Trump’a inanıp oy veren kadının kocası sınır dışı edildi

genel
genel

Göçmen politikaları yüzünden Donald Trump'a oy veren bir kadın şimdi kocasının Meksika'ya gönderilmesi ihtimaliyle karşı karşıya geldi.

Göçmen politikaları yüzünden Donald Trump'a oy veren bir kadın şimdi kocasının Meksika'ya gönderilmesi ihtimaliyle karşı karşıya geldi. Helen Beristain, cumhurbaşkanının katiller ve uyuşturucu tacirlerini sınır dışı edeceğine inandığı için oy verdiğini söyledi. Trump, iyi insanların sınır dışı edilmeyeceğini söyledikten sonra Indiana'da restoran sahibi olan kocasının sınır dışı edileceğini tahmin edemedi.

Roberto Beristain 1998 yılında teyzesini ziyaret etmek için geldiği Amerika'da eşiyle tanıştı ve burada evlenip bir yuva kurdu. 2000 yılında eşi Helen ve üvey babası Phil Kolliopoulos'la birlikte Niagara Şelalelerine yapılan bir gezi esnasında, kaptanın yanlış bir dönüş yapmasından dolayı Kanada sınırına geldiğinde tutuklandı. Eşi hamile olduğu için serbest bırakılan Roberto, yılda bir kez Göçmenlik ve Gümrük İcra Dairesi (ICE) yetkilileri ile görüşme yapıp, çalışma iznini, Sosyal Güvenlik kartı ve ehliyetinin süresini uzatıyordu.

Geçtiğimiz Şubat ayında görüşmeye gittiğinde Göçmenlik ve Gümrük İcra Dairesi yetkilileri Roberto'yu zorla tutukladı ve Wisconsin'deki gözaltı merkezine yolladı. Helen Beristain, “Kocam yanlış bir şey yapmadı. İşlediği tek suç Amerika Birleşik Devletleri'nde olmasıydı." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >