Star Wars oyuncularının eski meslekleri

Bir yıldız olabilirsiniz fakat yıldız olana kadar ne yaptığınız da önemli. Efsanevi seri Star Wars filminin oyuncuları arasında, oyuncudan yazara kadar birçok kişi mesleği icra eden kişi var.

İlki 1977 yılında gösterime giren Star Wars Yıldız Savaşları serisi hiçbir zaman ününü kaybetmemiştir. Her farklı dönemde yeni bir filmi, yeni bir konsol ve bilgisayar oyunu çıkmaktadır. Dünya çapında popüler kültür fenomeni olarak anılmaktadır.

Toplamda 6 Star Wars filminin toplam hasılatı 4.41 Milyar Dolardır. En çok hasılat yapmış 3. Seridir. Yapımcı George Lucas ile televizyon dizileri, kitapları, filmler, bilgisayar oyunları ve çizgi romanları çıkarılmıştır. Kurgusal bir evrende geçen seride birçok farklı uzaylı ırkı canlandırılmış ve onlarca kişi oynamıştır. Bu kişilerden birçoğu bu seri ile yıldız olmuştur diyebiliriz. Oyuncularının Star Wars filmlerinden önce hangi meslekleri yaptıklarını sizler için derledik.
Mark Hamil – Luke Skywalker 

                                    Babası ABD donanmasına görevli olduğu için Mark Hamil bir işte sürekli olarak tutunamadı. Fakat tiyatro üzerine ihtisas yaptı. Lise Tiyatro Kulübünde etkin görevler aldı.
Mark Hamil – Luke Skywalker Babası ABD donanmasına görevli olduğu için Mark Hamil bir işte sürekli olarak tutunamadı. Fakat tiyatro üzerine ihtisas yaptı. Lise Tiyatro Kulübünde etkin görevler aldı.
Harrison Ford – Han Solo

                                    Han Solo olmadan önce bir izciydi. Kampçılık üzerine oldukça aktif bir kişiydi. İlerleyen zamanlarda kamp danışmanlığı yaptı.
Harrison Ford – Han Solo Han Solo olmadan önce bir izciydi. Kampçılık üzerine oldukça aktif bir kişiydi. İlerleyen zamanlarda kamp danışmanlığı yaptı.
Carrie Fisher – Prenses Leia

                                    Star Wars serisinde Asi birliğini Galaktik İmparatorluğundan kurtarmadan önce kendisini alkol ve uyuşturucudan kurtarmaya çalışıyordu. Kısa bir sürede bu bağımlılıklardan kurtuldu ve bu anılarını anlatan bir kitap yazdı. Yani Star Wars'dan önce yazarlık yapmaktaydı Carrie Fisher.
Carrie Fisher – Prenses Leia Star Wars serisinde Asi birliğini Galaktik İmparatorluğundan kurtarmadan önce kendisini alkol ve uyuşturucudan kurtarmaya çalışıyordu. Kısa bir sürede bu bağımlılıklardan kurtuldu ve bu anılarını anlatan bir kitap yazdı. Yani Star Wars'dan önce yazarlık yapmaktaydı Carrie Fisher.
Peter Mayhew – Chewbacca

                                    Seriden hatırlayacağınız üzere Chewbacca oldukça uzundu ve bu uzunluk kamera efektleri ile yapılmadı. Peter Mayhew çok uzun bir oyuncuydu. 2.21 metre boyu olan Chewbacca'yı canlandıran nazik bir dev olarak düşünebilirsiniz Peter Mayhew'i.
Peter Mayhew – Chewbacca Seriden hatırlayacağınız üzere Chewbacca oldukça uzundu ve bu uzunluk kamera efektleri ile yapılmadı. Peter Mayhew çok uzun bir oyuncuydu. 2.21 metre boyu olan Chewbacca'yı canlandıran nazik bir dev olarak düşünebilirsiniz Peter Mayhew'i.
Alec Guines – Obi-Wan-Kenobi

                                    Önceki mesleği yazarlıktı. Özellikle bazı reklamlar için metinler yazıyordu. 2. Dünya Savaşında Kraliyet Donanmasında görev almadan önce küçük birkaç rolde yer aldı fakat oyunculuğa asıl geçişi 2. Dünya Savaşından sonra oldu.
Alec Guines – Obi-Wan-Kenobi Önceki mesleği yazarlıktı. Özellikle bazı reklamlar için metinler yazıyordu. 2. Dünya Savaşında Kraliyet Donanmasında görev almadan önce küçük birkaç rolde yer aldı fakat oyunculuğa asıl geçişi 2. Dünya Savaşından sonra oldu.
Jon Boyega 

                                    Star Wars serisinin son filmi olan Güç Uyanıyor'da muhteşem bir performans ile kendini sergiledi. Küçüklükten beri okullarda oyunculuk yapmasına rağmen Jon'un babası yerel bir kilisede papazdı. Bu yüzden oğlu Jon'u da yanına Papaz çırağı olarak aldı.
Jon Boyega Star Wars serisinin son filmi olan Güç Uyanıyor'da muhteşem bir performans ile kendini sergiledi. Küçüklükten beri okullarda oyunculuk yapmasına rağmen Jon'un babası yerel bir kilisede papazdı. Bu yüzden oğlu Jon'u da yanına Papaz çırağı olarak aldı.
Daisy Ridley – Rey

                                    Daisy, ailesinin etkisinde kalarak sahne sanatları üzerinde çalışmaya başladı. Çeşitli yerlerde oyunculuk yapsa bile tek istediği oyunculuk değildi bunun yanında muhteşem bir caz sanatçısı olabilmek için çok çalıştı ve harika şeyler ortaya çıkardı.
Daisy Ridley – Rey Daisy, ailesinin etkisinde kalarak sahne sanatları üzerinde çalışmaya başladı. Çeşitli yerlerde oyunculuk yapsa bile tek istediği oyunculuk değildi bunun yanında muhteşem bir caz sanatçısı olabilmek için çok çalıştı ve harika şeyler ortaya çıkardı.
James Earl Jones – Büyük Darth Vader

                                    Büyük Darth Vader'in arkasındaki ses olarak bilinmektedir. James'in hayat hikayesi ise oldukça ilginçtir. Liseden mezun olduktan sonra askeriyeye katıldı ve üsteğmen oldu. Daha sonra ise geçimini sağlayabilmek için bir tiyatro okulunda hademelik yaptı.
James Earl Jones – Büyük Darth Vader Büyük Darth Vader'in arkasındaki ses olarak bilinmektedir. James'in hayat hikayesi ise oldukça ilginçtir. Liseden mezun olduktan sonra askeriyeye katıldı ve üsteğmen oldu. Daha sonra ise geçimini sağlayabilmek için bir tiyatro okulunda hademelik yaptı.
Hayden Christensen – Anakin Skywalker

                                    Serinin son üçlemesinde Anakin Skywalker olarak çok güzel bir performans sergilemiştir. Harika bir buz hokeyi oyuncusuydu.
Hayden Christensen – Anakin Skywalker Serinin son üçlemesinde Anakin Skywalker olarak çok güzel bir performans sergilemiştir. Harika bir buz hokeyi oyuncusuydu.
Anthony Daniels – C-3PO, R2D2 

                                    Orijinal üçlemede karşımıza çıkan Anthony muhteşem bir performans sergilemiştir. Obsesif Kompülsif bozukluğa sahip bir robotu canlandırmıştır. Star Wars serisinin tüm filmlerinde oynamadan öncesinde BBC Radio'da sunucu olarak görev almıştır.
Anthony Daniels – C-3PO, R2D2 Orijinal üçlemede karşımıza çıkan Anthony muhteşem bir performans sergilemiştir. Obsesif Kompülsif bozukluğa sahip bir robotu canlandırmıştır. Star Wars serisinin tüm filmlerinde oynamadan öncesinde BBC Radio'da sunucu olarak görev almıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >