50’Cent gibi iflas etmemek için yapmanız gereken 5 şey

50 Cent
50 Cent

Ünlü rapçi ve müzik kralı, iflas edeceğini açıklamıştı. Peki bu kadar para kazanan biri nasıl iflas etti?

Geliriniz ne kadar çok olursa olsun uygun yatırımları yapmadığınızda 50 Cent gibi iflasın eşiğine gelebilirsiniz. Peki 50 Cent gibi iflas etmemek için ne yapmalısınız? İşte cevabı...

Mutlaka para biriktirin.

                                    Çok para kazandığınız zaman paranızı nasıl harcamanız gerektiği konusunda akıllı kararlar vermelisiniz. 50'Cent gelen parayı biriktirmeden, pahalı arabalara, arkadaşlarına ve mücevherlere harcadı. Zor zamanlar için para biriktirmedi bu da onun en büyük hatalarından biriydi.
Mutlaka para biriktirin. Çok para kazandığınız zaman paranızı nasıl harcamanız gerektiği konusunda akıllı kararlar vermelisiniz. 50'Cent gelen parayı biriktirmeden, pahalı arabalara, arkadaşlarına ve mücevherlere harcadı. Zor zamanlar için para biriktirmedi bu da onun en büyük hatalarından biriydi.
Kaybedeceklerinizi aklınızdan çıkarmayın. 

                                    Çok para kazanırsanız insanlarla kavgaya girmeyin çünkü kaybedeceğiniz çok şeyiniz var. 50'cent küçük tartışmalar için bile yüksek tazminatlar ödedi.
Kaybedeceklerinizi aklınızdan çıkarmayın. Çok para kazanırsanız insanlarla kavgaya girmeyin çünkü kaybedeceğiniz çok şeyiniz var. 50'cent küçük tartışmalar için bile yüksek tazminatlar ödedi.
Para konusunu ortalıkta konuşmayın.

                                    Para hakkında her yerde konuşmayın. Ne kadar çok paranız olduğunu bilen kişi sayısı artarsa başınıza o derece büyük dertler gelir.
Para konusunu ortalıkta konuşmayın. Para hakkında her yerde konuşmayın. Ne kadar çok paranız olduğunu bilen kişi sayısı artarsa başınıza o derece büyük dertler gelir.
Tüm markanızı paraya bağlamayın.

                                    Paranızı riske atsanız dahi çok az bir kısmını riske atın. Tüm markanızı paraya bağlamayın.
Tüm markanızı paraya bağlamayın. Paranızı riske atsanız dahi çok az bir kısmını riske atın. Tüm markanızı paraya bağlamayın.
Yaptığınız yatırımları düşünün.

                                    Etrafta sizin için  birçok yatırım fırsatı olabilir. Yatırımların çekici olması onun iyi yatırım olduğu anlamına gelmez. Hangi sektöre yatırım yapacaksanız o sektörü iyi araştırmanız gerekir. Avantajları çok olan bir yatırım yapın ve yatırımlarınızı düşünün.
Yaptığınız yatırımları düşünün. Etrafta sizin için birçok yatırım fırsatı olabilir. Yatırımların çekici olması onun iyi yatırım olduğu anlamına gelmez. Hangi sektöre yatırım yapacaksanız o sektörü iyi araştırmanız gerekir. Avantajları çok olan bir yatırım yapın ve yatırımlarınızı düşünün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >