Snapchat’in pabucunu dama atan uygulama Instagram’dan geldi

Teknolojinin ilerlemesiyle artan telefon bağımlığı ve sosyal medya uygulamaları, artık hayatın ta kendisi… Sosyal medya artık her anımıza şahit oluyor

İnsanlar, artık doğmamış çocuklara, besledikleri evcil hayvanlara dahi sosyal medya hesabı açıyor. Sosyal medyanın hayatın merkezinde olmasının en büyük nedeni, güncelliği içinde barındırıyor olması. Her saniye yeni bilgiye, yeni trende ve yeni insanlara ulaşma imkanınız var. Sevdiğiniz iş adamlarını, hayranı olduğunuz sanatçıları, beğendiğiniz markaları, güncel organizasyonları ve akla gelebilecek her türlü popüler konuyu sosyal medya sayesinde öğrenme imkanınız da var. Bu anlık bilgi paylaşımının en popüler uygulaması Snapchat'e, şimdilerde yeni bir uygulama daha eklendi. Instagram'dan gelen anlık hikaye paylaşım fikri, Snapchat'in popülerliğine gölge düşüreceğe benziyor.


Snapchat’in papucu damda

                                    
                                    
                                    Bu habere çok sevineceksiniz! Snapchat'e göre daha hızlı olan ve özellikle telefon şarjını daha tasarruflu kullanmanızı sağlayan bu özellik ile Instagram, kaybettiği popülerliği yeniden kazandı.
Snapchat’in papucu damda Bu habere çok sevineceksiniz! Snapchat'e göre daha hızlı olan ve özellikle telefon şarjını daha tasarruflu kullanmanızı sağlayan bu özellik ile Instagram, kaybettiği popülerliği yeniden kazandı.
Instagram özgürlüğü

                                    
                                    
                                    Insta- snap'te anlık olarak hikayenizi paylaşabilir, üzerine istediğiniz yazıyı yazabilir, istediğiniz filtreyi ekleyebilirsiniz.
Instagram özgürlüğü Insta- snap'te anlık olarak hikayenizi paylaşabilir, üzerine istediğiniz yazıyı yazabilir, istediğiniz filtreyi ekleyebilirsiniz.
Artık Zeki Müren bile sizi görebilecek 

                                    
                                    
                                    Snapchat uyguladığı farklı filtrelerle, sosyal dünyayı ele geçirmiş durumdaydı ki, Instagram duruma el attı. Instagram'ın yeni uygulaması Insta-snap'te, Snapchat'e benzeyen bir uygulama ile anlık görüntü paylaşıp hikayenizi oluşturabiliyorsunuz. Snapchat'te yalnızca sizi takip edenlerin görebildiği anlık görüntüleriniz, Instagram Stories'te sizi takip etmeyen insanlar tarafından da görülebiliyor.
Artık Zeki Müren bile sizi görebilecek Snapchat uyguladığı farklı filtrelerle, sosyal dünyayı ele geçirmiş durumdaydı ki, Instagram duruma el attı. Instagram'ın yeni uygulaması Insta-snap'te, Snapchat'e benzeyen bir uygulama ile anlık görüntü paylaşıp hikayenizi oluşturabiliyorsunuz. Snapchat'te yalnızca sizi takip edenlerin görebildiği anlık görüntüleriniz, Instagram Stories'te sizi takip etmeyen insanlar tarafından da görülebiliyor.
İşin ticari boyutu

                                    
                                    
                                    Fenomenler tarafından gerçekleştirilen sosyal medya reklamlarının Instagram'dan Snapchat'e kayması, Instagram'ı oldukça olumsuz etkilemişti. Tüm bu döngüyü tersine çevirmek adına yapılan bu hamle, şimdiden başarılı olacağa benziyor.
İşin ticari boyutu Fenomenler tarafından gerçekleştirilen sosyal medya reklamlarının Instagram'dan Snapchat'e kayması, Instagram'ı oldukça olumsuz etkilemişti. Tüm bu döngüyü tersine çevirmek adına yapılan bu hamle, şimdiden başarılı olacağa benziyor.
Hikayeleri özelleştirmek sizin elinizde

                                    
                                    
                                    Tabii ayarlardan hikayenizi kimlerin görebileceğine karar verebiliyorsunuz. Sadece sizin seçtiğiniz insanların görme ihtimali de var. İşiniz oldukça kolay; ama harika görüntülerinizi saklamanın ne anlamı var ki?
Hikayeleri özelleştirmek sizin elinizde Tabii ayarlardan hikayenizi kimlerin görebileceğine karar verebiliyorsunuz. Sadece sizin seçtiğiniz insanların görme ihtimali de var. İşiniz oldukça kolay; ama harika görüntülerinizi saklamanın ne anlamı var ki?
Insta-snap nasıl kullanılıyor?

                                    
                                    
                                    İşiniz oldukça kolay! Öncelikle akıllı telefonunuzdaki Instagram uygulamasını güncelleyin. Ardından ana sayfanın en üstünde bulunan halkaların sol tarafındaki artı işaretiyle hikayelerinizi paylaşmaya başlayabilirsiniz.
Insta-snap nasıl kullanılıyor? İşiniz oldukça kolay! Öncelikle akıllı telefonunuzdaki Instagram uygulamasını güncelleyin. Ardından ana sayfanın en üstünde bulunan halkaların sol tarafındaki artı işaretiyle hikayelerinizi paylaşmaya başlayabilirsiniz.
Pekii, Snapchat nasıldı?

                                    
                                    
                                    Fotoğraf ve video çekebildiğiniz uygulamada, paylaşımlarınızın üzerine not yazıp resim çizebiliyorsunuz. Sizin belirlediğiniz süre boyunca yayınlanan fotoğraflarınız, sizi takip edenler tarafından izleniyor. Kullanıcı adıyla eklediğiniz kişilerin maksimum 10 saniye süreyle paylaştığı hikayeleri, 24 saat boyunca izleme imkanınız var. Bu sınırlı süre, uygulamaya bağımlılığı arttırıyor.
Pekii, Snapchat nasıldı? Fotoğraf ve video çekebildiğiniz uygulamada, paylaşımlarınızın üzerine not yazıp resim çizebiliyorsunuz. Sizin belirlediğiniz süre boyunca yayınlanan fotoğraflarınız, sizi takip edenler tarafından izleniyor. Kullanıcı adıyla eklediğiniz kişilerin maksimum 10 saniye süreyle paylaştığı hikayeleri, 24 saat boyunca izleme imkanınız var. Bu sınırlı süre, uygulamaya bağımlılığı arttırıyor.
Facebook out, Snapchat in!

                                    
                                    
                                    
                                    Facebook, Twitter, Instagram derken; sosyal medya ailesinin yeni üyesi Istagram ve Twitterdan çok farklı, Snapchat. Hedef odaklı reklam pazarında, genç tüketiciye ulaşmanın direkt yolu olan sosyal medya mecralarının en etkilisi olma yolunda ilerleyen uygulamanın, günlük 100 milyon aktif kullanıcısı var.
Facebook out, Snapchat in! Facebook, Twitter, Instagram derken; sosyal medya ailesinin yeni üyesi Istagram ve Twitterdan çok farklı, Snapchat. Hedef odaklı reklam pazarında, genç tüketiciye ulaşmanın direkt yolu olan sosyal medya mecralarının en etkilisi olma yolunda ilerleyen uygulamanın, günlük 100 milyon aktif kullanıcısı var.
Günde 8 milyar video görüntüleniyor.

                                    
                                    
                                    
                                    IOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılan yazılımın Hintçe ve İngilizce dil seçeneği bulunuyor. Kısa sürede büyük bir popülerlik kazanan uygulamada, günde 8 milyar video görüntüleniyor.
Günde 8 milyar video görüntüleniyor. IOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılan yazılımın Hintçe ve İngilizce dil seçeneği bulunuyor. Kısa sürede büyük bir popülerlik kazanan uygulamada, günde 8 milyar video görüntüleniyor.
Saniyede 9 bin Snap.

                                    
                                    
                                    
                                    Bütünden parçaya doğru gitmeye başlayan sosyal medya uygulamalarında spesifik, tek bir noktaya odaklanmış, Instagram'da paylaşılan fotoğraflara göre belkide daha özensiz, daha sık paylaşımlarda bulunulan Snapchat uygulamasında, saniyede 9 bin snap atılıyor.
Saniyede 9 bin Snap. Bütünden parçaya doğru gitmeye başlayan sosyal medya uygulamalarında spesifik, tek bir noktaya odaklanmış, Instagram'da paylaşılan fotoğraflara göre belkide daha özensiz, daha sık paylaşımlarda bulunulan Snapchat uygulamasında, saniyede 9 bin snap atılıyor.
Snapchat girişimcisi bir servet sahibi.

                                    
                                    
                                    
                                    Snapchat'in genç girişimcisi Stanford Üniversitesinde okuyan, 1.5 milyar dolarlık servete sahip 24 yaşındaki CEO Evan Spiegel. İnsanların rahatça anı yakalayan fotoğraf ve videolar gönderip belli bir süre sonra bunları kendi kendini silecek bir uygulama yaratmayı amaçlayan Spiegel, fikre böyle ulaşır. “Snapchat” başlarda bu hizmeti veren bir uygulama olarak doğar. Ancak şimdilerde mesajlaşma, anında görüntülü video görüşümü ve belli kanalların haberlerini haftalık bültenlerle yayınlayabildiği ve hatta ülkelerin, şehirlerin ve belli başlı dini veya festival gibi etkinliklerin tanıtıldığı bir sosyal platforma dönüşmüş durumda.
Snapchat girişimcisi bir servet sahibi. Snapchat'in genç girişimcisi Stanford Üniversitesinde okuyan, 1.5 milyar dolarlık servete sahip 24 yaşındaki CEO Evan Spiegel. İnsanların rahatça anı yakalayan fotoğraf ve videolar gönderip belli bir süre sonra bunları kendi kendini silecek bir uygulama yaratmayı amaçlayan Spiegel, fikre böyle ulaşır. “Snapchat” başlarda bu hizmeti veren bir uygulama olarak doğar. Ancak şimdilerde mesajlaşma, anında görüntülü video görüşümü ve belli kanalların haberlerini haftalık bültenlerle yayınlayabildiği ve hatta ülkelerin, şehirlerin ve belli başlı dini veya festival gibi etkinliklerin tanıtıldığı bir sosyal platforma dönüşmüş durumda.
Karda yürü, izini belli etme!

                                    
                                    
                                    
                                    Twitter'in yetersiz karakter sayısı eleştirilirken, maksimum 10 saniyelik paylaşımların olması tesadüf değil elbette. Uygulamayı rakiplerinden ayıran ve popüler olmasını sağlayan en önemli özelliği, kısa süre paylaşımı ve paylaşımların kayıtlı kalmadan kısa bir süre içerisinde kaybolması. Yani karda yürüyüp izinizi belli etmiyorsunuz; tıpkı hayalet imgesi gibi.
Karda yürü, izini belli etme! Twitter'in yetersiz karakter sayısı eleştirilirken, maksimum 10 saniyelik paylaşımların olması tesadüf değil elbette. Uygulamayı rakiplerinden ayıran ve popüler olmasını sağlayan en önemli özelliği, kısa süre paylaşımı ve paylaşımların kayıtlı kalmadan kısa bir süre içerisinde kaybolması. Yani karda yürüyüp izinizi belli etmiyorsunuz; tıpkı hayalet imgesi gibi.
Samimi, eğlenceli ve güncel ol!

                                    
                                    
                                    
                                    Uygulamayı kullanırken fazlasıyla özgürsünüz; ancak hızlı ve yaratıcı olmanız şart. Kısa ve dikkat çekici hikayeler paylaşmalısınız. Aksi halde, takipçi sayınız zamanla azalacaktır. Güncel kalmak ve kendinizi unutturmadan sık sık Snap atmaktan uzak durmayın. Samimi, eğlenceli ve güncel olmak altın kurallar.
Samimi, eğlenceli ve güncel ol! Uygulamayı kullanırken fazlasıyla özgürsünüz; ancak hızlı ve yaratıcı olmanız şart. Kısa ve dikkat çekici hikayeler paylaşmalısınız. Aksi halde, takipçi sayınız zamanla azalacaktır. Güncel kalmak ve kendinizi unutturmadan sık sık Snap atmaktan uzak durmayın. Samimi, eğlenceli ve güncel olmak altın kurallar.
Araştırmalara göre, Snapchat hakkında bazı istatistikler...

                                    
                                    
                                    
                                    *Her gün 400 milyondan fazla “Snap” gönderiliyor. 

*Üniversite öğrencilerinin yüzde 77'si günde en az bir kere Snapchat uygulamasını kullanıyor.

 *18-24 yaş arası kitlenin yüzde 70'i Snapchat uygulamasını en çok Cuma ve Cumartesi günleri kullanıyor.

 *Snapchat kullanıcılarının yüzde 37'si yaratıcılık, yüzde 27'si arkadaşlarıyla iletişim halinde olmak, yüzde 23'ü yazışmaktan daha kolay olduğu için uygulamayı kullanıyor.

 *Üniversite öğrencilerinin yüzde 69'u bir markayı diğer sosyal medya hesaplarından takip ettiği için, o markayı Snapchat uygulamasından da takip etmeye eğilimli.

 *Aynı kitlenin bu tip kampanya ve indirimleri satın alma eğilimi bulunuyor.

 *Kullanıcıların yüzde 62'si #selfie Snapler'i gönderiyor.

 *Iphone kullanıcılarının yüzde 18'i Snapchat kullanıyor.
Araştırmalara göre, Snapchat hakkında bazı istatistikler... *Her gün 400 milyondan fazla “Snap” gönderiliyor. *Üniversite öğrencilerinin yüzde 77'si günde en az bir kere Snapchat uygulamasını kullanıyor. *18-24 yaş arası kitlenin yüzde 70'i Snapchat uygulamasını en çok Cuma ve Cumartesi günleri kullanıyor. *Snapchat kullanıcılarının yüzde 37'si yaratıcılık, yüzde 27'si arkadaşlarıyla iletişim halinde olmak, yüzde 23'ü yazışmaktan daha kolay olduğu için uygulamayı kullanıyor. *Üniversite öğrencilerinin yüzde 69'u bir markayı diğer sosyal medya hesaplarından takip ettiği için, o markayı Snapchat uygulamasından da takip etmeye eğilimli. *Aynı kitlenin bu tip kampanya ve indirimleri satın alma eğilimi bulunuyor. *Kullanıcıların yüzde 62'si #selfie Snapler'i gönderiyor. *Iphone kullanıcılarının yüzde 18'i Snapchat kullanıyor.
Sosyal medya bir yana; şimdi herkes “Snapchat” bağımlısı.

                                    
                                    
                                    
                                    Ev toplantılarının, akşam yemeklerinin, aile ilişkilerinin düşmanı ellerden düşmeyen akıllı telefonlar ve sosyal medya bağımlılığına bir de şimdi Snapchat eklendi. Bu Instagram'dan, Facebook'tan çok daha farklı; popüler olabilmek için sürekli güncel olmanız gerekiyor. Her geçen gün yenisi eklenen filtreler, işin en ilginç kısmı. Neredeyse sosyal medyada, Snapchat filtreleriyle fotoğraf çekip yayınlamayan kimse kalmadı. Şimdilerde, Y kuşağının evin büyükleriyle Snapchatte filtreli videolar paylaşma trendi boy gösteriyor. Yalnızca kendine özgüveni olan insanlara özel bir uygulama da değil bu; medya öyle doğal karşılıyor ki, herkes kendi filtreli fotoğrafını paylaşıyor.
Sosyal medya bir yana; şimdi herkes “Snapchat” bağımlısı. Ev toplantılarının, akşam yemeklerinin, aile ilişkilerinin düşmanı ellerden düşmeyen akıllı telefonlar ve sosyal medya bağımlılığına bir de şimdi Snapchat eklendi. Bu Instagram'dan, Facebook'tan çok daha farklı; popüler olabilmek için sürekli güncel olmanız gerekiyor. Her geçen gün yenisi eklenen filtreler, işin en ilginç kısmı. Neredeyse sosyal medyada, Snapchat filtreleriyle fotoğraf çekip yayınlamayan kimse kalmadı. Şimdilerde, Y kuşağının evin büyükleriyle Snapchatte filtreli videolar paylaşma trendi boy gösteriyor. Yalnızca kendine özgüveni olan insanlara özel bir uygulama da değil bu; medya öyle doğal karşılıyor ki, herkes kendi filtreli fotoğrafını paylaşıyor.
Snappchat filtrelerinden örnekler
Snappchat filtrelerinden örnekler
Snapchat filtre kurbanı bir baba...
Snapchat filtre kurbanı bir baba...
Sosyal medya kafa karıştırır.
Sosyal medya kafa karıştırır.
Yoksa siz çoktan Snap bağımlısı oldunuz mu?

                                    
                                    
                                    
                                    Sabah uyandığınızda yaptığınız ilk şey telefonu elinize alıp Snapchat videolarını izlemek mi?

 Sabahın ilk fotoğrafını “günaydın” mesajıyla mı atıyorsunuz? 


 Gün içince yiyip içtiğiniz her şey Snap'te de var mı? 


Yoksa günde kaç fincan kahve içtiğinizi Snapchat de mi öğrendi?


 Arkadaşlarınızla yüz yüze veya telefon açarak yapacağınız konuşmaları şimdilerde Snapchat'ten yapmayı mı tercih ediyorsunuz?


 Arkadaş toplantılarında Snapchat'te selfie çekmekten çekinmeyip bu durumla eğlenmeye çoktan başladınız mı? 


 Snapchat'teki skorunuz önemli hedeflerinizden biri haline mi geldi?


 Instagram hesabınızda Snap fotoğraflarınızı mı paylaşıyorsunuz? 


 Her dakika paylaşımlarınıza kimlerin baktığını mı kontrol ediyorsunuz?


 Yatmadan önce yaptığınız son şey “iyi geceler” Snapler'i atmak mı?
Yoksa siz çoktan Snap bağımlısı oldunuz mu? Sabah uyandığınızda yaptığınız ilk şey telefonu elinize alıp Snapchat videolarını izlemek mi? Sabahın ilk fotoğrafını “günaydın” mesajıyla mı atıyorsunuz? Gün içince yiyip içtiğiniz her şey Snap'te de var mı? Yoksa günde kaç fincan kahve içtiğinizi Snapchat de mi öğrendi? Arkadaşlarınızla yüz yüze veya telefon açarak yapacağınız konuşmaları şimdilerde Snapchat'ten yapmayı mı tercih ediyorsunuz? Arkadaş toplantılarında Snapchat'te selfie çekmekten çekinmeyip bu durumla eğlenmeye çoktan başladınız mı? Snapchat'teki skorunuz önemli hedeflerinizden biri haline mi geldi? Instagram hesabınızda Snap fotoğraflarınızı mı paylaşıyorsunuz? Her dakika paylaşımlarınıza kimlerin baktığını mı kontrol ediyorsunuz? Yatmadan önce yaptığınız son şey “iyi geceler” Snapler'i atmak mı?
Bu kadar kasmayın yahu, her şey kontrolünüz altında.
Bu kadar kasmayın yahu, her şey kontrolünüz altında.
Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğiz; 

                                    
                                    
                                    
                                    Snapchat kullanırken bunlara dikkat!
Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğiz; Snapchat kullanırken bunlara dikkat!
Başkalarının paylaşımlarını sakın ola ekran görüntüsü olarak almayın; karşı tarafa bildirim gidiyor. Bizden söylemesi!

                                    
                                    
                                    
                                    Filtre sayesinde oğlu ile kendi yüzünü değiştiren adam.
Başkalarının paylaşımlarını sakın ola ekran görüntüsü olarak almayın; karşı tarafa bildirim gidiyor. Bizden söylemesi! Filtre sayesinde oğlu ile kendi yüzünü değiştiren adam.
Sıkıcı resimlerinizi 5 saniyeden fazla paylaşmayın.

                                    
                                    
                                    
                                    Herkes anladı, korkunç oluyorsunuz.
Sıkıcı resimlerinizi 5 saniyeden fazla paylaşmayın. Herkes anladı, korkunç oluyorsunuz.
Sürekli doğa ve yemek fotoğrafı çekip paylaşmayın.

                                    
                                    
                                    
                                    Hiç kimse ne yediğinizi görmeye çok da meraklı değil.
Sürekli doğa ve yemek fotoğrafı çekip paylaşmayın. Hiç kimse ne yediğinizi görmeye çok da meraklı değil.
Aynı temalı Snap’ten defalarca atmayın; takipçilerinizi sıkmayın.

                                    
                                    
                                    
                                    Tek bir kare, derdinizi anlatacaktır.
Aynı temalı Snap’ten defalarca atmayın; takipçilerinizi sıkmayın. Tek bir kare, derdinizi anlatacaktır.
Fotoğrafınız ne kadar özgürse, o kadar çok yakın arkadaşınızla paylaşın. Fazla açılmayın.

                                    
                                    
                                    
                                    İnsanların sizden nefret etmesini istiyor olamazsınız.
Fotoğrafınız ne kadar özgürse, o kadar çok yakın arkadaşınızla paylaşın. Fazla açılmayın. İnsanların sizden nefret etmesini istiyor olamazsınız.
Ben uygulama kullanmam diyorsanız...

                                    
                                    
                                    
                                    Snapchat filtresini kendi imkanlarınızla yapmak zorunda kalabilirsiniz.
Ben uygulama kullanmam diyorsanız... Snapchat filtresini kendi imkanlarınızla yapmak zorunda kalabilirsiniz.
Ki, hiç tavsiye etmem.
Ki, hiç tavsiye etmem.
Yine de, bu eğlenceli uygulamayı yüklemeniz için birçok sebep var. 

                                    
                                    
                                    
                                    Takip edebileceğiniz çok sayıda popüler marka, sanatçı, iş adamı ve blogger var.
Yine de, bu eğlenceli uygulamayı yüklemeniz için birçok sebep var. Takip edebileceğiniz çok sayıda popüler marka, sanatçı, iş adamı ve blogger var.
Size önerebileceğimiz ünlü isimler ve Snapchat hesapları...

                                    
                                    
                                    
                                    Blake Lively : livelybk
 Chris Brown : bpchrisbrown

 Calvin Harris : calvinharris

 Cody Simpson : aussiemuso

 David Guetta : daviguettaoff

 Doğuş Çabakçor : doguscabakcor

 Edd Shearen : teddysdaytoday

 Gigi Hadid : doublegiforce

 Harry Styles : h.estyles

 Hailey Baldwin: haileybisboring

 Ian Somelar : ians78

 Jimmy Fallon : fallontonight

 Jared Leto : jaredleto

 Joseph-Gordon Levitt : jgl1981

 Jennifer Lopez : jlobts

 Joan Smalls : joan_smalls

 Justin Bieber : rickthesizzler

 Kendall Jenner : kendalljenner

 Kylie Jenner : kylizzlemynizzl

 Madonna : Madonna

 Miley Cyrus : mileycyrus

 Nicole Richie: itsnikkifresh

 Nick Jonas : jicknonas

 Paris Hilton : realparishilton

 Rihanna : rihanna

 Ryan Seacrest : ryanseacrest

 Ryan Gosling : rygosg1980

 Selena Gomez : selenagomez

 Tyga : lamboluxury

 Zac Efron : zacefron87
Size önerebileceğimiz ünlü isimler ve Snapchat hesapları... Blake Lively : livelybk Chris Brown : bpchrisbrown Calvin Harris : calvinharris Cody Simpson : aussiemuso David Guetta : daviguettaoff Doğuş Çabakçor : doguscabakcor Edd Shearen : teddysdaytoday Gigi Hadid : doublegiforce Harry Styles : h.estyles Hailey Baldwin: haileybisboring Ian Somelar : ians78 Jimmy Fallon : fallontonight Jared Leto : jaredleto Joseph-Gordon Levitt : jgl1981 Jennifer Lopez : jlobts Joan Smalls : joan_smalls Justin Bieber : rickthesizzler Kendall Jenner : kendalljenner Kylie Jenner : kylizzlemynizzl Madonna : Madonna Miley Cyrus : mileycyrus Nicole Richie: itsnikkifresh Nick Jonas : jicknonas Paris Hilton : realparishilton Rihanna : rihanna Ryan Seacrest : ryanseacrest Ryan Gosling : rygosg1980 Selena Gomez : selenagomez Tyga : lamboluxury Zac Efron : zacefron87
Popüler blogger ve editörler...

                                    
                                    
                                    
                                    Ayşegül Uluç ( styishtimes) : astylishtimes
 Ayşegül Kaplan : makyajmidedin

 Billur Saatçi ( off ne giysem ) : billursaatci

 Chiara Ferragni ( The Blonde Salad ) : chiaraferragni

 Danielle Bernstein ( We Wore What ) : weworewhat

 Eva Chen : theevachen212

 Duygu Özaslan : itsmeduyguxo

 Ferhan Talib ( iconjane ) : iconjane

 Gülnihal Eren ( Cocoblinho ) : coco.bolinho

 Kristina Bazan : kristina _bazan

 Kyle Anderson : kyleeditor

 Leandra Medine ( Man Repeller ) : man_repeller

 Nil Ertürk : nilerturk

 Nur Bilen Yavuzer : nurbilenyavuzer

 Pelin Kaya (Moda ve Sosyete ) : pelinkaya

 PS. i made this : psimadethis

 Rüya Büyüktetik ( Fashion on Board ) : ruyabuyuktetik

 Simla Canpolat ( Topgirstyle ) : topgirlstyle

 Yasemin Öğün & Ayşegül Afacan ( Moda Tutkusu ) : modatutkusu
Popüler blogger ve editörler... Ayşegül Uluç ( styishtimes) : astylishtimes Ayşegül Kaplan : makyajmidedin Billur Saatçi ( off ne giysem ) : billursaatci Chiara Ferragni ( The Blonde Salad ) : chiaraferragni Danielle Bernstein ( We Wore What ) : weworewhat Eva Chen : theevachen212 Duygu Özaslan : itsmeduyguxo Ferhan Talib ( iconjane ) : iconjane Gülnihal Eren ( Cocoblinho ) : coco.bolinho Kristina Bazan : kristina _bazan Kyle Anderson : kyleeditor Leandra Medine ( Man Repeller ) : man_repeller Nil Ertürk : nilerturk Nur Bilen Yavuzer : nurbilenyavuzer Pelin Kaya (Moda ve Sosyete ) : pelinkaya PS. i made this : psimadethis Rüya Büyüktetik ( Fashion on Board ) : ruyabuyuktetik Simla Canpolat ( Topgirstyle ) : topgirlstyle Yasemin Öğün & Ayşegül Afacan ( Moda Tutkusu ) : modatutkusu
E artık bir hesap açın!
E artık bir hesap açın!
Karar sizin!

                                    
                                    
                                    Instagram'dan anlık görüntü paylaşmaya mı başlarsınız, yoksa Snapchat'ten devam mı edersiniz; size kalmış. Fazla oyalanmayın; sosyal medya beklemez.
Karar sizin! Instagram'dan anlık görüntü paylaşmaya mı başlarsınız, yoksa Snapchat'ten devam mı edersiniz; size kalmış. Fazla oyalanmayın; sosyal medya beklemez.