Apple çalışan verimini arttırmak için sıra dışı bir yöntem buldu

Apple
Apple

Apple'ın yeni inovatif tasarımı.

Tasarımlarıyla daima adından söz ettiren Apple, günlük hayatımızın çok farklı bir noktasına el atarak, gelenekselleşen kare şeklindeki pizza kutularının yerine şirket bünyesinde tasarlanan dairesel pizza koruyucusunu koyarak farklı bir adım attı. Şirketin tarzını yansıtan pizza kutusu, parlak beyaz ve dairesel yapıya sahip. Bunun yanında kutu içerisinde biriken buharı atmak için tam sekiz adet deliği bulunuyor. Kutuda biriken buharın pizzayı yumuşattığı için böyle bir yönteme başvurulduğu belirtiliyor. Kağıt hamurundan yapılan kutu çevreyi de kirletmiyor.

Pizza kutusunun patenti için ilk kez 2010 yılında başvurusunu yapan Apple, yedi yıl sonra bu teknolojiyi adına mal etmeyi başardı. Kutunun tasarımına, Apple Park Cafe’nin yöneticisi Francesco Longoni de katkıda bulundu. Çalışanlar pizzaları kendi odalarına götürmek isterse pizzalar yumuşamasın diye tasarlanan ürün hava ve nemin hareketine imkan veriyor. Katlı yüzey, pizza ve kutunun tabanı arasında bir boşluk oluşmasını sağlıyor. Isıyı hapseden bu bölme sayesinde pizza kolay bir şekilde soğumuyor.

Farklı bir amacı var
Apple’ın uzun uğraşlar sonunda tasarladığı pizza kutusu aslında çok daha derin bir anlam içeriyor. Dairesel pizza kutusu, çalışanların etrafında mükemmel tasarımlı ürünler bulunduğunda çalışanların da mükemmel ürünler üreteceği düşüncesiyle, Apple çalışanlarına ilham vermesi için geliştirilmiş.
Kaynak: Ontrava
Farklı bir amacı var Apple’ın uzun uğraşlar sonunda tasarladığı pizza kutusu aslında çok daha derin bir anlam içeriyor. Dairesel pizza kutusu, çalışanların etrafında mükemmel tasarımlı ürünler bulunduğunda çalışanların da mükemmel ürünler üreteceği düşüncesiyle, Apple çalışanlarına ilham vermesi için geliştirilmiş. Kaynak: Ontrava
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >