Sinemanın yakın tarihinden en zalım 10 kadın karakter

En Zalım 10 Kadın Karakter
En Zalım 10 Kadın Karakter

İyisiyle kötüsüyle sinemanın yakın tarihinden zalım ve bir o kadar 'bela' 10 kadın karakteri bir araya getirdik.

Sinemada kadın karakterler güzel, zarif, tarz ve daha birçok şekilde sınıflandırıldı. Aylık kadın dergileri hala bu sevdadan vazgeçmiş değil. Kaldı ki senaryolarda güçlü ve bir o kadar 'bela' kadın karakterlere örnekleri artsa da, nadiren yer veriliyor. Bu sorunlardan hareketle sinemanın yakın tarihine göz gezdirdik ve iyisiyle kötüsüyle sinemanın yakın tarihinden zorlu 10 kadın karakteri karanlık yönlerini esas alarak bir araya getirdik.

Maggie Fitzgerald - “Million Dollar Baby”

                                    
                                    
                                    Hilary Swank'e ikinci Oscar heykelciğini kazandıran, Maggie karakteri nefes alan, önce popüler olup sonra talebi çabuk düşen bir kişisel gelişim kitabı gibi. Deli bir cesaretle 30 yaşında kariyer değişikliği yapmaya karar verip boksa yönelen Maggie; hüsranına, hırsına ve tüm eksiklerine rağmen dimdik bu listeye adını yazdırmayı başarıyor.
Maggie Fitzgerald - “Million Dollar Baby” Hilary Swank'e ikinci Oscar heykelciğini kazandıran, Maggie karakteri nefes alan, önce popüler olup sonra talebi çabuk düşen bir kişisel gelişim kitabı gibi. Deli bir cesaretle 30 yaşında kariyer değişikliği yapmaya karar verip boksa yönelen Maggie; hüsranına, hırsına ve tüm eksiklerine rağmen dimdik bu listeye adını yazdırmayı başarıyor.
Sarah Connor - “The Terminator”

                                    
                                    
                                    Her türlü dövüş tekniği, ateşli silah kullanma yöntemleri ve savaş stratejileri Sarah Connor ablamızdan sorulur. Ona zorlu ve karanlık demek bile az kalır belki.
Sarah Connor - “The Terminator” Her türlü dövüş tekniği, ateşli silah kullanma yöntemleri ve savaş stratejileri Sarah Connor ablamızdan sorulur. Ona zorlu ve karanlık demek bile az kalır belki.
Trinity - “The Matrix”

                                    
                                    
                                    Zorlu kadın karakterlerin en özgün tarza sahip ismi. Savaşırken stilinden, saç şeklinden ve en önemlisi deri pardösüden ödün vermeyen ölümsüz karakter.
Trinity - “The Matrix” Zorlu kadın karakterlerin en özgün tarza sahip ismi. Savaşırken stilinden, saç şeklinden ve en önemlisi deri pardösüden ödün vermeyen ölümsüz karakter.
O-Ren Ishii - “Kill Bill”​

                                    
                                    
                                    Bazı filmlerde kötülere hak veririz. O-Ren bacımızı o grupta değerlendirebiliriz. Ancak hiçbir kötülüğün cevabı en kötüyü seçmek olmamalı. Kimonosuyla kılıç kuşanırken görsel bir şölen yaşatan O – Ren' i saygıyla anıyoruz.
O-Ren Ishii - “Kill Bill”​ Bazı filmlerde kötülere hak veririz. O-Ren bacımızı o grupta değerlendirebiliriz. Ancak hiçbir kötülüğün cevabı en kötüyü seçmek olmamalı. Kimonosuyla kılıç kuşanırken görsel bir şölen yaşatan O – Ren' i saygıyla anıyoruz.
Clarice Starling - “Hannibal”

                                    
                                    
                                    Ekranlara ne zaman gelse izlemekten kendimizi alamadığımız, Hannibal'ın 'kankası' ve evimizin kızı Clarice desek yanlış olmaz. Clarice'i diğer karakterlerden ayıran yanı, ajanlığına rağmen ilk izlenimde verdiği naif duruşu. Fakat yılmayan, Hannibal karşısında hiç de fena sayılmayan hamleleriyle zekasını konuşturan Clarice favorilerimizden.
Clarice Starling - “Hannibal” Ekranlara ne zaman gelse izlemekten kendimizi alamadığımız, Hannibal'ın 'kankası' ve evimizin kızı Clarice desek yanlış olmaz. Clarice'i diğer karakterlerden ayıran yanı, ajanlığına rağmen ilk izlenimde verdiği naif duruşu. Fakat yılmayan, Hannibal karşısında hiç de fena sayılmayan hamleleriyle zekasını konuşturan Clarice favorilerimizden.
Sidney Prescott - “Scream” 

                                    
                                    
                                    90'larda başlayan Çığlık serüveni her ne kadar yakın zamanda tadını bozsa da Sidney Prescott' un öncü duruşunu yazımıza taşımasak olmazdı. Sidney, bir dönemin genç nesline evde bir katille karşılaşıldığında babamızın şemsiyesiyle kendimizi savunacağımız dersini veren yüce gönüllü kadın, yerin doldurulamaz.
Sidney Prescott - “Scream” 90'larda başlayan Çığlık serüveni her ne kadar yakın zamanda tadını bozsa da Sidney Prescott' un öncü duruşunu yazımıza taşımasak olmazdı. Sidney, bir dönemin genç nesline evde bir katille karşılaşıldığında babamızın şemsiyesiyle kendimizi savunacağımız dersini veren yüce gönüllü kadın, yerin doldurulamaz.
Esther - “Orphan”

                                    
                                    
                                    'Evlerden ırak' sözünün senaryo kağıdına kazınmış hali Esther; seyrederken “Öl artık” dedirten, saplantının sınırlarını zorlayan küçülmüş de büyümüş ve kesinlikle karanlık bir karakter. Kötülüğün bir daveti olsa onur konuklarından biri olacağına şüphemiz yok.
Esther - “Orphan” 'Evlerden ırak' sözünün senaryo kağıdına kazınmış hali Esther; seyrederken “Öl artık” dedirten, saplantının sınırlarını zorlayan küçülmüş de büyümüş ve kesinlikle karanlık bir karakter. Kötülüğün bir daveti olsa onur konuklarından biri olacağına şüphemiz yok.
The Bride - “Kill Bill”

                                    
                                    
                                    Biz Aliye çile çekti diye düşünürken, Tarantino bizi nasıl elem, keder ve azim dolu bir hikayenin kahramanıyla tanıştırdı. 'Gelin' sen büyük kadınsın! Seyrederken acısını, sonuna kadar hissettiğimiz, öfkesiyle öfkelendiğimiz Uma Thurman' ın ölümsüzleştirdiği kahramanımızı gururla sunarız.
The Bride - “Kill Bill” Biz Aliye çile çekti diye düşünürken, Tarantino bizi nasıl elem, keder ve azim dolu bir hikayenin kahramanıyla tanıştırdı. 'Gelin' sen büyük kadınsın! Seyrederken acısını, sonuna kadar hissettiğimiz, öfkesiyle öfkelendiğimiz Uma Thurman' ın ölümsüzleştirdiği kahramanımızı gururla sunarız.
​ Erin - "You're Next"

                                    
                                    
                                    Filmin ilginç yanı önce tüm klişelere sahip olduğunu düşünmenize neden olup, ardından Erin ile bu algıyı yerle bir etmesi. Koca filmi Erin karakteri göz dolduran performansıyla sırtında taşıyor. Ve film ilerlerken öğrendiğimiz Erin'in gizemli geçmişiyle, akıllı geçinen avcı/lar kolay lokma birer ava dönüşüyor.
​ Erin - "You're Next" Filmin ilginç yanı önce tüm klişelere sahip olduğunu düşünmenize neden olup, ardından Erin ile bu algıyı yerle bir etmesi. Koca filmi Erin karakteri göz dolduran performansıyla sırtında taşıyor. Ve film ilerlerken öğrendiğimiz Erin'in gizemli geçmişiyle, akıllı geçinen avcı/lar kolay lokma birer ava dönüşüyor.
Annie Wilkes - “Misery”

                                    
                                    
                                    Hatırlarsanız daktilosunu alıp kitap yazmak için sakin bir kasabada, ahşap bir evde ve tabi şömine karşısında roman yazmayı hayal eden bir nesil vardı. Annie Wilkes, o nesli yazmaktan uzaklaştıran kadındır desek abartmış olmayız. Yazarları “Yazmaz olaydım” dedirtecek bir anti-hayranlığa sahip Bayan Wilkes, evinde yaşanan tüm kırıp dökmeleri anında eski haline getirmeyi, adeta yağı kiri söküp atan oluklu bulaşık sünger gücüyle başaran yanıyla listemizde ilk sırayı hak ediyor.
Annie Wilkes - “Misery” Hatırlarsanız daktilosunu alıp kitap yazmak için sakin bir kasabada, ahşap bir evde ve tabi şömine karşısında roman yazmayı hayal eden bir nesil vardı. Annie Wilkes, o nesli yazmaktan uzaklaştıran kadındır desek abartmış olmayız. Yazarları “Yazmaz olaydım” dedirtecek bir anti-hayranlığa sahip Bayan Wilkes, evinde yaşanan tüm kırıp dökmeleri anında eski haline getirmeyi, adeta yağı kiri söküp atan oluklu bulaşık sünger gücüyle başaran yanıyla listemizde ilk sırayı hak ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >