En iyi 10 iş ve finans kitabı

İş dünyası ve finansa başlamak veya anlamak isteyen herkes için en iyi 10 iş ve finans kitabını derledik. Gelin birlikte göz atalım…

İş dünyası ve finans deyince dışarıdan karmaşık, sıkıcı ve zor gibi gözükür. Oysa içine girdikten sonra ne kadar heyecanlı ve hareketli bir alan olduğuna sizde şahit olacaksınız. Sizler için en iyi 10 iş ve finans kitabını listeledik.
 Kapitalizm 24902
Yazar : Richard Brnason
Sayfa Sayısı: 540
Baskı Yılı: 2011

Yaşamlarımıza daha fazla anlam katarken aynı zamanda gurur verici işlere imza atmamız mümkün mü? Richard Branson, yeni bir vizyon geliştirmek ve bugün artık her an bir yenisiyle karşılaştığımız büyük fikirlerle atılım yapmak isteyen yeni nesil girişimcilere heyecan verici gerçeklerden bahsediyor. Kapitalizm 24902, iş dünyasına, mevcut işlerini dönüştürmeye, kapitalizmin geleceğine ve dünyanın bugün karşı karşıya olduğu meselelere ilgi duyan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap.
Kapitalizm 24902 Yazar : Richard Brnason Sayfa Sayısı: 540 Baskı Yılı: 2011 Yaşamlarımıza daha fazla anlam katarken aynı zamanda gurur verici işlere imza atmamız mümkün mü? Richard Branson, yeni bir vizyon geliştirmek ve bugün artık her an bir yenisiyle karşılaştığımız büyük fikirlerle atılım yapmak isteyen yeni nesil girişimcilere heyecan verici gerçeklerden bahsediyor. Kapitalizm 24902, iş dünyasına, mevcut işlerini dönüştürmeye, kapitalizmin geleceğine ve dünyanın bugün karşı karşıya olduğu meselelere ilgi duyan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap.
Dansla İşe Gitmek
Yazar : Warren Buffett
Sayfa Sayısı: 484
Baskı Yılı: 2014

 1966 yılında ilk kez Warren Buffett'tan söz edildiğinde Berkshire hissesi 22 dolar civarındaydı. 2013 Aralık ayı sonunda bir adet A grubu Berkshire hissesinin değeri 176.900 dolar oldu. Bu kitap Warren Buffett'ın kariyerindeki 46 yıla ışık tutuyor. Kitabın son yazısı, üç yatırım türünü ve onun hangisini tercih ettiğini anlatıyor. Bu seçiminin sürpriz bir yanı yok, ama kitabı bitirdiğinizde Buffett'ın yatırım tavsiyelerden bir doz daha almak hiç fena olmayabilir.
Dansla İşe Gitmek Yazar : Warren Buffett Sayfa Sayısı: 484 Baskı Yılı: 2014 1966 yılında ilk kez Warren Buffett'tan söz edildiğinde Berkshire hissesi 22 dolar civarındaydı. 2013 Aralık ayı sonunda bir adet A grubu Berkshire hissesinin değeri 176.900 dolar oldu. Bu kitap Warren Buffett'ın kariyerindeki 46 yıla ışık tutuyor. Kitabın son yazısı, üç yatırım türünü ve onun hangisini tercih ettiğini anlatıyor. Bu seçiminin sürpriz bir yanı yok, ama kitabı bitirdiğinizde Buffett'ın yatırım tavsiyelerden bir doz daha almak hiç fena olmayabilir.
Görünmeyen Ekonomist
Yazar : Tim Harford
Sayfa Sayısı: 304
Baskı Yılı: 2008

 Bu kitap sizi uyandırarak yeni bir dünyaya götürecektir. Hiçbir şey yapmasa bile en azından sizi çok daha kurnaz bir müşteri yapacaktır. Aslında medya dersleri vermesi gerekirken ekonomi öğreten sıkıcı bir eğitimciden ders alan orta öğretim öğrencileri ve ekonomi üzerine çok şey bilenler -sadece "iç karartıcı" bir bilimin daha az iç karartıcı olması umuduyla nasıl yazılacağını öğrenmek amacıyla bile olsa- bu kitabı almak için sıraya girmeliler."
Görünmeyen Ekonomist Yazar : Tim Harford Sayfa Sayısı: 304 Baskı Yılı: 2008 Bu kitap sizi uyandırarak yeni bir dünyaya götürecektir. Hiçbir şey yapmasa bile en azından sizi çok daha kurnaz bir müşteri yapacaktır. Aslında medya dersleri vermesi gerekirken ekonomi öğreten sıkıcı bir eğitimciden ders alan orta öğretim öğrencileri ve ekonomi üzerine çok şey bilenler -sadece "iç karartıcı" bir bilimin daha az iç karartıcı olması umuduyla nasıl yazılacağını öğrenmek amacıyla bile olsa- bu kitabı almak için sıraya girmeliler."
Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Ekonomi Fikri
Yazar : Edmund Conway
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2015

 Edmund Conway bizi ekonominin merkezini oluşturan fikir ve akımlarla tanıştırıyor. Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Ekonomi Fikri, Bize ekonomideki güç dengelerini, bankaların işleyişini, dünyanın uzak bir köşesinde belirip soframıza kadar giren finansal krizleri, neden futbolcuların bu kadar çok kazandığını, küreselleşmeyi, eşitsizliği ve bitmeyen emeklilik yaşı pazarlıklarını anlamamızı sağlayacak alet çantasını sunuyor.
Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Ekonomi Fikri Yazar : Edmund Conway Sayfa Sayısı: 208 Baskı Yılı: 2015 Edmund Conway bizi ekonominin merkezini oluşturan fikir ve akımlarla tanıştırıyor. Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Ekonomi Fikri, Bize ekonomideki güç dengelerini, bankaların işleyişini, dünyanın uzak bir köşesinde belirip soframıza kadar giren finansal krizleri, neden futbolcuların bu kadar çok kazandığını, küreselleşmeyi, eşitsizliği ve bitmeyen emeklilik yaşı pazarlıklarını anlamamızı sağlayacak alet çantasını sunuyor.
Ekonomi Kitabı
Yazar : Kolektif
Sayfa Sayısı: 353
Baskı Yılı: 2015

Para nasıl işler? Neden vergi öderiz? Ekonomi nasıl çalıştığımızdan paramızı nelere harcadığımıza kadar hayatımızı her yönden etkiler. Büyük ekonomik fikirlerse dünyamızı şekillendirmeye her daim devam eder. Ekonomi Kitabı, kolay ve anlaşılır anlatımı, ekonomi jargonunu basitleştiren özlü açıklamaları, ekonomiyi akıllara kazıyan alıntıları ve anlamamızı kolaylaştıran zekice çizimleriyle başucu kitabınız olacak.
Ekonomi Kitabı Yazar : Kolektif Sayfa Sayısı: 353 Baskı Yılı: 2015 Para nasıl işler? Neden vergi öderiz? Ekonomi nasıl çalıştığımızdan paramızı nelere harcadığımıza kadar hayatımızı her yönden etkiler. Büyük ekonomik fikirlerse dünyamızı şekillendirmeye her daim devam eder. Ekonomi Kitabı, kolay ve anlaşılır anlatımı, ekonomi jargonunu basitleştiren özlü açıklamaları, ekonomiyi akıllara kazıyan alıntıları ve anlamamızı kolaylaştıran zekice çizimleriyle başucu kitabınız olacak.
Gönlünü İşe Vermek
Yazar : Howard Schultz
Sayfa Sayısı: 363
Baskı Yılı: 2016

 Starbucks'ın başarısı, son yılların en heyecan verici iş hikâyelerinden biri. Seattle'ın liman bölgesinde tek bir mağazayla başlayan Starbucks, dünya çapında on yedi bine yakın mağazası olan bir şirkete dönüştü. Starbucks İcra Kurulu Başkanı Howard Schultz, Gönlünü İşe Vermek adlı eserinde, şirketinin başarısını şekillendiren ilkeleri açıklıyor ve kahveyi Amerikan hayatının bir parçası haline getirme macerası sırasında edindiği tecrübeyi aktarıyor.
Gönlünü İşe Vermek Yazar : Howard Schultz Sayfa Sayısı: 363 Baskı Yılı: 2016 Starbucks'ın başarısı, son yılların en heyecan verici iş hikâyelerinden biri. Seattle'ın liman bölgesinde tek bir mağazayla başlayan Starbucks, dünya çapında on yedi bine yakın mağazası olan bir şirkete dönüştü. Starbucks İcra Kurulu Başkanı Howard Schultz, Gönlünü İşe Vermek adlı eserinde, şirketinin başarısını şekillendiren ilkeleri açıklıyor ve kahveyi Amerikan hayatının bir parçası haline getirme macerası sırasında edindiği tecrübeyi aktarıyor.
 Elon Musk / Tesla SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde
Yazar : Ashlee Vance
Sayfa Sayısı: 448
Baskı Yılı: 2016

 Bu kitap; 1971 doğumlu genç bir girişimcinin şirketleri ile dünyadaki otomotiv, uzay-havacılık ve enerji sektörlerindeki yerleşik düzene meydan okumasının sıra dışı hikâyesidir. Elon Musk, X.com ve PayPal'in kurucularındandır ve sonraki dönemde Tesla ile sadece elektrikle giden muhteşem otomobiller üretmiştir. SpaceX ile uzay taşımacılığının maliyetlerini çok büyük oranda düşürerek dünya devlerine meydan okumuş ve yakın gelecekte Mars'a insan yollayabilecek en muhtemel şirketi kurmuştur. Ayrıca ABD'deki en büyük güneş enerjisi şirketi SolarCity'nin en büyük ortağı ve başkanıdır. Ashlee Vance, 300'e yakın insanla konuşarak ve Elon Musk ile 30 saatten fazla birebir görüşme yaparak bu çarpıcı ve ilham verici hayat hikâyesini okurlarla buluşturuyor.
Elon Musk / Tesla SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde Yazar : Ashlee Vance Sayfa Sayısı: 448 Baskı Yılı: 2016 Bu kitap; 1971 doğumlu genç bir girişimcinin şirketleri ile dünyadaki otomotiv, uzay-havacılık ve enerji sektörlerindeki yerleşik düzene meydan okumasının sıra dışı hikâyesidir. Elon Musk, X.com ve PayPal'in kurucularındandır ve sonraki dönemde Tesla ile sadece elektrikle giden muhteşem otomobiller üretmiştir. SpaceX ile uzay taşımacılığının maliyetlerini çok büyük oranda düşürerek dünya devlerine meydan okumuş ve yakın gelecekte Mars'a insan yollayabilecek en muhtemel şirketi kurmuştur. Ayrıca ABD'deki en büyük güneş enerjisi şirketi SolarCity'nin en büyük ortağı ve başkanıdır. Ashlee Vance, 300'e yakın insanla konuşarak ve Elon Musk ile 30 saatten fazla birebir görüşme yaparak bu çarpıcı ve ilham verici hayat hikâyesini okurlarla buluşturuyor.
Steve Jobs Biyografisi
Yazar : Walter Isaacson
Sayfa Sayısı: 540
Baskı Yılı: 2011


 Steve Jobs'la iki yıldan uzun süre boyunca yapılan kırktan fazla röportajın -ayrıca yüzden fazla akrabasıyla, arkadaşıyla, hasmıyla, rakibiyle ve iş arkadaşıyla yapılan görüşmelerin- temel alındığı bu kitap, kusursuzluk tutkusuyla ve azmiyle altı endüstride (kişisel bilgisayarlar, animasyon filmler, müzik, telefonlar, tablet bilgisayarlar ve dijital yayıncılık) çığır açmış bir girişimcinin inişli çıkışlı hayatını ve güçlü kişiliğini anlatıyor. Jobs bu kitabın yazılma sürecinde işbirliğinde bulunsa da, yazılanlar üstünde söz sahibi olmayı ve hatta kitabı yayınlanmadan önce okuma hakkını bile istemedi. Hiç sınır koymadı, tersine tanıdığı insanları dürüst konuşmaya teşvik etti.
Steve Jobs Biyografisi Yazar : Walter Isaacson Sayfa Sayısı: 540 Baskı Yılı: 2011 Steve Jobs'la iki yıldan uzun süre boyunca yapılan kırktan fazla röportajın -ayrıca yüzden fazla akrabasıyla, arkadaşıyla, hasmıyla, rakibiyle ve iş arkadaşıyla yapılan görüşmelerin- temel alındığı bu kitap, kusursuzluk tutkusuyla ve azmiyle altı endüstride (kişisel bilgisayarlar, animasyon filmler, müzik, telefonlar, tablet bilgisayarlar ve dijital yayıncılık) çığır açmış bir girişimcinin inişli çıkışlı hayatını ve güçlü kişiliğini anlatıyor. Jobs bu kitabın yazılma sürecinde işbirliğinde bulunsa da, yazılanlar üstünde söz sahibi olmayı ve hatta kitabı yayınlanmadan önce okuma hakkını bile istemedi. Hiç sınır koymadı, tersine tanıdığı insanları dürüst konuşmaya teşvik etti.
21. Yüzyılda Kapital
Yazar : Thomas Piketty
Sayfa Sayısı: 763
Baskı Yılı: 2015


 On beş yıllık bir araştırmanın ürünü olan ve ekonomi terminolojisine yabancı olan okurlar tarafından da kolayca anlaşılabilecek bir dille yazılmış Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital, bu konudaki boşluğu çok geniş bir veri tabanıyla dolduruyor. Hem zaman (tarihsel veriler) hem de coğrafya içinde (tüm dünyadan veriler) karşılaştırmalı bir yöntemin kullanıldığı bu temel eser, Thomas Piketty'nin sözleriyle, "bir ekonomi kitabı olduğu kadar, bir tarih kitabı" da olma özelliğini taşıyor.
21. Yüzyılda Kapital Yazar : Thomas Piketty Sayfa Sayısı: 763 Baskı Yılı: 2015 On beş yıllık bir araştırmanın ürünü olan ve ekonomi terminolojisine yabancı olan okurlar tarafından da kolayca anlaşılabilecek bir dille yazılmış Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital, bu konudaki boşluğu çok geniş bir veri tabanıyla dolduruyor. Hem zaman (tarihsel veriler) hem de coğrafya içinde (tüm dünyadan veriler) karşılaştırmalı bir yöntemin kullanıldığı bu temel eser, Thomas Piketty'nin sözleriyle, "bir ekonomi kitabı olduğu kadar, bir tarih kitabı" da olma özelliğini taşıyor.
Milletlerin Zenginliği
Yazar : Adam Smith
Sayfa Sayısı: 1120
Baskı Yılı: 2016

 Adam Smith (1723-1790): Çağının önde gelen ahlâk felsefecilerindenbiri "İktisatın açılış kitabı" Milletlerin Zenginliği (1776) ile kalıcılaşmış bir 18. yüzyıl düşünürüdür. Bu kitabın ana konusu ekonomik büyümedir. Ulusların Zenginliği, ekonomi disiplinin ortaya çıkmasını ve aynı zamanda özerk ve sistematik hale gelmesini sağladığı için döneminde etkili bir eserdi. Batı dünyasında, konusundaki yayımlanan en nüfuzlu kitap olduğu söylenebilir.
Milletlerin Zenginliği Yazar : Adam Smith Sayfa Sayısı: 1120 Baskı Yılı: 2016 Adam Smith (1723-1790): Çağının önde gelen ahlâk felsefecilerindenbiri "İktisatın açılış kitabı" Milletlerin Zenginliği (1776) ile kalıcılaşmış bir 18. yüzyıl düşünürüdür. Bu kitabın ana konusu ekonomik büyümedir. Ulusların Zenginliği, ekonomi disiplinin ortaya çıkmasını ve aynı zamanda özerk ve sistematik hale gelmesini sağladığı için döneminde etkili bir eserdi. Batı dünyasında, konusundaki yayımlanan en nüfuzlu kitap olduğu söylenebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >