Yalnızca Japonya’da görebileceğiniz birbirinden garip 11 durum

Japonlar, yıldırım gibi hızlıdırlar.
Japonlar, yıldırım gibi hızlıdırlar.

Japonya’nın dünyanın en farklı ülkesi olduğunun 11 kanıtı.

Dünyanın en güvenli metropolü; Tokyo
The Economist Intelligence Unit'in araştırmasına göre dünyanın en güvenli metropolü Tokyo... Tokyo'yu Singapur ve Osaka takip ediyor.
Dünyanın en güvenli metropolü; Tokyo The Economist Intelligence Unit'in araştırmasına göre dünyanın en güvenli metropolü Tokyo... Tokyo'yu Singapur ve Osaka takip ediyor.
Ayrıntılı talimatlar
Japonya'da her yer detaylı talimatlarla doludur. Bundaki en önemli amaç turistlerin ülkede zorluk yaşamalarının önüne geçmektir.
Ayrıntılı talimatlar Japonya'da her yer detaylı talimatlarla doludur. Bundaki en önemli amaç turistlerin ülkede zorluk yaşamalarının önüne geçmektir.
Çocukların doğum günleri ortaktır!
Japonya'da tek sayılar büyülü olarak düşünülür. Bu nedenle 3, 5 ve 7. yaşına giren çocukların doğum günleri her yıl 15 Kasım'da topluca kutlanır.
Çocukların doğum günleri ortaktır! Japonya'da tek sayılar büyülü olarak düşünülür. Bu nedenle 3, 5 ve 7. yaşına giren çocukların doğum günleri her yıl 15 Kasım'da topluca kutlanır.
Herkes spor yapar
1928 yılından bu yana her sabah öğrenciler, ofis çalışanları vs. belirlenen alanlarda hep birlikte spor yaparlar.
Herkes spor yapar 1928 yılından bu yana her sabah öğrenciler, ofis çalışanları vs. belirlenen alanlarda hep birlikte spor yaparlar.
Cuma günü mutluluğu
Japonya'da insanların fazla mesai yaptığı bilinen bir gerçek. Fazla çalışmaktan yaşamlarını yitirenlerin sayısı arttığı için devlet ilginç bir uygulama başlattı. Her ayın son cuma günü çalışanlar mesailerini iki-üç saat önce bitiriyor.
Cuma günü mutluluğu Japonya'da insanların fazla mesai yaptığı bilinen bir gerçek. Fazla çalışmaktan yaşamlarını yitirenlerin sayısı arttığı için devlet ilginç bir uygulama başlattı. Her ayın son cuma günü çalışanlar mesailerini iki-üç saat önce bitiriyor.
Köklü işletmeler
Japonya'da birçok şirket yüzyıllardır ayakta. Bunlardan biri de Hoshi Ryokan Oteli... Otel 718 tarihinden bu yana hizmet veriyor. Otel, şu anda ailenin 46. kuşağı tarafından işletiliyor.
Köklü işletmeler Japonya'da birçok şirket yüzyıllardır ayakta. Bunlardan biri de Hoshi Ryokan Oteli... Otel 718 tarihinden bu yana hizmet veriyor. Otel, şu anda ailenin 46. kuşağı tarafından işletiliyor.
Vahşi hayata saygı
Japonya'da vahşi hayvanların kendilerine ait yaşam alanları mevcut. Miyagi Eyaleti'nde bulunan Zao Fox Köyü'nde yalnızca vahşi tilkiler yaşıyor.
Vahşi hayata saygı Japonya'da vahşi hayvanların kendilerine ait yaşam alanları mevcut. Miyagi Eyaleti'nde bulunan Zao Fox Köyü'nde yalnızca vahşi tilkiler yaşıyor.
Yıldırım gibi hızlılar
Japonya'nın Fukuoka şehrinde 2014'te bir yol çöktü. Yaklaşık 14 metrelik çukur, 48 saat içinde yeniden yapıldı.
Yıldırım gibi hızlılar Japonya'nın Fukuoka şehrinde 2014'te bir yol çöktü. Yaklaşık 14 metrelik çukur, 48 saat içinde yeniden yapıldı.
Herkes birbirine karşı saygılı
Yol çalışmaları sırasında etraftaki araçlar kirlenmesin diye, otomobillerin üzerleri örtülüyor.
Herkes birbirine karşı saygılı Yol çalışmaları sırasında etraftaki araçlar kirlenmesin diye, otomobillerin üzerleri örtülüyor.
Küçük alanlarda pratik fikirler
Japonlar genellikle küçük mekanlarda yaşarlar. Buna rağmen her Japon'un balkonunda lavabo bulunur. Bu lavabolar sayesinde çiçekler rahatlıkla sulanabiliyor.
Küçük alanlarda pratik fikirler Japonlar genellikle küçük mekanlarda yaşarlar. Buna rağmen her Japon'un balkonunda lavabo bulunur. Bu lavabolar sayesinde çiçekler rahatlıkla sulanabiliyor.
Mermi trenler
Japonya'da ulaşım genellikle yüksek hızlı trenlerle sağlanıyor.
(Kaynak:  brightside.me)
Mermi trenler Japonya'da ulaşım genellikle yüksek hızlı trenlerle sağlanıyor. (Kaynak: brightside.me)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >