada kızartabilirsiniz.İsterseniz baharatta ilave edip o şekilde kızartabilirsiniz.
Patates kızartması İnce ince doğradığınız patatesleri tavada kızartabilirsiniz.İsterseniz baharatta ilave edip o şekilde kızartabilirsiniz.
Çok aceleniz varsa ya da canınız tost çektiyse bu tam size göre hazırlanmış bir tost olmalı istediğiniz malzemelerde damak tadınıza uygun kolaylıkla yapabileceğiniz zaman tasarruflu lezzetli bir yiyecek hazırlamış oldunuz afiyet olsun
Çok aceleniz varsa ya da canınız tost çektiyse bu tam size göre hazırlanmış bir tost olmalı istediğiniz malzemelerde damak tadınıza uygun kolaylıkla yapabileceğiniz zaman tasarruflu lezzetli bir yiyecek hazırlamış oldunuz afiyet olsun
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >