Türkiye'nin altınına Kahramanmaraş'ta 'ayar' veriliyor

Türkiye'de altın işleme sektörünün önemli kenti Kahramanmaraş'ta altın ustaları, ürünlere ekonomik ve estetik değer katıyor.

Ağırlıklı olarak "22 ayar" altın işlemeciliğinin yapıldığı kentte, ustaların "el emeği göz nuruyla" ortaya çıkan ürünler, Türkiye'nin her yerinde kuyumcuların vitrinlerini süslüyor.

Sektörde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş'taki yaklaşık 500 kuyumcu atölyesinde 4 bin kişi istihdam ediliyor. Kahramanmaraş'ta altın ustaları, ürünlere ekonomik ve estetik değer katıyor.

"Sadece dondurma ve biberle değil, altın işçiliğiyle de anılmak istiyoruz"

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta kuyumculuğun lokomotif bir sektör olduğunu belirtti.

Kentin burma bileziği başta olmak üzere el sanatlarını modernize etmek için çalışmaların sürdüğünü aktaran Öz, Kahramanmaraş'ın dondurma ve biberiyle tanındığını anımsatarak, "Kent olarak altın işçiliğiyle de anılmak istiyoruz. Bu kapsamda Avrupa'daki kuyumculuk sektörünü yakından takip ediyoruz. İnşallah kısa zamanda altınları ihraç edip, sektörde Avrupa ile yarışır hale geleceğiz." dedi.

Öz, Dulkadiroğlu Beyliği döneminden bugüne kadar gelen, hem tarihsel hem de coğrafi özellikleri bakımından kenti andıran Maraş burmasının kollarda yer almasının ustaları da gururlandırdığını dile getirdi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >