Yaşayan efsane Anthony Hopkins’in izlenmesi gereken filmleri

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins

Kuzuların Sessizliği, Fil Adam, Westworld gibi muhteşem eserlerde oynayan yaşayan efsane Antony Hopkins’in filmleri…

Asıl adı Sir Philip Anthony Hopkins, Britanya İmparatorluk Nişanı sahibi, Galli oyuncu, besteci ve ressamdır. 1957 yılında Galler Kraliyet Müzik ve Tiyatro okulundan mezun olduktan sonra kendini geliştirmeyi başarmış ve 1968 yılında The Lion in Winter filminde rol almayı başarmıştır. Kuzuların Sessizliği filmi ile en iyi erkek oyuncu Oscar ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca üç defa Bafta, iki defa Emmy ödülü kazanmıştır. 1993 yılında sanata yaptığı katkılardan dolayı Kraliçe Elizabeth II tarafından şövalye ilan edilmiştir. Böylesine yükselmeyi başarmış ve yaşayan efsane olarak kendini gösteren Anthony Hopkins'in oynadığı izlenmesi gereken filmler listesini hazırladık.

Westworld

                                    İlk sırada bir dizi olan Westworld'ü koymayı tercih ettik. Çünkü hala devam eden son dönemlerin en iyi kurgusuna sahip dizilerinden birisi olarak gösterilen Westworld sadece Anthony Hopkins oynadığı için bile izlenebilir. Konusunu merak edenler için; gelecek bir zamanda zengin kesimi eğlendirme amacıyla kurulan bir park anlatılmaktadır. Park kovboyların yaşadığı dönemde yapay zekalar ile geçmektedir.
Westworld İlk sırada bir dizi olan Westworld'ü koymayı tercih ettik. Çünkü hala devam eden son dönemlerin en iyi kurgusuna sahip dizilerinden birisi olarak gösterilen Westworld sadece Anthony Hopkins oynadığı için bile izlenebilir. Konusunu merak edenler için; gelecek bir zamanda zengin kesimi eğlendirme amacıyla kurulan bir park anlatılmaktadır. Park kovboyların yaşadığı dönemde yapay zekalar ile geçmektedir.
The Silence Of The Lambs / Kuzuların Sessizliği (1991)

                                    8.6 İMDb puanı olan kült filmlerden birisi olan Kuzuların Sessizliği filminde gösterdiği efsane oyunculuk ile Oscar ödülüne layık görülmüştür Anthony Hopkins. Akademiden yeni mezun bir FBI ajanı, kurbanlarının derisini yüzen bir katili yakalamak için psikopat bir doktor olan Hannibal Lecter'dan bilgi alması gerekmektedir. Fakat öncesinde onun güvenini de kazanması gerekiyor.
The Silence Of The Lambs / Kuzuların Sessizliği (1991) 8.6 İMDb puanı olan kült filmlerden birisi olan Kuzuların Sessizliği filminde gösterdiği efsane oyunculuk ile Oscar ödülüne layık görülmüştür Anthony Hopkins. Akademiden yeni mezun bir FBI ajanı, kurbanlarının derisini yüzen bir katili yakalamak için psikopat bir doktor olan Hannibal Lecter'dan bilgi alması gerekmektedir. Fakat öncesinde onun güvenini de kazanması gerekiyor.
The Elephant Man / Fil Adam (1980)

                                    1880'lerin Londra'sını anlatan filmde o dönemde yaşayan bir doktor karanlık sokaklarda yürürken bir sirke rastlar. Fakat sirkten gelen sesler normal bir gösteri olmadığını belirtmektedir. Ve bu gösterinin kahramanı doğuştan engelli John Merrick'tir. Sirkte anlatılana göre annesi John'a hamile iken bir fil tarafından saldırıya uğradığı için John Merrick file benzemektedir. Doktor bu hastalığı çözebilmek için elinden geleni yapacaktır.
The Elephant Man / Fil Adam (1980) 1880'lerin Londra'sını anlatan filmde o dönemde yaşayan bir doktor karanlık sokaklarda yürürken bir sirke rastlar. Fakat sirkten gelen sesler normal bir gösteri olmadığını belirtmektedir. Ve bu gösterinin kahramanı doğuştan engelli John Merrick'tir. Sirkte anlatılana göre annesi John'a hamile iken bir fil tarafından saldırıya uğradığı için John Merrick file benzemektedir. Doktor bu hastalığı çözebilmek için elinden geleni yapacaktır.
Meet Joe Black/ Joe Black (1998)

                                    William Parrish 60'lı yaşlarından çok zengin bir adamdır. O dönemin en önemli medya patronlarından birisidir. Bir gün şirketi hakkında belirleyici bir karar vermek zorundadır. Şirketi çok büyük oranda etkileyecek bir karar. Bu aşamada Parrish garip sesler duymaya başlar ve bunları çözmeye çalışır.
Meet Joe Black/ Joe Black (1998) William Parrish 60'lı yaşlarından çok zengin bir adamdır. O dönemin en önemli medya patronlarından birisidir. Bir gün şirketi hakkında belirleyici bir karar vermek zorundadır. Şirketi çok büyük oranda etkileyecek bir karar. Bu aşamada Parrish garip sesler duymaya başlar ve bunları çözmeye çalışır.
The Remains Of The Day / Günden Kalanlar (1993)

                                    İkinci Dünya Savaşı'nın kapıda olduğu bir dönemde İngiltere'de zengin bir ailenin malikânesindeki bir uşak olan Hopkins kuralların tümünü uygulamadaki tavrı ile diğer çalışanlar tarafından korkulan kişidir. Bir süre sonra malikâneye bir aşçı gelir. Ve bu kadın tam tersi özelliklere sahiptir. Bu ikili arasında oluşacak duygusal bağı anlatmaktadır film.
The Remains Of The Day / Günden Kalanlar (1993) İkinci Dünya Savaşı'nın kapıda olduğu bir dönemde İngiltere'de zengin bir ailenin malikânesindeki bir uşak olan Hopkins kuralların tümünü uygulamadaki tavrı ile diğer çalışanlar tarafından korkulan kişidir. Bir süre sonra malikâneye bir aşçı gelir. Ve bu kadın tam tersi özelliklere sahiptir. Bu ikili arasında oluşacak duygusal bağı anlatmaktadır film.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >