Ünlülerin ilham verici 10 mezuniyet konuşması

genel
genel

Ünlü isimler mezuniyet konuşmalarında gençlere hayatta neyin önemli olduğunu hatırlattı.

Mezuniyet dönemine geldiğimiz şu dönemde, ünlü isimlerin hayata yeni başlangıç yapacak olan gençlere, bilginin önemini ve hayatlarına rehber olacak öğütlerin olduğu mezuniyet konuşmalarını sizler için derledik. Gençlere hayatları boyunca ilham kaynağı olacak olan tüm zamanların en iyi 10 mezuniyet konuşması:

Bono, Pennsylvania Üniversitesi, 2004
"Dört yıldır bu fikirler pazarında alışveriş yapıyorsunuz. Cepleriniz entelektüel sermayelerle dolu. Anne babalarınızınki boş olsa bile… Önemli olan bu sermayeyle ne yapacağınız. Sorum şu: Büyük bir fikriniz var mı? Ahlaki sermayenizi, entelektüel sermayenizi, finansal sermayenizi ve alın terinizi yatırmayı planladığınız bir fikir… Dünya sandığınızdan daha uysal ve dayağa dayanıklıdır; çekiç darbesiyle kendinize şekil vermenizi bekler. Her problemi düzeltmeliyiz; suiistimaller, yozlaşmalar, doğal afetler hayat resminin parçalarıdır. Bunlarla başa çıkabiliriz, o halde başa çıkmalıyız."
Bono, Pennsylvania Üniversitesi, 2004 "Dört yıldır bu fikirler pazarında alışveriş yapıyorsunuz. Cepleriniz entelektüel sermayelerle dolu. Anne babalarınızınki boş olsa bile… Önemli olan bu sermayeyle ne yapacağınız. Sorum şu: Büyük bir fikriniz var mı? Ahlaki sermayenizi, entelektüel sermayenizi, finansal sermayenizi ve alın terinizi yatırmayı planladığınız bir fikir… Dünya sandığınızdan daha uysal ve dayağa dayanıklıdır; çekiç darbesiyle kendinize şekil vermenizi bekler. Her problemi düzeltmeliyiz; suiistimaller, yozlaşmalar, doğal afetler hayat resminin parçalarıdır. Bunlarla başa çıkabiliriz, o halde başa çıkmalıyız."
Michelle Obama,  Spelman College, 2011
"Gerçek şu ki, başkaları hakkında varsayımlar yapanlar daima orada kalacak ve başkalarını da küçümseyerek kendilerini yükseltmeye çalışan insanlar olacak." Ben dahil herkes, benim hayatım boyunca böyle oluyor. Fakat o zaman Hepiniz olur, hepiniz yapmanızı istediğim şu: Bir dakika durup derin bir nefes alın, çünkü derin olması gerekecek ve senden önce gelen tüm kadınları düşünmeni istiyorum ."
Michelle Obama, Spelman College, 2011 "Gerçek şu ki, başkaları hakkında varsayımlar yapanlar daima orada kalacak ve başkalarını da küçümseyerek kendilerini yükseltmeye çalışan insanlar olacak." Ben dahil herkes, benim hayatım boyunca böyle oluyor. Fakat o zaman Hepiniz olur, hepiniz yapmanızı istediğim şu: Bir dakika durup derin bir nefes alın, çünkü derin olması gerekecek ve senden önce gelen tüm kadınları düşünmeni istiyorum ."
Denzel Washington, Pennsylvania Üniversitesi, 2011
"Risk almak, sadece bir işe gitmek değil, aynı zamanda bildiklerini ve bilmediğini bilmekle ilgilidir; insanlara ve fikirlere açık olmakla alakalıdır... Çünkü şansınız, tanıştığınız insanlar, sevdiğiniz insanlar, sahip olduğunuz inanç, sizi tanımlayacak şey bu."
Denzel Washington, Pennsylvania Üniversitesi, 2011 "Risk almak, sadece bir işe gitmek değil, aynı zamanda bildiklerini ve bilmediğini bilmekle ilgilidir; insanlara ve fikirlere açık olmakla alakalıdır... Çünkü şansınız, tanıştığınız insanlar, sevdiğiniz insanlar, sahip olduğunuz inanç, sizi tanımlayacak şey bu."
JK Rowling, Harvard Üniversitesi, 2008
"Benim uğradığım türden bir başarısızlığa asla uğramayacaksınız belki de. Ama unutmayın ki, başarısızlığa uğramak kaçınılmazdır. Öyle ya da böyle başarısızlığı tatmadan yaşamak imkansız. Sadece aşırı derece de temkin ve tedbirle hareket eden insanları başarısızlık bulmaz, onlarda aslında yaşamış sayılmazlar. Dünyayı değiştirmek için sihre ihtiyacımız yok. Bunun için gerekli güç. Kendi içimizden başka bir terde değil. Sözünü ettiğim bu güç daha iyisini hayal edebilme gücüdür."
JK Rowling, Harvard Üniversitesi, 2008 "Benim uğradığım türden bir başarısızlığa asla uğramayacaksınız belki de. Ama unutmayın ki, başarısızlığa uğramak kaçınılmazdır. Öyle ya da böyle başarısızlığı tatmadan yaşamak imkansız. Sadece aşırı derece de temkin ve tedbirle hareket eden insanları başarısızlık bulmaz, onlarda aslında yaşamış sayılmazlar. Dünyayı değiştirmek için sihre ihtiyacımız yok. Bunun için gerekli güç. Kendi içimizden başka bir terde değil. Sözünü ettiğim bu güç daha iyisini hayal edebilme gücüdür."
Pharrell Williams, New York Üniversitesi, 2017
"Bireysel düzeyde veya topluluklarınızın içinde yüksek sesle etkileşim kurun ve ilham verin. Başarılarınız hakkında konuşun ve en önemlisi alçak gönüllü olun. Alçak gönüllü olurken görünmez olmayı unutmayın"
Pharrell Williams, New York Üniversitesi, 2017 "Bireysel düzeyde veya topluluklarınızın içinde yüksek sesle etkileşim kurun ve ilham verin. Başarılarınız hakkında konuşun ve en önemlisi alçak gönüllü olun. Alçak gönüllü olurken görünmez olmayı unutmayın"
Steve Jobs, Stanford Üniversitesi, 2005
 “Kaybedecek hiçbir şey yok. Günün birinde öleceğinin bilincinde yaşamak, kaybedecek çok şeyimiz olduğu fikrine kapılmamanın en iyi yoludur bence. Aslında çırılçıplağız. Bu durumda kalbimizin izinden gitmek tek yol. Hayat çok kısa ve zaman son derece kıymetli; o halde başkasının hayatını yaşayarak harcayacak vaktimiz yok. Başkasının fikirleriyle yaşama dogmasından kurtulun. Diğerlerinin sizin iç sesinizi bastırmasına izin vermeyin. En önemlisi, kalbinizi ve sezgilerinizi takip etme cesaretini gösterin. Yüreğiniz sizin gerçekten ne istediğinizi biliyor. Kalbiniz önceliklidir; onun dışında her şey ikinci sırada yer alır.”
Steve Jobs, Stanford Üniversitesi, 2005 “Kaybedecek hiçbir şey yok. Günün birinde öleceğinin bilincinde yaşamak, kaybedecek çok şeyimiz olduğu fikrine kapılmamanın en iyi yoludur bence. Aslında çırılçıplağız. Bu durumda kalbimizin izinden gitmek tek yol. Hayat çok kısa ve zaman son derece kıymetli; o halde başkasının hayatını yaşayarak harcayacak vaktimiz yok. Başkasının fikirleriyle yaşama dogmasından kurtulun. Diğerlerinin sizin iç sesinizi bastırmasına izin vermeyin. En önemlisi, kalbinizi ve sezgilerinizi takip etme cesaretini gösterin. Yüreğiniz sizin gerçekten ne istediğinizi biliyor. Kalbiniz önceliklidir; onun dışında her şey ikinci sırada yer alır.”
Oprah Winfrey,  Agnes Scott Koleji, 2017
"Dünyayı bir okul olarak görüyorum. Hayatımız bu okulun sınıfları. Bu dünya mektebinde dersler yolumuza çıkan sapaklar, bariyerler, bazen de büyük krizler olarak işlenir. Benim öğrendiğim kadarıyla, evrenin öğretmen olarak verdiği bu derslerde başarılı olmanın sırrı, onlara kalbimizi açmak, onlardan yüz çevirmemek."
Oprah Winfrey, Agnes Scott Koleji, 2017 "Dünyayı bir okul olarak görüyorum. Hayatımız bu okulun sınıfları. Bu dünya mektebinde dersler yolumuza çıkan sapaklar, bariyerler, bazen de büyük krizler olarak işlenir. Benim öğrendiğim kadarıyla, evrenin öğretmen olarak verdiği bu derslerde başarılı olmanın sırrı, onlara kalbimizi açmak, onlardan yüz çevirmemek."
Amy Poehler, Harvard Üniversitesi, 2011
"Bugün size söyleyebileceğim tek şey, öğrendiklerim, bu dünyada bir insan olarak keşfettiklerim... Bunu tek başınıza yapamazsınız. Hayatınızın geri kalanında gezinirken, fikirlerinizi alacağınız insanlar olsun ve diğer insanların fikirleri çoğu zaman kendi arkadaşlarınızdan daha iyidir. Sizi şaşırtan, ilham veren, onlarla çok vakit geçiren ve yaşamınızı değiştirecek bir grup insan bulun. Hayatınızı yaşayın."
Amy Poehler, Harvard Üniversitesi, 2011 "Bugün size söyleyebileceğim tek şey, öğrendiklerim, bu dünyada bir insan olarak keşfettiklerim... Bunu tek başınıza yapamazsınız. Hayatınızın geri kalanında gezinirken, fikirlerinizi alacağınız insanlar olsun ve diğer insanların fikirleri çoğu zaman kendi arkadaşlarınızdan daha iyidir. Sizi şaşırtan, ilham veren, onlarla çok vakit geçiren ve yaşamınızı değiştirecek bir grup insan bulun. Hayatınızı yaşayın."
Ellen Degeneres,, Tulane Üniversitesi, 2009
"Bence en önemli şey kendine karşı dürüst olmak. Beni şu an ki kariyerime ulaştıran budur. Asla korku içinde yaşamam. Özgürlüğüme düşkünüm. Gizlim saklım yoktur. Gelecekte de benim için her şeyin yolunda gideceğine eminim, çünkü kendimi tanıyorum. Bugünkü başarı anlayışım geçmişte olduğundan çok farklı. Yaşınız ilerledikçe başarı tanımınızın değiştiğini göreceksiniz. Sonuç olarak, size şu öneri de bulunabilirim: Tutkularınızın peşinden gidin ve kendinize karşı dürüst olun. Başka birilerinin ayak izlerini takip etmeyin. Kimseye akıl vermeyin, verdiğiniz akıl size kötü dönebilir. Kimseden de akıl almayın. Bu yüzden size verebileceğim tek öneri kendiniz olmanızdır. Siz siz olursanız, her şey olacak."
Ellen Degeneres,, Tulane Üniversitesi, 2009 "Bence en önemli şey kendine karşı dürüst olmak. Beni şu an ki kariyerime ulaştıran budur. Asla korku içinde yaşamam. Özgürlüğüme düşkünüm. Gizlim saklım yoktur. Gelecekte de benim için her şeyin yolunda gideceğine eminim, çünkü kendimi tanıyorum. Bugünkü başarı anlayışım geçmişte olduğundan çok farklı. Yaşınız ilerledikçe başarı tanımınızın değiştiğini göreceksiniz. Sonuç olarak, size şu öneri de bulunabilirim: Tutkularınızın peşinden gidin ve kendinize karşı dürüst olun. Başka birilerinin ayak izlerini takip etmeyin. Kimseye akıl vermeyin, verdiğiniz akıl size kötü dönebilir. Kimseden de akıl almayın. Bu yüzden size verebileceğim tek öneri kendiniz olmanızdır. Siz siz olursanız, her şey olacak."
Arnold Schwarzeneger, Emory Üniversitesi, 2010
"Varlığınız her dönemeçte karamsar ve negatif kişiler çıkacak karşınıza. Onlara sakın kulak asmayın. Ulaşmayı tutkuyla istediğiniz hedefinizi hayal edin. Kendinize güvenin. Deli gibi çalışın ve istediğinizi alın. Klişeleri yıkın ve başarısızlıktan asla korkmayın."
Arnold Schwarzeneger, Emory Üniversitesi, 2010 "Varlığınız her dönemeçte karamsar ve negatif kişiler çıkacak karşınıza. Onlara sakın kulak asmayın. Ulaşmayı tutkuyla istediğiniz hedefinizi hayal edin. Kendinize güvenin. Deli gibi çalışın ve istediğinizi alın. Klişeleri yıkın ve başarısızlıktan asla korkmayın."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >