Sezen Aksu'dan 6 yıl sonra yeni albüm: "Biraz Pop Biraz Sezen"

Sezen Aksu, 6 yıl aradan sonra “Biraz Pop Biraz Sezen” albümüyle geri döndü. 16 şarkıdan oluşan albüm, inadına yaşamanın inceliklerini notaların arka sokağındaki sözler arasında dinleyicilere sunuyor.

Son albümü 'Öptüm'ün üzerinden tam altı yıl geçti. Minik Serçe dinleyici açısından bu sürenin uzunluğunu fark etmiş olacak ki tekli şarkıların hüküm sürdüğü bu dönemde, tam 16 şarkıyla birden selamladı bizi. Her bir şarkı, bir gece yatıya gitmişiz de Sezen'in hazırladığı sütlü kahveyi içerken hayranlıkla onu dinliyormuşuz hissi uyandırıyor. Bir yerinden çarkına takıldığımız hayatın anlık değişimlere gebe olduğu bu belirsizlikler çağında, albümdeki 16 şarkı bizi bir oraya bir buraya sürüklüyor. Kaçtığımız gerçekler, esirgediğimiz tüm günaydınlar ve saklı kalan meseleler dinledikçe kalbimizin yüzeyine çıkıyor. Çünkü Sezen Aksu şarkılarının değmediği aşk acısı, dert, neşe, özlem, yol hikayesi yoktur, bu ülkede.




Albümün en iyi parçalarından biri sözleri Sezen Aksu'ya, bestesi ise Şehrazat'a ait olan 'Manifesto'. Manifesto'nun şahlandığı sözlerinden bir kısım şöyle:

“Ne gülümseme ne günaydın yok. E tabi üçüncü sayfada olay çok. Haberler hep son dakika şok şok! Yaşamak inadına hemen şimdi… Bu nedir harbi harbi, hadi kop gel parti parti. Yaşasın hayat budur. Manifesto”

Merakla beklenen "Biraz Pop Biraz Sezen" dijital platformlardan satışa sunulmasının ardından zirvedeki yerini aldı. Öte yandan albüm, 18 Ocak'tan itibaren raflarda yerini alacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >