Sihirbazların yüzyıllardır sakladığı 6 büyük sır!

Sihirbazlık sırları.
Sihirbazlık sırları.

İllüzyon gösterileri yapanları hayranlıkla izleyip onlar gibi olmak istiyorsanız, bu haberi daha dikkatli okumanızı tavsiye ediyoruz.

Evde, okulda kısacası her yerde sizlerde basit illüzyon gösterileri yaparak etrafınızdakileri şaşırtabilirsiniz. İşte size 6 sihir sırrı;
İnsanlar gerçekten kesiliyor mu?
Özellikle çocukken bu gösteriyi izlediyseniz; etkisinden uzun bir zaman kurtulmanız mümkün olmamıştır. Şayet bu kutu sanıldığı kadar korkutucu değil. Çünkü basit bir mekanizmaya sahip.
İnsanlar gerçekten kesiliyor mu? Özellikle çocukken bu gösteriyi izlediyseniz; etkisinden uzun bir zaman kurtulmanız mümkün olmamıştır. Şayet bu kutu sanıldığı kadar korkutucu değil. Çünkü basit bir mekanizmaya sahip.
Elbette bu mümkün değil!
Elbette bu mümkün değil!
Para aradan nasıl geçiyor?
Yırtık olmayan para, kalemin nasıl oluyor da içinden geçebiliyor?
Para aradan nasıl geçiyor? Yırtık olmayan para, kalemin nasıl oluyor da içinden geçebiliyor?
Sırrı çok basit
Buradaki sır ise kalemin hareketli bir mekanizmaya sahip olmasında gizli.
Sırrı çok basit Buradaki sır ise kalemin hareketli bir mekanizmaya sahip olmasında gizli.
Havada oturmak mümkün mü? 
Sokak sihirbazlarının kullandığı zor gibi görünen ancak son derece basit bir gösteri.
Havada oturmak mümkün mü? Sokak sihirbazlarının kullandığı zor gibi görünen ancak son derece basit bir gösteri.
Gizli düzenek
Gösteriyi gerçekleştiren kişi, gün boyu havada asılı duruyormuş gibi rahat rahat oturuyor. Çünkü sihirbazlar, çok dikkatli bakılmadıkça fark edilemeyen bir düzeneğin üzerinde oturuyor.
Gizli düzenek Gösteriyi gerçekleştiren kişi, gün boyu havada asılı duruyormuş gibi rahat rahat oturuyor. Çünkü sihirbazlar, çok dikkatli bakılmadıkça fark edilemeyen bir düzeneğin üzerinde oturuyor.
Bardak nereye kayboluyor?
Liseli gençlerin bile kolaylıkla yaptığı bir gösteri.
Bardak nereye kayboluyor? Liseli gençlerin bile kolaylıkla yaptığı bir gösteri.
Gizli bölme
Bardağın kaybolması sırasında en önemli görev mendile düşüyor. İki kattan oluşan mendilin arasında bir tel bulunuyor. Bu tel, bardak ortadan kaybolsa dahi bardağın orada bulunduğu izlenimini veriyor. Mendilin altındaki bardak masadaki düzenekten kolayca aşağıya doğru iniyor.
Gizli bölme Bardağın kaybolması sırasında en önemli görev mendile düşüyor. İki kattan oluşan mendilin arasında bir tel bulunuyor. Bu tel, bardak ortadan kaybolsa dahi bardağın orada bulunduğu izlenimini veriyor. Mendilin altındaki bardak masadaki düzenekten kolayca aşağıya doğru iniyor.
Esnek bir asistan gerekiyor
Bu gösteri için esnek bir asistan şart... Asistanın haricinde kutularda insan elli ve ayağına benzeyen maketler de mevcut.
Esnek bir asistan gerekiyor Bu gösteri için esnek bir asistan şart... Asistanın haricinde kutularda insan elli ve ayağına benzeyen maketler de mevcut.
Özel bir düzenek mevcut
Michael Jackson aslında Smooth Criminal isimli şarkısının klipinde fizik kurallarına aykırı bir dans yapmamış. 

 (Fotoğraf kaynağı: brightside.me)
Özel bir düzenek mevcut Michael Jackson aslında Smooth Criminal isimli şarkısının klipinde fizik kurallarına aykırı bir dans yapmamış. (Fotoğraf kaynağı: brightside.me)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >