Vahşi Batı hakkında 7 çılgın gerçek

Bir kovboy filmi.
Bir kovboy filmi.

Kanun ve kuralların işlemediği Vahşi Batı’da yaşamak ister miydiniz?

Vahşi Batı denildiğinde sizin de gözlerinizin önüne “pazar sabahları” geliyor mu? TRT ekranlarında yayınlanan Western Kuşağı ile büyüyen bir neslin Vahşi Batı'ya pek de yabancılık çekeceğini zannetmiyorum. İşte Vahşi Batı hakkındaki çılgın gerçekler;
Deve ile ulaşım sağlanıyordu!
Şimdiye kadar kovboy filmlerindeki insanların deveye bindiklerini gördünüz mü? Elbette "Hayır" diyeceksiniz. Ancak bir zamanlar Amerikan askerlerinin birçoğu develerle ulaşımlarını sağlıyordu. Bunun sebebi ise 1855 yılında ordunun Mısır'dan 70 deve satın almış olmasıydı.
Deve ile ulaşım sağlanıyordu! Şimdiye kadar kovboy filmlerindeki insanların deveye bindiklerini gördünüz mü? Elbette "Hayır" diyeceksiniz. Ancak bir zamanlar Amerikan askerlerinin birçoğu develerle ulaşımlarını sağlıyordu. Bunun sebebi ise 1855 yılında ordunun Mısır'dan 70 deve satın almış olmasıydı.
Çok uluslu yapı
18. yüzyılın sonunda Avrupa kıtasından çok sayıda insan Amerika'ya göç etti. Bu dönemde ABD'ye yaklaşık 56 ayrı milletten on binlerce insan yerleşti.
Çok uluslu yapı 18. yüzyılın sonunda Avrupa kıtasından çok sayıda insan Amerika'ya göç etti. Bu dönemde ABD'ye yaklaşık 56 ayrı milletten on binlerce insan yerleşti.
Herkesin silahı vardı
Vahşi Batı'da kadın, erkek fark etmeksizin herkesin birer silahı vardı. Sonuçta o zamanlar ABD'de yaşamak çok da güvenli değildi.
Herkesin silahı vardı Vahşi Batı'da kadın, erkek fark etmeksizin herkesin birer silahı vardı. Sonuçta o zamanlar ABD'de yaşamak çok da güvenli değildi.
Her gün bir olay
Vahşi Batı'da banka soygunları, çatışmalar, hırsızlıklar vs. son derece sıradandı. Kısacası o dönemde Vahşi Batı'da olaysız tek bir gün geçmezdi.
Her gün bir olay Vahşi Batı'da banka soygunları, çatışmalar, hırsızlıklar vs. son derece sıradandı. Kısacası o dönemde Vahşi Batı'da olaysız tek bir gün geçmezdi.
Haydutlar
Vahşi Batı'da yaşayan bazı insanların namı günümüze kadar ulaşmış durumda. Son derece vahşi olan bu haydutlarının birçoğunun isimlerini kovboy filmlerinden biliyoruz.
Haydutlar Vahşi Batı'da yaşayan bazı insanların namı günümüze kadar ulaşmış durumda. Son derece vahşi olan bu haydutlarının birçoğunun isimlerini kovboy filmlerinden biliyoruz.
Yerli halkın katledilmesi
Avrupalı beyazların Amerika'ya göç etmesinin ardından yerli halk ile söz konusu bu göçmenler arasında ciddi çatışmalar yaşandı. Bu savaşlar sırasında Kızılderililer ciddi kayıplar verdi. Söz konusu bu insanlar kendi topraklarında azınlık konumuna geldi.
Yerli halkın katledilmesi Avrupalı beyazların Amerika'ya göç etmesinin ardından yerli halk ile söz konusu bu göçmenler arasında ciddi çatışmalar yaşandı. Bu savaşlar sırasında Kızılderililer ciddi kayıplar verdi. Söz konusu bu insanlar kendi topraklarında azınlık konumuna geldi.
Kovboylar
Vahşi Batı denildiği zaman akla ilk gelenlerden biridir kovboylar... Kovboyların birçoğu tarımla uğraşmanın yanı sıra suç işlemeye de son derece meyilliydi. 

  (Kaynak: listverse.com)
Kovboylar Vahşi Batı denildiği zaman akla ilk gelenlerden biridir kovboylar... Kovboyların birçoğu tarımla uğraşmanın yanı sıra suç işlemeye de son derece meyilliydi. (Kaynak: listverse.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >