2020 yılına kadar hızla gelişmesi beklenen 4 sektör

Kariyer
Kariyer

İş alanında tercihlerinizi şekillendirmek için bu 4 sektöre öncelik vermeniz ilerideki kariyeriniz için size birçok kapı açabilir.

İşte yeni mezunlar için geleceği sağlam atmalarını sağlayacak ve geleceğin mesleği olarak görülen 4 sektör;
Hastane ve sağlık
Bu günden 2020 yılına kadar % 19,5 oranında büyümesi beklenen tıp sektöründe bu büyümenin bir kısmı, yaşlanmakta olan nüfusun önümüzdeki yıllarda daha fazla sağlık hizmetine ihtiyaç duyacak olmasından kaynaklanacaktır.
Hastane ve sağlık Bu günden 2020 yılına kadar % 19,5 oranında büyümesi beklenen tıp sektöründe bu büyümenin bir kısmı, yaşlanmakta olan nüfusun önümüzdeki yıllarda daha fazla sağlık hizmetine ihtiyaç duyacak olmasından kaynaklanacaktır.
Mühendislik hizmetleri
Ibis araştırmasına göre, sektördeki ticari güvenin ve devletin yapacağı altyapı yatırımlarının artmasıyla, önümüzdeki beş yıl içerisinde %19'luk bir büyüme sağlanacağı ve binlerce yeni mezunun işe alınacağı bekleniyor.
Mühendislik hizmetleri Ibis araştırmasına göre, sektördeki ticari güvenin ve devletin yapacağı altyapı yatırımlarının artmasıyla, önümüzdeki beş yıl içerisinde %19'luk bir büyüme sağlanacağı ve binlerce yeni mezunun işe alınacağı bekleniyor.
 Yarı iletkenler ve elektronik devreler
Akıllı telefonlar gibi tüketici elektroniği cihazlarına karşı yaşanan talep artışı ve bugünkü WiFi ve mobil ağların yerini alacak yeni chip teknolojisinin yaygınlaşmasıyla, sektör 2020 yılına kadar %16 oranında bir büyüme sağlayacak, bu da özellikle elektrik mühendislerine karşı büyük bir talep yaratacaktır.
Yarı iletkenler ve elektronik devreler Akıllı telefonlar gibi tüketici elektroniği cihazlarına karşı yaşanan talep artışı ve bugünkü WiFi ve mobil ağların yerini alacak yeni chip teknolojisinin yaygınlaşmasıyla, sektör 2020 yılına kadar %16 oranında bir büyüme sağlayacak, bu da özellikle elektrik mühendislerine karşı büyük bir talep yaratacaktır.
 Yazılım geliştirme
İş piyasası, yazılım mühendisleri, yazılım geliştiriciler ve programcılar için yıllardır çok cazip olsa da, Ibis araştırması özellikle akıllı telefonlar için uygulama geliştirebilen uzmanlara karşı talebin, tüm yazılım sektörü için beklenen %15.5'lik büyüme oranının çok üzerinde olacağını ve %37.6 oranına ulaşacağını öngörüyor. Dolayısıyla, sektörün bu yeteneklere karşı duyduğu açlık doğal olarak ücretlere de yansıyacaktır.


Kaynak: Entrepreneur
Yazılım geliştirme İş piyasası, yazılım mühendisleri, yazılım geliştiriciler ve programcılar için yıllardır çok cazip olsa da, Ibis araştırması özellikle akıllı telefonlar için uygulama geliştirebilen uzmanlara karşı talebin, tüm yazılım sektörü için beklenen %15.5'lik büyüme oranının çok üzerinde olacağını ve %37.6 oranına ulaşacağını öngörüyor. Dolayısıyla, sektörün bu yeteneklere karşı duyduğu açlık doğal olarak ücretlere de yansıyacaktır. Kaynak: Entrepreneur
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >