Yavaş yavaş göz kapaklarınızın düşmesine neden olacak 9 yiyecek

Uyku problemi olanlar uyumadan önce bu gıdaları tüketebilir.

Uykusuzluk ülkemizde sıkça görülen bir problemdir. 2013 verilerine göre Türkiye'de bulunan insanların yüzde 23'ü uyku problemi yaşamaktadır. Uyku sorunu yaşayanların en büyük sorunu ise uykuya dalamamaktır. Yediğinizde uykunuzu getirecek 9 yiyeceği sizler için derledik.
Süt ürünleri
Ayran içince uyku gelmesi diye bir olayı hepimiz biliriz. Aynı şekilde peynir, tereyağı, yoğurt gibi süt ürünlerinin hepsi yoğun kalsiyum içerdiği için uyuklamanıza neden olur.
Süt ürünleri Ayran içince uyku gelmesi diye bir olayı hepimiz biliriz. Aynı şekilde peynir, tereyağı, yoğurt gibi süt ürünlerinin hepsi yoğun kalsiyum içerdiği için uyuklamanıza neden olur.
Badem
İçerdiği triptofan isimli aminoasitten ötürü melatoinin hormonu salgılar. Yani olduğunuz yerde yavaş yavaş uyumanız gerektiğini hissettirir.
Badem İçerdiği triptofan isimli aminoasitten ötürü melatoinin hormonu salgılar. Yani olduğunuz yerde yavaş yavaş uyumanız gerektiğini hissettirir.
Muz
Potasyum, şeker ve magnezyumun bulunduğu muz zihninizi rahatlatıp uykunuzu getirir.
Muz Potasyum, şeker ve magnezyumun bulunduğu muz zihninizi rahatlatıp uykunuzu getirir.
Ceviz
Uzmanlar cevizin kandaki hormonları arttırdığını ve de uyku getirdiğini keşfettiler.
Ceviz Uzmanlar cevizin kandaki hormonları arttırdığını ve de uyku getirdiğini keşfettiler.
Vişne
Vişne yoğun şeker oranı ile uykunuzu getirir. Aynı şekilde suyunu içmeniz de uyuklamaya başlamanıza neden olabilir.
Vişne Vişne yoğun şeker oranı ile uykunuzu getirir. Aynı şekilde suyunu içmeniz de uyuklamaya başlamanıza neden olabilir.
Papatya çayı
Papatya çayı içtiğinizde tüm kaslarınızın gevşediğini tatlı bir ağırlık çöktüğünü hissedersiniz. Bunun nedeni papatyanın içerdiği glisin ve amino asittir.
Papatya çayı Papatya çayı içtiğinizde tüm kaslarınızın gevşediğini tatlı bir ağırlık çöktüğünü hissedersiniz. Bunun nedeni papatyanın içerdiği glisin ve amino asittir.
Kabak çekirdeği
Kabak çekirdeği içinde yüksek oranda çinko ve magnezyum bulunur. Bu ikisinin birleşimi bünyeye sakinlik ve rahatlık getirir.
Kabak çekirdeği Kabak çekirdeği içinde yüksek oranda çinko ve magnezyum bulunur. Bu ikisinin birleşimi bünyeye sakinlik ve rahatlık getirir.
Pirinç
Glisemik oranı yüksek olan pirinci yedikten 3-4 saat sonra üstünüze bir yorgunluk çökecektir.
Pirinç Glisemik oranı yüksek olan pirinci yedikten 3-4 saat sonra üstünüze bir yorgunluk çökecektir.
Balık Yağı
Somon, tonbalığı ve diğer birçok balığın yağı insan vücudunda melantonin üretimini arttırır. Bundan dolayı valık yapı tüketimi kolayca uykunuz getirir.
Balık Yağı Somon, tonbalığı ve diğer birçok balığın yağı insan vücudunda melantonin üretimini arttırır. Bundan dolayı valık yapı tüketimi kolayca uykunuz getirir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >