2017 yılında turizm nasıl olacak?

Rusya'dan gelen erken rezervasyonlar turizmcileri umutlandırıyor.

2016 yılı turizm sektörü için sektör temsilcilerinin deyimiyle 'kayıp yıl' oldu. HTBloomberg'in haberine göre; Yıl boyunca veriler olumsuz bir tabloya işaret etti. Son olarak hem yabancı turist sayısı hem de otel doluluk oranlarının ilk 11 ayda düşüş gösterdiği görülmüş 2016'da İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 25,9 düşerek 16 yılın en sert gerilemesini kaydetmişti.

Buna rağmen yakın vadede Türkiye'nin turizm sektöründe eski potansiyelini kazanmasından umutlu olan turizm sektörü 2017 beklentilerinde özellikle ilk üç ayın belirleyici olduğuna işaret ediyordu ki 2017 sezonu öncesi Rusya'dan erken rezervasyonlarda Türkiye'ye yüzde 50 artış olduğu yönünde haberlerin dile getirilmeye başladığı görülüyor.

Dünya'da yer alan habere göre Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Ocak ayı toplantısında konuşan Başkan Hakan Duran, erken rezervasyonla ilgili yüzde 50 artışa işaret eden verilerin doğru olmasını ümit ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti: “Rusya'dan erken rezervasyonlarla ilgili gelen haberler turizm sektöründe morallerin düzelmesine yol açtı. İnşallah bu haberler doğru olur. Erken rezervasyonlarla ilgili haberleri kendi içimizde değerlendireceğiz. Geçen yıl kötü bir sezon geçirdik. 2017 yılı birlik, beraberlik yılı olmalı.”

Daha önce Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, BloombergHT televizyonu Sektör Raporu programı canlı yayınında Gizem Uzuner'e yaptığı açıklamalarda ". Türkiye'ye bağlı turist ziyaretini sürdürüyor, potansiyelini koruyor. Geçmiş yıllarda büyümelerimizi çift haneli yaparken birçok destinasyonun paylarından aldık müşterilerimizin büyük kısmı da kalıcı müşteriye dönüştü. Türkiye'nin turizmde çok fazla alternatifi de yok. Bu yüzden geleceğe daha güvenli bakıyoruz. Bizim dışımızda gerçekleşen olayların da yavaş yavaş sönmesiyle hemen akşamdan sabaha olmasa da orta vadede, yakın vadede eski potansiyelimizi geri kazanabiliriz. " demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >