Yazar olmak isteyenlerin yazmadan önce okuması gereken 5 kitap

Kitap
Kitap

Roman, tweet, blog veya akademik makale fark etmeksizin bir şeyler hakkında yazı yazan herkesin okumasının faydalı olacağı 5 kitap

Yazmak çok eskilerden beri insanların icra ettiği bir iletişim biçimi olarak karşımıza çıkıyor. Önceleri taşa, sonrasında hayvan derilerine, parşömene derken bu gün elektronik ekranlara yazı yazmaya devam ediyoruz. Özellikle internetin ve buna bağlı olarak sosyal medya sitelerinin büyümesiyle hemen hepimiz bir şeyler yazar hale geldik. Peki bu yazmak "işini" yapan insanlar nelere dikkat ediyor? İşte bu cevabı kitaplarında bulacağınız birbirinden başarılı yazarların "yazı yazmak" üzerine yazdığı 5 kitap.

İyi Yazmak Üzerine

                                    William Zinsser'in yazdığı bu kitap özellikle medya alanında faaliyet gösteren herkesin başucu kitabı olarak kullanması gereken içerikleri barındırıyor. Avrupa'da ve ABD'de birçok gazete yöneticisi yeni gelen stajyerlere okuması için bu kitabı veriyor. Bunun yanında birçok iletişim fakültesi dersinde okutulan bu kitap başarılı bir yazının nasıl ortaya çıkacağı hakkında değerli tavsiyeler veriyor. Yaklaşık 35 yıl önce yazılan bu kitabın hala güncelliğini koruyabilmesi kitabın ne kadar önemli bir kaynak olduğunu bizlere kanıtlar nitelikte.
İyi Yazmak Üzerine William Zinsser'in yazdığı bu kitap özellikle medya alanında faaliyet gösteren herkesin başucu kitabı olarak kullanması gereken içerikleri barındırıyor. Avrupa'da ve ABD'de birçok gazete yöneticisi yeni gelen stajyerlere okuması için bu kitabı veriyor. Bunun yanında birçok iletişim fakültesi dersinde okutulan bu kitap başarılı bir yazının nasıl ortaya çıkacağı hakkında değerli tavsiyeler veriyor. Yaklaşık 35 yıl önce yazılan bu kitabın hala güncelliğini koruyabilmesi kitabın ne kadar önemli bir kaynak olduğunu bizlere kanıtlar nitelikte.
Yazma Sanatı

                                    Gerilim ve korku türünde yazdığı romanlarıyla dünyaca üne sahip olan Stephen King'in 1999 yılında kendi yaşamından ve yazdıklarından yola çıkarak hazırladığı kitaptır. Özellikle kurmaca eser(roman,hikaye vb.) yazmak isteyenler için çok değerli bir kaynak olarak gösterilebilir. Yazı yazma sanatının basit araçlarının neler olduğunu ve bunların nasıl kullanılacağını anlatan kitap, yazar adaylarının sıkça kullandığı bir eserdir.
Yazma Sanatı Gerilim ve korku türünde yazdığı romanlarıyla dünyaca üne sahip olan Stephen King'in 1999 yılında kendi yaşamından ve yazdıklarından yola çıkarak hazırladığı kitaptır. Özellikle kurmaca eser(roman,hikaye vb.) yazmak isteyenler için çok değerli bir kaynak olarak gösterilebilir. Yazı yazma sanatının basit araçlarının neler olduğunu ve bunların nasıl kullanılacağını anlatan kitap, yazar adaylarının sıkça kullandığı bir eserdir.
Dilimiz Dillerimiz

                                    Türk dili konusunda ülkemizin önde gelen yazarlarından olan Necmiye Alpay tarafından yazılmış bir eserdir. Necmiye Alpay bu kitabın konusu ile ilgili "Türkçede olup bitene bakarken hangi değişikliğin Türkçenin temel özelliklerine, eğilimlerine, gereksinimlerine uygun, başka bir deyişle, anlatım olanaklarını geliştirici nitelikte olduğu, hangisinin tam tersine Türkçeyi yoksullaştırdığı, bozduğu ayırt edilmeli." şeklinde düşüncelerini ifade etmiştir. Özellikle dilimizin incelikleri, dil bilgisi, imla hataları ve dil politikaları gibi birçok konuyu kapsayan bu kitap yazar olmak isteyen herkesin alıp okuması gereken temel kaynaklardan birisidir.
Dilimiz Dillerimiz Türk dili konusunda ülkemizin önde gelen yazarlarından olan Necmiye Alpay tarafından yazılmış bir eserdir. Necmiye Alpay bu kitabın konusu ile ilgili "Türkçede olup bitene bakarken hangi değişikliğin Türkçenin temel özelliklerine, eğilimlerine, gereksinimlerine uygun, başka bir deyişle, anlatım olanaklarını geliştirici nitelikte olduğu, hangisinin tam tersine Türkçeyi yoksullaştırdığı, bozduğu ayırt edilmeli." şeklinde düşüncelerini ifade etmiştir. Özellikle dilimizin incelikleri, dil bilgisi, imla hataları ve dil politikaları gibi birçok konuyu kapsayan bu kitap yazar olmak isteyen herkesin alıp okuması gereken temel kaynaklardan birisidir.
Yazmak Üzerine

                                    Dünyaca ünlü ABD'li romancı ve aynı zamanda gazeteci Ernest Hemingway'in mektup, roman ve diğer tüm metinlerinde bulunan "yazmak" üzerine söylediği sözlerin birleştirildiği bir kitaptır. Yazmanın özü hakkında derinlemesine inceleme yapan Hemingway'in yazılarının toplandığı bu kitap, usta edebiyatçının yazım sırrını öğrenmek için adeta bir hazine niteliğindedir.
Yazmak Üzerine Dünyaca ünlü ABD'li romancı ve aynı zamanda gazeteci Ernest Hemingway'in mektup, roman ve diğer tüm metinlerinde bulunan "yazmak" üzerine söylediği sözlerin birleştirildiği bir kitaptır. Yazmanın özü hakkında derinlemesine inceleme yapan Hemingway'in yazılarının toplandığı bu kitap, usta edebiyatçının yazım sırrını öğrenmek için adeta bir hazine niteliğindedir.
Yazının Felsefesi

                                    Hikayeleri ve şiirleriyle ünlü ABD'li yazar Edgar Allen Poe'nin 1846 yılında bir dergi için yazdığı "İyi Yazarlar Neden İyi Yazarlar" başlıklı denemesi günümüzde geçerliliğini ve önemini hala koruyor. Sadece hikaye ve şiir değil aynı zamanda iyi bir editör ve edebiyat eleştirmeni olan Poe'nin bu eseri kurmaca yazı yazmak dışında başka alanlarda eser vermek isteyenlerin de yararlanabileceği bir kitap.
Yazının Felsefesi Hikayeleri ve şiirleriyle ünlü ABD'li yazar Edgar Allen Poe'nin 1846 yılında bir dergi için yazdığı "İyi Yazarlar Neden İyi Yazarlar" başlıklı denemesi günümüzde geçerliliğini ve önemini hala koruyor. Sadece hikaye ve şiir değil aynı zamanda iyi bir editör ve edebiyat eleştirmeni olan Poe'nin bu eseri kurmaca yazı yazmak dışında başka alanlarda eser vermek isteyenlerin de yararlanabileceği bir kitap.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >