Hafta sonu önerileri 🙌

Hafta sonu önerileri 🙌

Bir haftayı daha geride bırakırken yarın için planı olmayanlara #skyhaftasonu ile geldik 🤓 Senin önerilerinde neler var? 🧡

🎥 The Square

2017 yılında Cannes Film Festivali'nden "Altın Palmiye" ödülüyle dönen Ruben Östlund'un yönettiği film; sanat, sanat eseri, sanatçı egosu, suçluluk, güvensizlik gibi birçok konuyu eğlenceli olduğu kadar zeki ve keskin de olan üslubuyla mercek altına alıyor. İnsanlara güvenmeli mi güvenmemeli mi sorusunu soran kara mizaha yakın yapım izlemeye değer.

📖 John Berger'in Görme Biçimleri |Katja Lang - Emmanouil Kalkanis

John Berger'in Görme Biçimleri, yayımlandığı günden beri, kültür ve sanat alanında eleştirel düşünmenin en iyi örneklerinden kabul ediliyor. Katja Lang ve Emmanouil Kalkanis ise, Görme Biçimleri'nin bunca zaman güncelliğini nasıl koruduğu üzerine eğilirken bir yandan da eleştirel bir düşünme süreci, derin bir kavrayış vaat ediyor.

🎶 Oyneng Ya|Faun

Tarzlarını pagan-folk ve Orta Çağ müziği olarak tanımlayan grup 2002 yılında Almanya'da kuruldu. Faun'u özgün kılan özelliklerinden birisi müziklerini eski enstrümanlarla icra etmeleri. Grubun şarkılarını Latince, Fince, Almanca ve bu keyifli şarkısında da olduğu gibi Uygur Türkçesi ile söylemesi kimliklerinde kültürlerarası harmanı yansıtıyor.