Avrupa’da iş bulmak için en iyi 10 ülke

işsizlik oranı
işsizlik oranı

İş arayan milyonlarca insanın yorumlarını, hangi iş türünün ne kadar ücret aldığını ve birçok farklı sonuçları yayınlayan Glassdoor sitesinin yapmış olduğu araştırma sonucu çıkan sonuçlara göre iş bulma konusunda en iyi olan 10 Avrupa ülkesini sizler için mercek altına aldık.



Glassdoor'un yapmış olduğu araştırmada, işsizlik ve genç işsizlik oranları, geçici genç istihdam oranı, part-time çalışan kişi sayısı gibi veriler dikkate alınarak yapılan çalışmada çıkan sonuçların ardından, çalışmak için en iyi 10 Avrupa ülkesi hangisiymiş gelin birlikte bakalım…
Glassdoor'un yapmış olduğu araştırmada, işsizlik ve genç işsizlik oranları, geçici genç istihdam oranı, part-time çalışan kişi sayısı gibi veriler dikkate alınarak yapılan çalışmada çıkan sonuçların ardından, çalışmak için en iyi 10 Avrupa ülkesi hangisiymiş gelin birlikte bakalım…
10. Hollanda
Hollanda diğer ülkelere göre iyi skorlar alırken, ülkenin puanını geçici istihdam oranı aşağı çekiyor. Ülke buna rağmen kendini ilk 10'da buluyor.
10. Hollanda Hollanda diğer ülkelere göre iyi skorlar alırken, ülkenin puanını geçici istihdam oranı aşağı çekiyor. Ülke buna rağmen kendini ilk 10'da buluyor.
9. Finlandiya
Dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip Finlandiya'nın skoru Glassdoor'un kullanmış olduğu 3 indikatörün ortalamasından yüksek, fakat 2007 sonundan bu yana işsizlik oranındaki azalma yalnızca %4 olduğu için, sadece 9. sıraya gelebiliyor.
9. Finlandiya Dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip Finlandiya'nın skoru Glassdoor'un kullanmış olduğu 3 indikatörün ortalamasından yüksek, fakat 2007 sonundan bu yana işsizlik oranındaki azalma yalnızca %4 olduğu için, sadece 9. sıraya gelebiliyor.
8. Belçika
Belçika iş bulmak için iyi bir ülke olarak görülüyor. Yapılan araştırmada tüm kategorilerde ortalama üstü puan alan Belçika yoğun rekabet sonucu ancak 8. Sıraya kadar çıkabildi.
8. Belçika Belçika iş bulmak için iyi bir ülke olarak görülüyor. Yapılan araştırmada tüm kategorilerde ortalama üstü puan alan Belçika yoğun rekabet sonucu ancak 8. Sıraya kadar çıkabildi.
7. İsviçre
Alplerin ülkesi İsviçre kategorilerin 3'ünde de en iyi 3 ülke arasında yer almayı başarmasına rağmen yine de ilk 5'te yer alamıyor. Bu yoğun rekabette önünde hangi ülkeler var adım adım bakmaya devam edelim.
7. İsviçre Alplerin ülkesi İsviçre kategorilerin 3'ünde de en iyi 3 ülke arasında yer almayı başarmasına rağmen yine de ilk 5'te yer alamıyor. Bu yoğun rekabette önünde hangi ülkeler var adım adım bakmaya devam edelim.
6. Almanya
Almanya finansal kriz sonrası işsizlik oranındaki değişeme bakıldığında ilk sırayı alıyor. Ülke ayrıca işsizlik ve genç işsizlik oranı kategorilerinde ilk 3'te yer almakta. Fakat diğer kategorilerde ortalamanın altında olunca, ancak 6. Sırayı yakalayabiliyor.
6. Almanya Almanya finansal kriz sonrası işsizlik oranındaki değişeme bakıldığında ilk sırayı alıyor. Ülke ayrıca işsizlik ve genç işsizlik oranı kategorilerinde ilk 3'te yer almakta. Fakat diğer kategorilerde ortalamanın altında olunca, ancak 6. Sırayı yakalayabiliyor.
5. Danimarka
Danimarka'da yaşayan gençlerin yalnızca %10'u işsiz. Bu oran OECD ortalamasının da altında. Danimarka'nın finansal kriz sonrası istihdamdaki değişim indikatörü hariç tüm kategorilerde ortalamanın çok üstünde olması ülkeyi 5. sıraya sokuyor.
5. Danimarka Danimarka'da yaşayan gençlerin yalnızca %10'u işsiz. Bu oran OECD ortalamasının da altında. Danimarka'nın finansal kriz sonrası istihdamdaki değişim indikatörü hariç tüm kategorilerde ortalamanın çok üstünde olması ülkeyi 5. sıraya sokuyor.
4. Avusturya
Sanatıyla ünlü Avusturya'nın sıralamalarda üstlerde olmasının en büyük sebebi, finansal kriz öncesine göre daha fazla işgücü sağlayan 3 ülkeden biri olması, 4. Sıraya gelmesine sebep oluyor.

Gelelim ilk 3 ülkeye…
4. Avusturya Sanatıyla ünlü Avusturya'nın sıralamalarda üstlerde olmasının en büyük sebebi, finansal kriz öncesine göre daha fazla işgücü sağlayan 3 ülkeden biri olması, 4. Sıraya gelmesine sebep oluyor. Gelelim ilk 3 ülkeye…
3. İngiltere
Bir zamanlar güneş batmayan imparatorluk, şimdilerde Avrupa Birliği'nden çıkan ülke İngiltere, işsizlik indikatörlerinde ilk 3'te yerini almayı başardı. Ülke yalnızca part-time çalışan kategorisinde ortalamanın altında.
3. İngiltere Bir zamanlar güneş batmayan imparatorluk, şimdilerde Avrupa Birliği'nden çıkan ülke İngiltere, işsizlik indikatörlerinde ilk 3'te yerini almayı başardı. Ülke yalnızca part-time çalışan kategorisinde ortalamanın altında.
2. Norveç
Norveç tüm indikatörlerde ilk 3'ye yer alan bir ülke olarak ikinciliği hakediyor. Ayrıca puan olarak 1. olan ülkeyle de aynı sonuçlara sahip. Norveç bu sonuçlar ile Avrupa'nın iş bulmak için en iyi ülkesi olabilirdi, fakat finansal kriz sonrasında istihdam oranındaki değişim Norveç'i geriye düşürdü.
2. Norveç Norveç tüm indikatörlerde ilk 3'ye yer alan bir ülke olarak ikinciliği hakediyor. Ayrıca puan olarak 1. olan ülkeyle de aynı sonuçlara sahip. Norveç bu sonuçlar ile Avrupa'nın iş bulmak için en iyi ülkesi olabilirdi, fakat finansal kriz sonrasında istihdam oranındaki değişim Norveç'i geriye düşürdü.
1. Estonya
Estonya Avrupa'da iş bulmak için en iyi ülke oldu. 1.3 milyon nüfusa sahip bu küçük Baltık ülkesi; geçici istihdam, geçici genç istihdamı ve part-time çalışan sayısı gibi kategorilerde en iyi skorları aldı. Ülkenin sadece %3'ünden azı geçici istihdam edilmiş. Böylelikle Estonya Avrupa'da çalışılabilecek en iyi ülke olarak görülüyor.
1. Estonya Estonya Avrupa'da iş bulmak için en iyi ülke oldu. 1.3 milyon nüfusa sahip bu küçük Baltık ülkesi; geçici istihdam, geçici genç istihdamı ve part-time çalışan sayısı gibi kategorilerde en iyi skorları aldı. Ülkenin sadece %3'ünden azı geçici istihdam edilmiş. Böylelikle Estonya Avrupa'da çalışılabilecek en iyi ülke olarak görülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >