Evden çalışanların hayatını kolaylaştıracak 10 adım

Evden çalışmak uzaktan görüldüğü gibi kolay değildir. Plan, disiplin ve düzen ve ister. Bunu kolaylaştıran adımları sizler için sıraladık.

Dışarıdan bakıldığında her ne kadar rahat ve kolay gibi gözükse de evden çalışmanın da zorlu yanları mevcut. Hepimizin hayalini süslemiştir evden çalışma durumu. Fakat bunun için ciddi bir disiplin gerekiyor. Evden çalışanlar için oluşturduğumuz 10 adım hem çalışma hem de okul hayatında işinizi kolaylaştıracak.
Vaktinde uyanabilmek 
Evde çalışacak olmanıza rağmen işe gider gibi aynı saatte uyanmak sizin için zor olsa gerek. Fakat bu düzene girerse rahat bir çalışma ortamına ilk adım atılmış olacaktır. Ayrıca vaktinde uyanmak uyuma dengenizi düzenli tutacaktır.
Vaktinde uyanabilmek Evde çalışacak olmanıza rağmen işe gider gibi aynı saatte uyanmak sizin için zor olsa gerek. Fakat bu düzene girerse rahat bir çalışma ortamına ilk adım atılmış olacaktır. Ayrıca vaktinde uyanmak uyuma dengenizi düzenli tutacaktır.
Çalışma planı oluşturmak
İşleri daha düzenli yapmak ve vaktinde bitirebilmek için daha önceden oluşturmuş olduğumuz bir çalışma planı gerekmektedir. Böylelikle kargaşa sona erdiğinden size daha çok vakit kalacaktır. Yapılacak işleri öncelik ve zaman sırasına göre dizerek başlayabilirsiniz.
Çalışma planı oluşturmak İşleri daha düzenli yapmak ve vaktinde bitirebilmek için daha önceden oluşturmuş olduğumuz bir çalışma planı gerekmektedir. Böylelikle kargaşa sona erdiğinden size daha çok vakit kalacaktır. Yapılacak işleri öncelik ve zaman sırasına göre dizerek başlayabilirsiniz.
Rahat bir ortam belirlemek
Evde çalışıyorsunuz diye yatakta uzanarak iş yapacağınız anlamına gelmez. Evin içinde oluşturacağınız bir çalışma alanı olmalı. Bazen kendimizi işe kaptırıp masamızın ne kadar dağınık olduğuna şahit oluyoruz. Çalışma masası ve rahat bir sandalye kullanımı gereklidir.
Rahat bir ortam belirlemek Evde çalışıyorsunuz diye yatakta uzanarak iş yapacağınız anlamına gelmez. Evin içinde oluşturacağınız bir çalışma alanı olmalı. Bazen kendimizi işe kaptırıp masamızın ne kadar dağınık olduğuna şahit oluyoruz. Çalışma masası ve rahat bir sandalye kullanımı gereklidir.
Uygun çalışma araçları
İlk olarak uygun bir bilgisayar, ardından iyi bir internet bağlantısı ve olası veri kaybını önlemek için bulut ağından destek almak ilk aşamada size yeterli olacaktır. Bunun dışında iş araç gereçlerine sahip olmak işinizi daha düzgün yapmanızı sağlayacak ve olası gecikmeleri önlemiş olacaktır.
Uygun çalışma araçları İlk olarak uygun bir bilgisayar, ardından iyi bir internet bağlantısı ve olası veri kaybını önlemek için bulut ağından destek almak ilk aşamada size yeterli olacaktır. Bunun dışında iş araç gereçlerine sahip olmak işinizi daha düzgün yapmanızı sağlayacak ve olası gecikmeleri önlemiş olacaktır.
Disiplin 
Ofis ortamına göre evde çalışmak daha fazla disiplin ister. Ev ortamındaki rahat ortam çoğu zaman çalışma hayatını tehlikeye atmaktadır. Bunu engellemek için kendinize özel bir alan açıp, burayı çalışma dışında kullanmamak ve bu ortamın yatak veya televizyonun olduğu yere uzak olması gerekmektedir.
Disiplin Ofis ortamına göre evde çalışmak daha fazla disiplin ister. Ev ortamındaki rahat ortam çoğu zaman çalışma hayatını tehlikeye atmaktadır. Bunu engellemek için kendinize özel bir alan açıp, burayı çalışma dışında kullanmamak ve bu ortamın yatak veya televizyonun olduğu yere uzak olması gerekmektedir.
Yemek, çay kahve araları
Ofis ortamında her şeyin bir saati vardır. Öğle arası 5 çayı gibi. Fakat evde bunları tetikleyen biri olmayacaktır. Bu yüzden bu iş size düşer. Bununla ilgili planınız doğrultusunda kendinize bir öğün listesi hazırlayabilirsiniz. Ne yiyeceğiniz tamamen size bağlı. Dışarıdan yemek söylemenizi tavsiye etmeyiz. Kendi emeğinizle hazırlanmış yemek gibisi yok. Ayrıca daha sağlıklı ve güvenilir olacaktır.
Yemek, çay kahve araları Ofis ortamında her şeyin bir saati vardır. Öğle arası 5 çayı gibi. Fakat evde bunları tetikleyen biri olmayacaktır. Bu yüzden bu iş size düşer. Bununla ilgili planınız doğrultusunda kendinize bir öğün listesi hazırlayabilirsiniz. Ne yiyeceğiniz tamamen size bağlı. Dışarıdan yemek söylemenizi tavsiye etmeyiz. Kendi emeğinizle hazırlanmış yemek gibisi yok. Ayrıca daha sağlıklı ve güvenilir olacaktır.
Hava almak için zaman oluşturmak
Evde çalışıyorsunuz diye her gün evde kalacak değilsiniz. Öğle yemeğinin ardından dışarı çıkıp temiz bir hava alabilir, isterseniz biraz koşup spor yapabilirsiniz. Bu durum hem oksijen anlamında hem de insanların içine karışmanız sayesinde ruhsal ve bedensel olarak sizi canlı tutacaktır.
Hava almak için zaman oluşturmak Evde çalışıyorsunuz diye her gün evde kalacak değilsiniz. Öğle yemeğinin ardından dışarı çıkıp temiz bir hava alabilir, isterseniz biraz koşup spor yapabilirsiniz. Bu durum hem oksijen anlamında hem de insanların içine karışmanız sayesinde ruhsal ve bedensel olarak sizi canlı tutacaktır.
Siesta yapmak
Tıpkı İspanyollar veya Meksikalılar gibi size de böyle bir imkan sunulmuş oluyor. Öğlen aralarında yemek, dışarıda biraz spor ve temiz havanın ardından yarım saatlik bir siesta hiç fena olmaz doğrusu. Üstelik öğle aralarında kısa süreyle uyumak uzmanlara göre iş verimini arttırıyor. Böylece daha dikkatli ve dinç olabilirsiniz.
Siesta yapmak Tıpkı İspanyollar veya Meksikalılar gibi size de böyle bir imkan sunulmuş oluyor. Öğlen aralarında yemek, dışarıda biraz spor ve temiz havanın ardından yarım saatlik bir siesta hiç fena olmaz doğrusu. Üstelik öğle aralarında kısa süreyle uyumak uzmanlara göre iş verimini arttırıyor. Böylece daha dikkatli ve dinç olabilirsiniz.
Giyim, kuşam
Evde çalıştığınız için giyim konusunda elbette özgürsünüz. Fakat size uyandığınız gibi pijamalarınızla çalışmayı önermiyoruz. Çünkü bu size sürekli uyuma isteği verebilir. Mekanı değiştiriyorsunuz fakat elbiselerde değişmeli. Daha rahat hareket edeceğiniz kıyafetler giyebilirsiniz. Üstelik renklerini kombin etmenizde gerekmez.
Giyim, kuşam Evde çalıştığınız için giyim konusunda elbette özgürsünüz. Fakat size uyandığınız gibi pijamalarınızla çalışmayı önermiyoruz. Çünkü bu size sürekli uyuma isteği verebilir. Mekanı değiştiriyorsunuz fakat elbiselerde değişmeli. Daha rahat hareket edeceğiniz kıyafetler giyebilirsiniz. Üstelik renklerini kombin etmenizde gerekmez.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >