Yemek tuzunun şaşırtan 10 farklı kullanımı

Kaynak: Bright Side
Kaynak: Bright Side

Yemek tuzunun muhtemelen daha önceden bilmediğiniz bu kullanımları günlük hayatta çok işinize yarayacak.

Tuz tüm dünyada yaygın şekilde kullanılan bir baharattır. Çok eski zamanlardan beri tuzu bu kadar fazla kullanmamızın nedeni kolay ulaşılabilir olması ve çok da pahalı olmaması olabilir. Tabii ki tuzun yararları da çoktur. Fakat biz yemek tuzu dediğimizde sadece sofrada kullanmamız gerektiğini düşünürüz. Bugün size muhtemelen daha önceden duymadığınız yemek tuzunun 10 farklı kullanımını listeledik.
Duş perdenizin küflenmesini önler
Duş perdenizi satın alır almaz yemek tuzu ile yıkarsanız, küflenmesi gecikecektir.
Duş perdenizin küflenmesini önler Duş perdenizi satın alır almaz yemek tuzu ile yıkarsanız, küflenmesi gecikecektir.
Yaraya tuz basın
Tamam hemen gaza gelmeye gerek yok. Ama sizi kaşınmaktan mahveden sinek ısırıklarınızı yemek tuzuyla ovalarsanız rahatlama hissedeceksiniz.
Yaraya tuz basın Tamam hemen gaza gelmeye gerek yok. Ama sizi kaşınmaktan mahveden sinek ısırıklarınızı yemek tuzuyla ovalarsanız rahatlama hissedeceksiniz.
Bakır eşyalarınızı yemek tuzuyla yıkarsanız parıl parıl parlayacaklardır.
Bakır eşyalarınızı yemek tuzuyla yıkarsanız parıl parıl parlayacaklardır.
Kızgın yağın sıçramasını önlemek
Yemek pişirirken kızgın yağa yiyeceği atmadan önce ufak bir tuz serperseniz tencere veya tavaya atacağınız yemek yağ sıçratmayacaktır.<o:p></o:p>
Kızgın yağın sıçramasını önlemek Yemek pişirirken kızgın yağa yiyeceği atmadan önce ufak bir tuz serperseniz tencere veya tavaya atacağınız yemek yağ sıçratmayacaktır.<o:p></o:p>
Ayakkabı kokusundan kurtulmak
Ayakkabı kokusundan kurtulmanın basit bir çözümü var. Evet bildiniz; yemek tuzu. Hafif şekilde yemek tuzu attığınız ayakkabılarınızda kokudan eser kalmayacak.
Ayakkabı kokusundan kurtulmak Ayakkabı kokusundan kurtulmanın basit bir çözümü var. Evet bildiniz; yemek tuzu. Hafif şekilde yemek tuzu attığınız ayakkabılarınızda kokudan eser kalmayacak.
Karıncalardan kurtulun
Su ve tuzu karıştırarak oluşturacağınız karışımı karıncalar üzerine spreyle sıkarsanız onlardan kurtulursunuz. “Suyla karıştır falan zor iş onlar” diyenleriniz varsa, tuzu karıncaların çıktıkları yerin çevresine dökmeniz işe yarayacaktır.
Karıncalardan kurtulun Su ve tuzu karıştırarak oluşturacağınız karışımı karıncalar üzerine spreyle sıkarsanız onlardan kurtulursunuz. “Suyla karıştır falan zor iş onlar” diyenleriniz varsa, tuzu karıncaların çıktıkları yerin çevresine dökmeniz işe yarayacaktır.
Kesilmiş meyve sebzelerin kararmasını önlemek
Bunu yapmak isterseniz kesilmiş meyve veya sebzelerinizi bir kaseye suyla beraber koyup hafifçe tuz serpmeniz yeterlidir.
Kesilmiş meyve sebzelerin kararmasını önlemek Bunu yapmak isterseniz kesilmiş meyve veya sebzelerinizi bir kaseye suyla beraber koyup hafifçe tuz serpmeniz yeterlidir.
Doğal oda spreyi olarak kullanmak
Oda spreylerini yapay buluyorsanız tuz kullanın. Tuz, yağ ve gül karışımını odanızın bir köşesine koyarak doğal oda spreyini oluşturmuş olacaksınız. Tercihinize göre gül yerine nane veya farklı bir bitki koyabilirsiniz.
Doğal oda spreyi olarak kullanmak Oda spreylerini yapay buluyorsanız tuz kullanın. Tuz, yağ ve gül karışımını odanızın bir köşesine koyarak doğal oda spreyini oluşturmuş olacaksınız. Tercihinize göre gül yerine nane veya farklı bir bitki koyabilirsiniz.
Mutfağınızda aniden yanan ateşi söndürmek
Yemek yaparken bir anda ateş kontrolünüzden çıkarsa hemen tuz dökün. Tuz, ateşi hızlıca söndürecektir.
Mutfağınızda aniden yanan ateşi söndürmek Yemek yaparken bir anda ateş kontrolünüzden çıkarsa hemen tuz dökün. Tuz, ateşi hızlıca söndürecektir.
Ütünün altını temizlemek
Eğer ütünüzün altını tertemiz yapmak isterseniz tuza yatırın ve sonucunu görün.
Ütünün altını temizlemek Eğer ütünüzün altını tertemiz yapmak isterseniz tuza yatırın ve sonucunu görün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >