Bu hafta yaşanan şirket haberleri ve dünyadaki gelişmeler

2017 yılına girerken Türkiye’de yer alan şirketler bu haftayı nasıl geçirdi? Dünya bu yıla nasıl bir başlangıç yaptı. Tüm bu gelişmeleri sizin için özetledik.

Say GYO tarafından, Akasya AVM'nin 2017 yılı Ocak-Mart dönemi kira ödemelerine ilişkin kur sabitlemesi yapıldığı bildirildi.

Migros, Aralık ayında 7 adet Migros mağazası ve 8 adet Migros Jet mağazası ile toplam 15 adet satış mağazası açtığını duyurdu. Böylece Migros'un 2016 sonu itibariyle mağaza sayısı yurtiçinde 1.566 ve yurtdışında 39 olmak üzere 1.605'e yükseldi.




Ford Otosan, Gölcük fabrikasındaki bantlardan çıkan Transit Custom araçlarının hibrit versiyonu için 2018-2019 döneminde üretime hazırladığını duyurdu.

Dedeman Grubu, lüks otellere fazla ödeme yapmak istemeyen kişiler için yeni bir marka hazırlığında bulundu. 2017'nin ilk çeyreğinde firma otelleri için bir marka daha ekleyecek. Dedeman'ın ilk olarak İstanbul ve Anadolu'nun hareketli şehirlerde oteller açması planlanıyor.

Şok Marketler, 2016 yılında başarısını yeni yılda da sürdürmek istiyor. Hedeflediği gibi 4.000 mağaza açarak 2016 yılını iyi bir şekilde tamamlayan firma, 17.000 mağazaya ulaşmış oldu. 2017 yılı içinde de her gün 3 mağaza açmayı planlayan Şok, yıl sonuna kadar 1000 yeni mağazanın daha tüketici ile buluşmasını planlıyor.


Dünya'da yaşanan olaylara geçersek;

Bitcoin'in değeri yeni yıla son 3 yıldan bu yana ilk kez 1.000 doların üzerinde artışla başladı. Dijital para birimi Bitcoin geçtiğimiz yıl bütün merkez bankaları tarafından çıkarılan para birimlerinden daha iyi performans göstererek doların yüzde 125 üzerinde değer kazanmış oldu.

ABD merkez bankası FED aralık ayı toplantı tutanaklarını yayınladı. Gelecek birkaç yıldaki faiz artışının, düşük seyreden verimlilik artışı ve yükselmeye devam eden dolar gibi faktörler nedeniyle kademeli olacağının vurgusu yapıldı. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın görevi devraldıktan sonra para politikası konusunda nasıl bir yol izleyeceği üzerine öngörülerde bulunuldu.


Çin cephesinde ise, Morgan Stenley tarafından yayınlanan bir raporda Şangay Bileşik endeksinin 2017 yılı performansının, bir önceki yıla göre %40'ın üzerinde değer kazanabileceği ifade edildi.

İspanya'da işsizlik sayısı 2016 Aralık ayında beklentilerin üzerinde düşüş göstererek 86.849 kişi azaldı ve toplamda 3.702.874 oldu. Almanya'da ise işsizlik 2016 Aralık ayında beklentilerin çok üzerinde düşerek 17.000 azalarak 2.638.000'e ulaştı.


Avrupa Merkez Bankası'nın yaptığı bir çalışmaya göre halkın yoksullaştığı ve bölgede zengin ve fakir arasındaki uçurumun arttığı gözlemlendi. Siyasi belirsizliklerin artması ve ekonomiyi canlandırma çabalarının istenilen sonuçlara ulaşmaması halkın cebine de yandığı için Avrupa'nın geleceğine kuşkuyla bakılmaya başlandı.

Londra Borsası 2016 yılında yüzde 13'ün üzerinde artış göstererek yatırımcılarını mutlu etti. Borsa ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararına rağmen oluşan belirsizliği hızlı toparladı ve Trump'ın ABD'deki başkanlık seçimleri kazanması sonucu değerini gittikçe arttırarak yılı iyi noktalamış oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >