Günün birinde girişimci olacaklara 3 tavsiye

Girişimci
Girişimci

Kendi işini kurmak isteyenlerin bunlara dikkat etmesi gerekiyor.

İyi bir girişimci olmak için öncelikle girişimciliğin temel özelliklerini bilmek gerekiyor. Bunun içinde öncelikle bu 3 tavsiyeyi gözden geçirmeniz girişimci ruhunuz için iyi olacaktır.

Yeni arkadaşlarınız olsun. 
Girişimciliğin gerçekten nasıl bir şey olduğunu öğrenmenin en iyi yolu birkaç girişimciyle tanışmaktır. Bu kişilerin mutlaka medyanın odağındaki ünlü girişimciler olması gerekmez. Kendi adına çalışan, normal ve sıradan insanlar olmaları yeterlidir.
Yeni arkadaşlarınız olsun. Girişimciliğin gerçekten nasıl bir şey olduğunu öğrenmenin en iyi yolu birkaç girişimciyle tanışmaktır. Bu kişilerin mutlaka medyanın odağındaki ünlü girişimciler olması gerekmez. Kendi adına çalışan, normal ve sıradan insanlar olmaları yeterlidir.
Kendinize rol model seçin.
Yeni arkadaşlar edinmenin yanı sıra, iş dünyası içinde belli bir yer edinmiş olan girişimciler arasından kendinize birkaç örnek girişimci seçmeniz de önemlidir. Belki onları kahve içmeye davet edemezsiniz ama şirketlerini ve kendilerini uzaktan izleyerek bile çok şey öğrenebilirsiniz. 




Beğendiğiniz ve takdir ettiğiniz üç marka veya şirket belirleyin. Sonra o şirketlerin liderlerini izleyebilmek için mümkün olduğu kadar çok yöntem bulun – örneğin yayınladıkları blogları, makaleleri, Facebook profillerini takip edin. Eğer varsa, yazdıkları kitapları okuyun.
Kendinize rol model seçin. Yeni arkadaşlar edinmenin yanı sıra, iş dünyası içinde belli bir yer edinmiş olan girişimciler arasından kendinize birkaç örnek girişimci seçmeniz de önemlidir. Belki onları kahve içmeye davet edemezsiniz ama şirketlerini ve kendilerini uzaktan izleyerek bile çok şey öğrenebilirsiniz. Beğendiğiniz ve takdir ettiğiniz üç marka veya şirket belirleyin. Sonra o şirketlerin liderlerini izleyebilmek için mümkün olduğu kadar çok yöntem bulun – örneğin yayınladıkları blogları, makaleleri, Facebook profillerini takip edin. Eğer varsa, yazdıkları kitapları okuyun.
İş hayatıyla ilgili korkuları silin
Girişimci adaylarının pek çoğu konunun “iş”le ilgili yönünden korku duyar. Bir işi yönetmek için sahip olmaları gereken beceri ve bilgileri fazla abartır ve daha işe başlamadan önce bile dev gibi dağlar aşmaları, zorlu deneyimler yaşamaları gerektiğini sanırlar. 




Ama önemli olan bu canavarla yüzleşebilmektir.
İş hayatıyla ilgili korkuları silin Girişimci adaylarının pek çoğu konunun “iş”le ilgili yönünden korku duyar. Bir işi yönetmek için sahip olmaları gereken beceri ve bilgileri fazla abartır ve daha işe başlamadan önce bile dev gibi dağlar aşmaları, zorlu deneyimler yaşamaları gerektiğini sanırlar. Ama önemli olan bu canavarla yüzleşebilmektir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >