Türk sinemasının hafızalara kazınan babaları

Kimi iyi baba karakteriyle bizi içine çekti. Kimi de kötülükleriyle bizi sinir etti. Hepsi kalbinizde yer etmeyi başarmış. İşte Türk sinemasının hafızalara kazınan 6 babası…



Hulusi Kentmen
Türk sinemasının tatlı sert, pos bıyıklı, babacan babası Hulusi Kentmen, 1993 yılında aramızdan ayrıldı. Baba rollerinin en çok yakıştığı isimlerden olan Hulusi Kentmen bazen fakir bir babayı canlandırırken bazen de zengin köşk sahibi bir babayı canlandırdı. Genellikle oynadığını filmlerde oğulları dize getirmek için çeşitli planlar yaparak oğullarını yola getirmeyi başardı. Sert görüntüsünün altındaki o yumuşacık kalbi seyirciyle paylaşmayı ihmal etmedi. Hulusi Kentmen'in halen severek izlediğiniz 400 yakın filmi bulunmaktadır.
Hulusi Kentmen Türk sinemasının tatlı sert, pos bıyıklı, babacan babası Hulusi Kentmen, 1993 yılında aramızdan ayrıldı. Baba rollerinin en çok yakıştığı isimlerden olan Hulusi Kentmen bazen fakir bir babayı canlandırırken bazen de zengin köşk sahibi bir babayı canlandırdı. Genellikle oynadığını filmlerde oğulları dize getirmek için çeşitli planlar yaparak oğullarını yola getirmeyi başardı. Sert görüntüsünün altındaki o yumuşacık kalbi seyirciyle paylaşmayı ihmal etmedi. Hulusi Kentmen'in halen severek izlediğiniz 400 yakın filmi bulunmaktadır.
Münir Özkul
Oynadığı filmlerdeki baba rolleriyle gönlünüzü taht kurmayı başaran Münir Özkul, Türk sinemasının fakir ama gururlu, sevecen, güler yüzlü, fedakâr ve sevgi dolu babalarından. Bizim Aile filminde gelininin zengin ve kötü kalpli fabrikatör babasına yaptığı konuşma hafızalara kazınmıştır. Neşeli Günler, Bizim Aile, Gülen Gözler ve Aile Şerefi gibi filmlerdeki baba rolleriyle dikkat çekmiştir.300'e yakın filmi bulunan Münir Özkul hala izleyici oyunculuğuna hayran bırakmaktadır.
Münir Özkul Oynadığı filmlerdeki baba rolleriyle gönlünüzü taht kurmayı başaran Münir Özkul, Türk sinemasının fakir ama gururlu, sevecen, güler yüzlü, fedakâr ve sevgi dolu babalarından. Bizim Aile filminde gelininin zengin ve kötü kalpli fabrikatör babasına yaptığı konuşma hafızalara kazınmıştır. Neşeli Günler, Bizim Aile, Gülen Gözler ve Aile Şerefi gibi filmlerdeki baba rolleriyle dikkat çekmiştir.300'e yakın filmi bulunan Münir Özkul hala izleyici oyunculuğuna hayran bırakmaktadır.
Şevket Altuğ
Süper Baba dizisinin namı değer “Fiko “karakteriyle hatırladığınız Şevket Altuğ, birçok film ve dizide rol almıştır. Hiçbir kötü rolü bulunmamakla birlikte herkes tarafından da çok sevilir. Süper Baba dizisindeki boşanmış, modern ve fedakâr bir baba rolünü üstlenmiştir. Perihan Abla ve Süper Baba gibi dizilerde de rol almıştır. Süper Baba filmindeki fedakâr baba rolüyle unutulmaz babalar arasında yer alır.
Şevket Altuğ Süper Baba dizisinin namı değer “Fiko “karakteriyle hatırladığınız Şevket Altuğ, birçok film ve dizide rol almıştır. Hiçbir kötü rolü bulunmamakla birlikte herkes tarafından da çok sevilir. Süper Baba dizisindeki boşanmış, modern ve fedakâr bir baba rolünü üstlenmiştir. Perihan Abla ve Süper Baba gibi dizilerde de rol almıştır. Süper Baba filmindeki fedakâr baba rolüyle unutulmaz babalar arasında yer alır.
Vahi Öz
Şiveli konuşmalarıyla akıllarınıza kazınan Vahi Öz Süt Kuzuları, Kan Kardeşler ve Hacı Baba filmlerindeki Hacı Baba karakteri ile bilinir. Genellikle Adanalı, tatlı-sert ve kuralcı bir babadır. Oğulları babalarından hem çok korkar hem de devamlı bir şeyler saklamaktadır. Tabi buna anneleri de yardımcı olur.
Vahi Öz Şiveli konuşmalarıyla akıllarınıza kazınan Vahi Öz Süt Kuzuları, Kan Kardeşler ve Hacı Baba filmlerindeki Hacı Baba karakteri ile bilinir. Genellikle Adanalı, tatlı-sert ve kuralcı bir babadır. Oğulları babalarından hem çok korkar hem de devamlı bir şeyler saklamaktadır. Tabi buna anneleri de yardımcı olur.
İhsan Yüce
Kemal Sunal'la oynadığı filmde kızını bir türlü Kemal Sunal'a vermeye ikna olmayan bir baba rolünü üstlenmiştir. Halk babası olarak da bilinir. Bazen kötü bazen de iyi baba rolünde oynamıştır. Özellikler Kemal Sunal filmlerindeki oyunculuğuyla tanınır ve bilinir.
İhsan Yüce Kemal Sunal'la oynadığı filmde kızını bir türlü Kemal Sunal'a vermeye ikna olmayan bir baba rolünü üstlenmiştir. Halk babası olarak da bilinir. Bazen kötü bazen de iyi baba rolünde oynamıştır. Özellikler Kemal Sunal filmlerindeki oyunculuğuyla tanınır ve bilinir.
Ekrem Bora 
Genelde zengin baba rolü karşımıza çıkar. Ayşecik ve Yumurcak gibi serilerde, Öksüzler filminde zengin babayı oynamıştır Ekrem Bora, ilk başlarda Türk sinemasının vazgeçilmez jönlerinden biriydi. Zaman zaman da kötü rollerde oynamıştır. Zengin ve kötü kalpli babaların aksine yumuşacık bir kalbi vardır. Oynadığı filmlerde çocuklarına daima değer verir ve onlara bir şey katmak için uğraşırdı. Oynadığı filmlerde çocukları yıllar önce kaybolur ve yıllar sonra tekrar karşısına çıkar.
Ekrem Bora Genelde zengin baba rolü karşımıza çıkar. Ayşecik ve Yumurcak gibi serilerde, Öksüzler filminde zengin babayı oynamıştır Ekrem Bora, ilk başlarda Türk sinemasının vazgeçilmez jönlerinden biriydi. Zaman zaman da kötü rollerde oynamıştır. Zengin ve kötü kalpli babaların aksine yumuşacık bir kalbi vardır. Oynadığı filmlerde çocuklarına daima değer verir ve onlara bir şey katmak için uğraşırdı. Oynadığı filmlerde çocukları yıllar önce kaybolur ve yıllar sonra tekrar karşısına çıkar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >