Büyük servetleriyle dünyaya yön veren 10 zengin

Onlar dünyaya yön veren insanlar. Büyük servetleriyle birçok kişiye istihdam sağlarken aynı zamanda dünyanın gidişatını da önemli bir şekilde etkiliyorlar...

Bill Gates bir yerlerde 1.000 dolar düşürse onu araması için yorulmasına gerek yok çünkü her 4 saniyede 1000 dolar kazanıyor. Ayrıca Gates, yeryüzündeki herkese 15 dolar borç verse yine de cebinde 5 milyon dolar para kalıyor. Ve son olarak eğer Bill Gates bir ülke olsaydı o ülke dünyanın en zengin 37. ülkesi olurdu. İşte dünyanın 10 zengini ve onların dünyaya yön vermesini sağlayacak servetleri;
Liliane Bettencourt

                                    
                                    
                                    Liliane Bettencourt, Fransız sosyetik iş kadını, mirasçı ve hayırsever biri olarak bilinmektedir. Kozmetik şirketi L'oréal'in sahibidir. 2013 yılında 34,5 milyar dolarla dünya tarihinin gelmiş geçmiş en zengin iş kadını ünvanını almıştır. Şu anki serveti  ise 40.1 milyar dolar civarındadır. Ayrıca Liliane Bettencourt, Fransa'nın en zengin kadını olmakla beraber Fransa'nın en zengin kişisidir.
Liliane Bettencourt Liliane Bettencourt, Fransız sosyetik iş kadını, mirasçı ve hayırsever biri olarak bilinmektedir. Kozmetik şirketi L'oréal'in sahibidir. 2013 yılında 34,5 milyar dolarla dünya tarihinin gelmiş geçmiş en zengin iş kadını ünvanını almıştır. Şu anki serveti ise 40.1 milyar dolar civarındadır. Ayrıca Liliane Bettencourt, Fransa'nın en zengin kadını olmakla beraber Fransa'nın en zengin kişisidir.
Jim Walton

                                    
                                    
                                    Wal-Mart alışveriş zincirlerinin kurucusudur. Jim Walton 2010 yılı itibarıyla 20,1 milyar dolar olarak tahmin edilen servetini 2015 yılında 40.6 milyar dolara çıkarmıştır. 60 yaşındaki Jim Walton, Lynne McNabb Walton ile evli olup dört çocuğu bulunmaktadır. Ailesiyle beraber Arkansas'a bağlı Bentonville'de yaşamaktadır.
Jim Walton Wal-Mart alışveriş zincirlerinin kurucusudur. Jim Walton 2010 yılı itibarıyla 20,1 milyar dolar olarak tahmin edilen servetini 2015 yılında 40.6 milyar dolara çıkarmıştır. 60 yaşındaki Jim Walton, Lynne McNabb Walton ile evli olup dört çocuğu bulunmaktadır. Ailesiyle beraber Arkansas'a bağlı Bentonville'de yaşamaktadır.
Christy Walton

                                    
                                    
                                    Walton ailesi üyesi Christy Walton'ın serveti 41. 7 milyar dolar civarındadır. Dünya'nın en büyük parakende mağaza zinciri Wal-Mart'ın kurucuları arasındadır. 1992 yılında ölen Sam Walton ve 1995 yılında ölen Bud Walton'ın mirasından gelen zenginliği ile günümüzde dünyanın en zengin ailesi konumundadır. Beş kardeş olan Walton'lar Helen Walton'un servetini son yıllarda büyük boyutlarda yardımseverliğe kullanmasına rağmen bu zenginliklerini kaybetmemiştir. Ailenin şu anki toplam serveti 90 milyar Amerikan dolarını bulmaktadır. Bu Bill Gates ve ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın servetlerinin toplamı kadar etmektedir.
Christy Walton Walton ailesi üyesi Christy Walton'ın serveti 41. 7 milyar dolar civarındadır. Dünya'nın en büyük parakende mağaza zinciri Wal-Mart'ın kurucuları arasındadır. 1992 yılında ölen Sam Walton ve 1995 yılında ölen Bud Walton'ın mirasından gelen zenginliği ile günümüzde dünyanın en zengin ailesi konumundadır. Beş kardeş olan Walton'lar Helen Walton'un servetini son yıllarda büyük boyutlarda yardımseverliğe kullanmasına rağmen bu zenginliklerini kaybetmemiştir. Ailenin şu anki toplam serveti 90 milyar Amerikan dolarını bulmaktadır. Bu Bill Gates ve ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın servetlerinin toplamı kadar etmektedir.
David Koch

                                    
                                    
                                    İki kardeşten biri olan  David Koch'un mirasının 42.9 milyar dolar olduğu sanılmaktadır. Dünyanın en zengin 7. kişisi olan David Koch bu ünvanı 6. olan kardeşiyle paylaşmaktadır. Firmanın yıllık cirosu ise 90 milyar dolar civarındadır.
David Koch İki kardeşten biri olan David Koch'un mirasının 42.9 milyar dolar olduğu sanılmaktadır. Dünyanın en zengin 7. kişisi olan David Koch bu ünvanı 6. olan kardeşiyle paylaşmaktadır. Firmanın yıllık cirosu ise 90 milyar dolar civarındadır.
Charles Koch

                                    
                                    
                                    Charles Koch, David Koch'la kardeştir. Charles Koch'un da mirası 42.9 milyar dolar civarındadır. İki kardeş uzun bir süre dünyanın en zengin kişileri arasında kalmıştır.
Charles Koch Charles Koch, David Koch'la kardeştir. Charles Koch'un da mirası 42.9 milyar dolar civarındadır. İki kardeş uzun bir süre dünyanın en zengin kişileri arasında kalmıştır.
Larry Ellison

                                    
                                    
                                    Veritabanı yazılımı firması Oracle'nin kurucusu ve CEO'su olan Larry Ellison'ın kişisel serveti 54.3 milyar dolardır. Microsoft'un en büyük rakiplerinden biri olarak yükselişe  geçen şirket bilişim sektöründe ki hırslı rakiplerden biri. Larry Ellison annesi ve Oracle'nin kurucusu Bob Miner'in ölümünden sonra bilime yöneldi. Özellikle yaşlılık konusunda yapılan araştırmalara destek oluyor. Larry Ellison, tıp dünyasından önemli bilim adamlarından oluşan bir arkadaş grubuna sahip olmanın, artık savaş uçağı ve yat gibi pahalı zevklere sahip olmaktan daha değerli olduğuna inanıyor. Yaşadığı değişimle birlikte desteklerini bu alana kaydırıyor.
Larry Ellison Veritabanı yazılımı firması Oracle'nin kurucusu ve CEO'su olan Larry Ellison'ın kişisel serveti 54.3 milyar dolardır. Microsoft'un en büyük rakiplerinden biri olarak yükselişe geçen şirket bilişim sektöründe ki hırslı rakiplerden biri. Larry Ellison annesi ve Oracle'nin kurucusu Bob Miner'in ölümünden sonra bilime yöneldi. Özellikle yaşlılık konusunda yapılan araştırmalara destek oluyor. Larry Ellison, tıp dünyasından önemli bilim adamlarından oluşan bir arkadaş grubuna sahip olmanın, artık savaş uçağı ve yat gibi pahalı zevklere sahip olmaktan daha değerli olduğuna inanıyor. Yaşadığı değişimle birlikte desteklerini bu alana kaydırıyor.
Amancio Ortega

                                    
                                    
                                    İspanyol moda ve tekstil yöneticisi ve İspanyol giyim holdingi Inditex'in kurucu ve başkanı olan Amancio Ortega'nın serveti 64.5 milyar dolardır. Dünyanın en zengin 4. kişisidir. İspanya'nın ise en zenginidir. Tekstil işi yapan Ortega eşiyle birlikte sade bir apartman dairesinde yaşamına devam etmektedir.
Amancio Ortega İspanyol moda ve tekstil yöneticisi ve İspanyol giyim holdingi Inditex'in kurucu ve başkanı olan Amancio Ortega'nın serveti 64.5 milyar dolardır. Dünyanın en zengin 4. kişisidir. İspanya'nın ise en zenginidir. Tekstil işi yapan Ortega eşiyle birlikte sade bir apartman dairesinde yaşamına devam etmektedir.
Warren Buffett

                                    
                                    
                                    72.7 milyar dolar servetiyle Warren Buffett 20. yüzyılın en başarılı yatırıcımlarından biri olarak gösterilmektedir. ABD'li iş adamı, hisse senedi yatırımcısı ve hayırseverdir. 2008 yılından dünyanın en zengin insanı olmuştur. Şu an ise dünyanın en zengin 3. kişisidir.
Warren Buffett 72.7 milyar dolar servetiyle Warren Buffett 20. yüzyılın en başarılı yatırıcımlarından biri olarak gösterilmektedir. ABD'li iş adamı, hisse senedi yatırımcısı ve hayırseverdir. 2008 yılından dünyanın en zengin insanı olmuştur. Şu an ise dünyanın en zengin 3. kişisidir.
Carlos Slim

                                    
                                    
                                    Carlos Slim telekomünikasyon sektöründe Telmex ve America Movil firmalarıyla bulunan Meksikalı iş adamıdır. Dünyanın en zenin ikinci kişisi olan Carlos Slim'in kişisel serveti 77.1 milyar dolardır. 2010 ve 2011 yıllarında ise dünyanın en zengin kişisi olmuştur.
Carlos Slim Carlos Slim telekomünikasyon sektöründe Telmex ve America Movil firmalarıyla bulunan Meksikalı iş adamıdır. Dünyanın en zenin ikinci kişisi olan Carlos Slim'in kişisel serveti 77.1 milyar dolardır. 2010 ve 2011 yıllarında ise dünyanın en zengin kişisi olmuştur.
Bill Gates

                                    
                                    
                                    Listenin birinci sırasında uzun yıllar dünyanın en zengini olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates bulunuyor. Bilişim sektörünün her zaman kazandırdığını gösteren Bill Gates'in kişisel serveti 79.2 milyar dolar civarında. Dünyanın en zenginlerinin servetleri hakkında rakamlar dışında düşünceniz olması açısından Bill Gates iyi bir örneklem olabilir. Bill Gates'in şu anki servetiyle bütün parasını 1 dolarlık banknotlara çevirse dünyadan aya kadar 14 kez gidilip gelinebilecek bir yol yapılabilir. Ayrıca Bill Gates ABD'nin dış borcu olan şu anki 5.62 trilyon doları ödemeyi üstlense 10 yılda bu hesabı tamamen kapatabilir.
Bill Gates Listenin birinci sırasında uzun yıllar dünyanın en zengini olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates bulunuyor. Bilişim sektörünün her zaman kazandırdığını gösteren Bill Gates'in kişisel serveti 79.2 milyar dolar civarında. Dünyanın en zenginlerinin servetleri hakkında rakamlar dışında düşünceniz olması açısından Bill Gates iyi bir örneklem olabilir. Bill Gates'in şu anki servetiyle bütün parasını 1 dolarlık banknotlara çevirse dünyadan aya kadar 14 kez gidilip gelinebilecek bir yol yapılabilir. Ayrıca Bill Gates ABD'nin dış borcu olan şu anki 5.62 trilyon doları ödemeyi üstlense 10 yılda bu hesabı tamamen kapatabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >