Yemek tutkunlarının çok seveceği izleyeni acıktıran filmler!

yemek temalı filmler
yemek temalı filmler

Özellikle son dönemde yolu mutfaktan geçen filmler izleyiciler tarafından da çok beğeniliyor. İşte bizde yemek tutkunlarına özel, yolu mutfaktan geçen filmlerden bazılarını sizler için derledik.

Sinemada "yemek" temalı filmlerin sayısı hayli fazla; büyük ödüller almasa da çoğu içtenliği ve samimiyetinin yanı sıra mutfak kültürü açısından zengin filmler. Yemek temalı birçok film gösterimleri de özel olarak yapılıyordu. Sinema film türleri arasında maalesef "yemek" türü yok fakat yolu mutfaktan geçen filmlerin sayılarına bakınca, bir de geri bildirimlerin olumlu olduğu gerçeğini dikkate alınca belki de böyle bir tür olabilirdi diyebilirsiniz. Bizde yemek tutkunlarına özel, yolu mutfaktan geçen filmlerden bazılarını sizler için derledik.

Kaynak: sinefesto.com, sinemalar.com, beyazperde.com, imbd.com, unutulmazfilmler.com
Burnt – Çok Pişmiş – 2015
2015 yılında vizyona giren Burnt (ülkemizde Çok Pişmiş adıyla yayınlandı) komedi ve dram türlerini içerisinde barındıran, yolu mutfaktan geçen bir film. John Wells'in yönetmenliğini üstlendiği film Michael Kalesniko'nun hikâyesinden esinlenilerek Steven Knight tarafından yazıldı. Filmde Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy, Daniel Brühl, Matthew Rhys, Alicia Vikander, Uma Thurman ve Emma Thompson'ın başrolleri paylaşıyor. Filmin konusuna gelince; Adam Jones, kariyeri uyuşturucu ve üstünlük taslayan davranışlarıyla mahvolmuş bir Şeftir. 3 Michelin Yıldızı kazanabilecek bir restoranın başına geçme düşüncesini kafasına koymuş ve kendisine çeki düzen vermiş bir şekilde Londra'ya döner. Bradley Cooper'i daha önce de mutfakta görmüştük. Cooper daha önce de Kitchen Confidential adlı 2005 yapımı dizide başroldeydi.

 Alias dizisindeki rolü ile tanınan Bradley Cooper, Silver Linings Playbook ve American Hustle filmindeki rolü ile 2013 ve 2014 yıllarında Altın Küre ve Oscar ödülüne aday gösterildi. Son olarak 2015 yılında American Sniper filmi ile 3. kez Oscar'a aday oldu.
Burnt – Çok Pişmiş – 2015 2015 yılında vizyona giren Burnt (ülkemizde Çok Pişmiş adıyla yayınlandı) komedi ve dram türlerini içerisinde barındıran, yolu mutfaktan geçen bir film. John Wells'in yönetmenliğini üstlendiği film Michael Kalesniko'nun hikâyesinden esinlenilerek Steven Knight tarafından yazıldı. Filmde Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy, Daniel Brühl, Matthew Rhys, Alicia Vikander, Uma Thurman ve Emma Thompson'ın başrolleri paylaşıyor. Filmin konusuna gelince; Adam Jones, kariyeri uyuşturucu ve üstünlük taslayan davranışlarıyla mahvolmuş bir Şeftir. 3 Michelin Yıldızı kazanabilecek bir restoranın başına geçme düşüncesini kafasına koymuş ve kendisine çeki düzen vermiş bir şekilde Londra'ya döner. Bradley Cooper'i daha önce de mutfakta görmüştük. Cooper daha önce de Kitchen Confidential adlı 2005 yapımı dizide başroldeydi. Alias dizisindeki rolü ile tanınan Bradley Cooper, Silver Linings Playbook ve American Hustle filmindeki rolü ile 2013 ve 2014 yıllarında Altın Küre ve Oscar ödülüne aday gösterildi. Son olarak 2015 yılında American Sniper filmi ile 3. kez Oscar'a aday oldu.
Big Night – 1996
İtalya'dan Amerika'ya göç etmiş bir abi-kardeşin İtalyan mahallesinde ite kaka yürütmeye çalıştığı restoranın ve kendilerinin hikâyesi anlatılıyor. 2010 yılında en iyi yardımcı oyuncu Oscar'ına aday olan Stanley Tucci'nin Campbell Scott ile yönettiği, Joseph Tropiano ile yazdığı ve başrolünü Tony Shalhoub ile paylaştığı Big Night, 1996 yılı yapımı drama komedi filmi. 

 İtalya`dan rüyalar ülkesi Amerika`ya zengin olma hayaliyle gelip bir restoran açmış ama başarıyı yakalayamamış iki kardeşin son çırpınışları ve son müşterileri için gösterdikleri çabayı izleyeceksiniz; gelecek olan son müşteri ama dönemin en önemli Jazz yıldızlarından birisi. Acaba bu son yemekte başarılı olup hayallerine bir adım yaklaşabilecekler mi?
Big Night – 1996 İtalya'dan Amerika'ya göç etmiş bir abi-kardeşin İtalyan mahallesinde ite kaka yürütmeye çalıştığı restoranın ve kendilerinin hikâyesi anlatılıyor. 2010 yılında en iyi yardımcı oyuncu Oscar'ına aday olan Stanley Tucci'nin Campbell Scott ile yönettiği, Joseph Tropiano ile yazdığı ve başrolünü Tony Shalhoub ile paylaştığı Big Night, 1996 yılı yapımı drama komedi filmi. İtalya`dan rüyalar ülkesi Amerika`ya zengin olma hayaliyle gelip bir restoran açmış ama başarıyı yakalayamamış iki kardeşin son çırpınışları ve son müşterileri için gösterdikleri çabayı izleyeceksiniz; gelecek olan son müşteri ama dönemin en önemli Jazz yıldızlarından birisi. Acaba bu son yemekte başarılı olup hayallerine bir adım yaklaşabilecekler mi?
Chef - 2013
Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl'a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi işinin patronu ol! Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin'in yardımıyla Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere ve de en önemişi hayata dair tutkusunu yeniden keşfedecektir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Jon Favreau'nun üstlendiği dramatikomedi filminin kadrosunda Favreau'ya Scarlett Johansson, Sofía Vergara ve Robert Downey Jr., John Leguizamo, Dustin Hoffman ve Oliver Platt gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

 Dünya prömiyeri 2013 yılının yazında South by Southwest Film Festivali'nde yapılmış olan Şef filminin yönetmeni, senaristi, başrol oyuncusu ve yapımcısı 2001 yılından beri ise çeşitli TV ve sinema projelerinde yönetmen koltuğuna oturmaya başladıktan sonra Marvel yapımı Iron Man filmleriyle kendini bu alanda da ispatlayan Jon Favreau. Film içten, umut dolu, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli. Bu devirde böyle film bulmak hazine bulmaya eşdeğer. Lezzetli bir film karşısınızda! Filmle ilgili en sevilen noktalardan biri noktalardan biri senaryo hilelerine başvurmamış olması. Jon favreu hikâyeye fazladan entrika, gam, keder katmak adına bir sürü şey yapabilirdi; mesela molly (scarlett johansson) ile bir gönül ilişkisi yaşanabilir, carl'ın çocuğu ile kırılgan ilişkisi üzerinden daha fazla dram çıkartılabilir, carl - molly - inez - marvin (robert downey jr.) dörtlüsü üzerinden çok daha aksiyonlu ama bir o kadar ucuz bir senaryo çıkartılabilirdi. Bunlardan hiçbirini yapmamak ve hikâyeye sadık kalmak zor olandı.
Chef - 2013 Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl'a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi işinin patronu ol! Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin'in yardımıyla Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere ve de en önemişi hayata dair tutkusunu yeniden keşfedecektir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Jon Favreau'nun üstlendiği dramatikomedi filminin kadrosunda Favreau'ya Scarlett Johansson, Sofía Vergara ve Robert Downey Jr., John Leguizamo, Dustin Hoffman ve Oliver Platt gibi yıldız isimler eşlik ediyor. Dünya prömiyeri 2013 yılının yazında South by Southwest Film Festivali'nde yapılmış olan Şef filminin yönetmeni, senaristi, başrol oyuncusu ve yapımcısı 2001 yılından beri ise çeşitli TV ve sinema projelerinde yönetmen koltuğuna oturmaya başladıktan sonra Marvel yapımı Iron Man filmleriyle kendini bu alanda da ispatlayan Jon Favreau. Film içten, umut dolu, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli. Bu devirde böyle film bulmak hazine bulmaya eşdeğer. Lezzetli bir film karşısınızda! Filmle ilgili en sevilen noktalardan biri noktalardan biri senaryo hilelerine başvurmamış olması. Jon favreu hikâyeye fazladan entrika, gam, keder katmak adına bir sürü şey yapabilirdi; mesela molly (scarlett johansson) ile bir gönül ilişkisi yaşanabilir, carl'ın çocuğu ile kırılgan ilişkisi üzerinden daha fazla dram çıkartılabilir, carl - molly - inez - marvin (robert downey jr.) dörtlüsü üzerinden çok daha aksiyonlu ama bir o kadar ucuz bir senaryo çıkartılabilirdi. Bunlardan hiçbirini yapmamak ve hikâyeye sadık kalmak zor olandı.
Şeflerin Savaşı – 2013
Jacky Bonnot (Michaël Youn) aşçılık mesleğine gönül vermiş ancak mesleğinde bir türlü istediği seviyeye ulaşamamış bir kişidir. Sevgilisi Beatrice (Raphaëlle Agogué) ile birlikte yolunu gözledikleri bebekleri için güzel bir hayat hazırlama telaşında olan Jacky, geçim sıkıntısından boyacılık dahi yapmaya razıdır. Öte yandan usta şef Alexandre Lagarde (Jean Reno) ise mesleğinin zirvesinde olmasına karşın patronu Stanislas Matter (Julien Boisselier) ile sorunlar yaşamaktadır. Farklı kulvarların yarışçıları olan bu iki kişinin tek ortak noktası vardır, o da gastronomidir. Bir tesadüf sonucu karşılaşmış olsalar da, iki aşçının da birbirinden öğrenecek şeyleri vardır. Yemek pişirme sanatının iştah kabartan görsel güzelliklerini ve mutfak telaşını komik bir dille ele alan filmin yönetmenliğini ise Daniel Cohen üstlenmektedir.
Şeflerin Savaşı – 2013 Jacky Bonnot (Michaël Youn) aşçılık mesleğine gönül vermiş ancak mesleğinde bir türlü istediği seviyeye ulaşamamış bir kişidir. Sevgilisi Beatrice (Raphaëlle Agogué) ile birlikte yolunu gözledikleri bebekleri için güzel bir hayat hazırlama telaşında olan Jacky, geçim sıkıntısından boyacılık dahi yapmaya razıdır. Öte yandan usta şef Alexandre Lagarde (Jean Reno) ise mesleğinin zirvesinde olmasına karşın patronu Stanislas Matter (Julien Boisselier) ile sorunlar yaşamaktadır. Farklı kulvarların yarışçıları olan bu iki kişinin tek ortak noktası vardır, o da gastronomidir. Bir tesadüf sonucu karşılaşmış olsalar da, iki aşçının da birbirinden öğrenecek şeyleri vardır. Yemek pişirme sanatının iştah kabartan görsel güzelliklerini ve mutfak telaşını komik bir dille ele alan filmin yönetmenliğini ise Daniel Cohen üstlenmektedir.
Tortilla çorbası
Bir gurme şefi ve üç güzel kızı hakkındaki bu hayat dolu komedide Hector Elizondo muhteşem ve Raquel Welch pırıl pırıl. Kahkahalar ve romantizmle dolu Tortilla Soup'da şef Martin (Elizondo) işini çok sevmektedir. Nefis ana yemeklerden leziz tatlılara kadar her yaratımını, usta bir sanatçının yeteneği ve tutkusu ile ortaya çıkartmaktadır. Martin yemek masasında olmaktan çok mutfakta olmayı tercih etmektedir, fakat yeni komşusu komşusu (Welch) onun yemeklerinden fazlasına göz koyduğunda ve üç tatlı kızı da yemek saatlerinde ona sürprizler yaptığında, hayatına yepyeni renkler katılmaya başlar!

Film ülkemizde Ağız Tadı adıyla da televizyonlarda yayınlandı. Özellikle Perhaps Perhaps Perhaps sahnesi bir hayli hoştur. Bu arada filmden sonra Tortilla çorbası yapmak isteyenlere de yardımcı olalım;
 Tortilla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tortilla Çorbası Tarifi Tarifi için; Orta ateşteki bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı, sarımsağı, çili biberi, acı toz biberi ve tuzu ekleyin. Soğan, yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Mısırları ekleyin 5 dakika daha pişirin. Domatesi, tavuk parçalarını, kişnişi ve limon suyunu ekleyin. 4 adet kâseye tortilla cipslerini kırıp, çorbayı ekleyip servis yapın. Gereken malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak (dilimlenmiş) 1 adet kırmızı çili biberi (kıyılmış) 6 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı mısır taneleri 1 adet domates (doğranmış) 1 su bardağı tavuk (rendelenmiş pişmiş) Bir de tortilla çorbası ile filmi izlemeyi deneyin!
Tortilla çorbası Bir gurme şefi ve üç güzel kızı hakkındaki bu hayat dolu komedide Hector Elizondo muhteşem ve Raquel Welch pırıl pırıl. Kahkahalar ve romantizmle dolu Tortilla Soup'da şef Martin (Elizondo) işini çok sevmektedir. Nefis ana yemeklerden leziz tatlılara kadar her yaratımını, usta bir sanatçının yeteneği ve tutkusu ile ortaya çıkartmaktadır. Martin yemek masasında olmaktan çok mutfakta olmayı tercih etmektedir, fakat yeni komşusu komşusu (Welch) onun yemeklerinden fazlasına göz koyduğunda ve üç tatlı kızı da yemek saatlerinde ona sürprizler yaptığında, hayatına yepyeni renkler katılmaya başlar! Film ülkemizde Ağız Tadı adıyla da televizyonlarda yayınlandı. Özellikle Perhaps Perhaps Perhaps sahnesi bir hayli hoştur. Bu arada filmden sonra Tortilla çorbası yapmak isteyenlere de yardımcı olalım; Tortilla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tortilla Çorbası Tarifi Tarifi için; Orta ateşteki bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı, sarımsağı, çili biberi, acı toz biberi ve tuzu ekleyin. Soğan, yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Mısırları ekleyin 5 dakika daha pişirin. Domatesi, tavuk parçalarını, kişnişi ve limon suyunu ekleyin. 4 adet kâseye tortilla cipslerini kırıp, çorbayı ekleyip servis yapın. Gereken malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak (dilimlenmiş) 1 adet kırmızı çili biberi (kıyılmış) 6 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı mısır taneleri 1 adet domates (doğranmış) 1 su bardağı tavuk (rendelenmiş pişmiş) Bir de tortilla çorbası ile filmi izlemeyi deneyin!
Aşkın Tarifi – 2014
Bombay'da yaşayan Hassan Haji, dedesinin işlettiği restoran sayesinde mutfakla çocuk yaşta tanışmış, bu ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Şimdilerde genç bir adam olan Hassan, dedesinden kalan müesseseyi başarıyla işletirken beklenmedik bir trajedi nedeniyle Bombay'dan taşınmak durumunda kalır. Ailesiyle birlikte Fransa'nın bir kasabasına yerleşir ve işini burada devam ettirmek için hazırlıklara başlar, restoranını açar. Böylece bu yeni restoranın sunduğu egzotik Hint mutfağı kısa sürede bölge halkının dikkatini çeker. Bu nedenle de bölgenin prestijli restoranı Le Saule Pleureur'de bir telaş başlar. Şef Madame Mallory, yeni rakibi Hassan'ın kendinden daha yetenekli olduğunu fark etmiştir ve bu durum, aralarında esaslı bir rekabetin doğmasına neden olur. Steven Knight'ın senaryosunu yazıp Lasse Hallström'ün yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Helen Mirren, Charlotte Le Bon ve Rohan Chand yer alıyor.

 The Hundred-Foot Journey, Yüz Adımlık Yolculuk ya da Türkiye piyasasında tercih edilen ismiyle “Aşk Tarifi”, üzerine Fransız sosu dökülmüş ve Hint usulü köri ile tutsülenmiş Amerikan yemeği kıvamında bir lezzette, hafif bir akşam yemeği ayarında bir yapım. Prodüktörleri arasında Steven Spielberg gibi ağır topların da fonladığı filmde, orijinal ismi Hint Tanrıçası'ndan gelen Mumbai olan ancak daha sonra İngilizlerin taktığı isimle ve hala çoğu ülkede Bombay olarak anılagelen bir coğrafyadan Avrupa diyarlarına göçeden bir “lokantacı” ailenin komik serüvenlerine şahitlik ediyoruz… Romantik komedi filmlerini seven ve aynı zamanda midesine düşkün olan sinema izleyicileri açısından iyi bir film.
Aşkın Tarifi – 2014 Bombay'da yaşayan Hassan Haji, dedesinin işlettiği restoran sayesinde mutfakla çocuk yaşta tanışmış, bu ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Şimdilerde genç bir adam olan Hassan, dedesinden kalan müesseseyi başarıyla işletirken beklenmedik bir trajedi nedeniyle Bombay'dan taşınmak durumunda kalır. Ailesiyle birlikte Fransa'nın bir kasabasına yerleşir ve işini burada devam ettirmek için hazırlıklara başlar, restoranını açar. Böylece bu yeni restoranın sunduğu egzotik Hint mutfağı kısa sürede bölge halkının dikkatini çeker. Bu nedenle de bölgenin prestijli restoranı Le Saule Pleureur'de bir telaş başlar. Şef Madame Mallory, yeni rakibi Hassan'ın kendinden daha yetenekli olduğunu fark etmiştir ve bu durum, aralarında esaslı bir rekabetin doğmasına neden olur. Steven Knight'ın senaryosunu yazıp Lasse Hallström'ün yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Helen Mirren, Charlotte Le Bon ve Rohan Chand yer alıyor. The Hundred-Foot Journey, Yüz Adımlık Yolculuk ya da Türkiye piyasasında tercih edilen ismiyle “Aşk Tarifi”, üzerine Fransız sosu dökülmüş ve Hint usulü köri ile tutsülenmiş Amerikan yemeği kıvamında bir lezzette, hafif bir akşam yemeği ayarında bir yapım. Prodüktörleri arasında Steven Spielberg gibi ağır topların da fonladığı filmde, orijinal ismi Hint Tanrıçası'ndan gelen Mumbai olan ancak daha sonra İngilizlerin taktığı isimle ve hala çoğu ülkede Bombay olarak anılagelen bir coğrafyadan Avrupa diyarlarına göçeden bir “lokantacı” ailenin komik serüvenlerine şahitlik ediyoruz… Romantik komedi filmlerini seven ve aynı zamanda midesine düşkün olan sinema izleyicileri açısından iyi bir film.
Julie and Julia – 2009
İki gerçek hikâyeden yola çıkan film, farklı zaman dilimlerinde yaşayan ve kendi zaman dilimlerinde benzer mücadeleler vermiş olan iki kadının hikâyesini merkez alıyor. Zaman ve mekân olarak ayrı olsalar da hayatları iç içe geçen bu iki kadın, bizlere tutku ve cesaretle her şeyin başarılabileceğini gösteriyor. Başrollerinde sinemanın yaşayan efsanelerinden Meryl Streep ve başarılı oyuncu Amy Adams'ın yer aldığı filmde komedi, dram, romantizm gibi farklı türler bir arada kullanılmış. Herkesin hayata bağlanmasını sağlayan tutkuları farklıdır. Burada da farklı zaman dilimlerinde yaşayan iki kadının yemeğe olan tutkusu gayet sıcak ve içten bir hikâye ile anlatılmış. Film 1950-60'lı yıllarda Fransa'da yemek yapmanın ustalıklarını öğrenerek kendini Amerikalılara Fransız mutfağını öğretmeye adamış şef, yemek kitabı yazarı ve bir televizyon yıldızı olan Julia Child ile 2000'li yıllarda New York'ta yaşayan ve kendine belli bir gün sayısında belli yemek tariflerini pişirmeyi ve bunları internet bloğuna yazmayı hedef edinmiş Julie Powell'ın gerçek hayat hikâyelerini birbirine paralel olarak anlatıyor.
Julie and Julia – 2009 İki gerçek hikâyeden yola çıkan film, farklı zaman dilimlerinde yaşayan ve kendi zaman dilimlerinde benzer mücadeleler vermiş olan iki kadının hikâyesini merkez alıyor. Zaman ve mekân olarak ayrı olsalar da hayatları iç içe geçen bu iki kadın, bizlere tutku ve cesaretle her şeyin başarılabileceğini gösteriyor. Başrollerinde sinemanın yaşayan efsanelerinden Meryl Streep ve başarılı oyuncu Amy Adams'ın yer aldığı filmde komedi, dram, romantizm gibi farklı türler bir arada kullanılmış. Herkesin hayata bağlanmasını sağlayan tutkuları farklıdır. Burada da farklı zaman dilimlerinde yaşayan iki kadının yemeğe olan tutkusu gayet sıcak ve içten bir hikâye ile anlatılmış. Film 1950-60'lı yıllarda Fransa'da yemek yapmanın ustalıklarını öğrenerek kendini Amerikalılara Fransız mutfağını öğretmeye adamış şef, yemek kitabı yazarı ve bir televizyon yıldızı olan Julia Child ile 2000'li yıllarda New York'ta yaşayan ve kendine belli bir gün sayısında belli yemek tariflerini pişirmeyi ve bunları internet bloğuna yazmayı hedef edinmiş Julie Powell'ın gerçek hayat hikâyelerini birbirine paralel olarak anlatıyor.
Garson Kız – 2007
Jenna, kocası Sisto'nun baskılarından sıkılmış, kesinlikle parçası olmak istemediği bir hayat sürmektedir. En büyük hayali ise garsonluk yaparak biriktirdiği para ile bir gün kocasını terkedebilecek gücü bulabilmektir. Sahip olduğu eşsiz yeteneği sayesinde, inanılmaz lezzette ve görüntüde pastalar ve kekler yapabilmektedir. Hayatındaki zorluklarla ve sorunlarla baş edebilecek gücü, sadece kensini mutfağa atabildiği zaman bulabilmektedir. Fakat hayat bir gün hiç beklenmedik bir süpriz hazırlar. Hesapsız bir şekilde gelen hamileliği bütün beklentilerinin ve umutlarının sarsılmasına neden olacaktır. Ama diğer bir yandan da, hayatında hiç hissetmediği kadar büyük bir güven duygusu ile dolmuştur içi. Doğmamış çocuğundan gelen mektuplar, önüne yepyeni bir pencere açılmasına neden olacaktır.

 İçerisinde dram, gizem, komedi, romantizm ve gençlik türlerini barındıran filmin oyuncu kadrosunda Keri Russell, Cheryl Hines, Nathan Fillion, Jeremy Sisto, Eddie Jemison gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Adrienne Shelly yer alıyor. Altın Küre ödülü sahibi Amerikalı oyuncu Keri Lynn Russell filmin başrolünde.
Garson Kız – 2007 Jenna, kocası Sisto'nun baskılarından sıkılmış, kesinlikle parçası olmak istemediği bir hayat sürmektedir. En büyük hayali ise garsonluk yaparak biriktirdiği para ile bir gün kocasını terkedebilecek gücü bulabilmektir. Sahip olduğu eşsiz yeteneği sayesinde, inanılmaz lezzette ve görüntüde pastalar ve kekler yapabilmektedir. Hayatındaki zorluklarla ve sorunlarla baş edebilecek gücü, sadece kensini mutfağa atabildiği zaman bulabilmektedir. Fakat hayat bir gün hiç beklenmedik bir süpriz hazırlar. Hesapsız bir şekilde gelen hamileliği bütün beklentilerinin ve umutlarının sarsılmasına neden olacaktır. Ama diğer bir yandan da, hayatında hiç hissetmediği kadar büyük bir güven duygusu ile dolmuştur içi. Doğmamış çocuğundan gelen mektuplar, önüne yepyeni bir pencere açılmasına neden olacaktır. İçerisinde dram, gizem, komedi, romantizm ve gençlik türlerini barındıran filmin oyuncu kadrosunda Keri Russell, Cheryl Hines, Nathan Fillion, Jeremy Sisto, Eddie Jemison gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Adrienne Shelly yer alıyor. Altın Küre ödülü sahibi Amerikalı oyuncu Keri Lynn Russell filmin başrolünde.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >