Uçan Süpürge Onur Ödülü Perran Kutman'ın

​Uçan Süpürge Onur Ödülü Perran Kutman'ın
​Uçan Süpürge Onur Ödülü Perran Kutman'ın

Bu yıl 20.'si düzenlenen Uçan Süpürge Film Festivalinde onur ödülü Perran Kutman'a verildi.

"20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali" dün gece gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl Onur Ödülü'ne sinema ve tiyatro sanatçısı Perran Kutman layık görüldü.

"Birlikte Festival Yapıyoruz" temasıyla düzenlenen festivalin kapanış ve ödül töreni, Devlet Opera ve Balesi Salonu'nda gerçekleştirildi. Gecenin sunuculuğunu oyuncu Dolunay Soysert üstlendi.

"20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"nde bu yıl Onur Ödülü'ne layık görülen sinema sanatçısı Perran Kutman ödülünü, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Kurucusu Halime Güner ve Damla Akkaşık'tan aldı.

Henüz 16 yaşında bir konservatuvar öğrencisiyken Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda Haldun Taner'in yazdığı "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" oyununun provaları sırasında uçan süpürgeyle oynadığı bir anısını anlatan Kutman: "16 yaşındaki uçan süpürgeden, bugünkü uçan süpürgeye kadar geçen 52 uzun yıl sonra bu ödüle layık görüldüğüm için çok teşekkür ederim. Onur kelimesi ne kadar ağır bir kelime aslında, altında ne kadar çok şey yatıyor. Mesleğe saygı, sevgi, dik duruş, boyun eğmemek, mesleği sevmek yarıyor. Nice 20 yıllara Uçan Süpürge. Bu ödüle layık görüldüğüm için tekrar çok teşekkür ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >