İş dünyasında bu hafta

İş dünyasında bu hafta
İş dünyasında bu hafta

İş dünyasında yaşanan önemli gelişmeler kısa özetler halinde sizinle…

Dünyanın en saygın şirketlerinden haftalık haberleri sizler için derledik.

BİM paketleme işine giriyor…
BİM pirinç ve bakliyat ürünleri başta olmak üzere mağazalarında satılan çeşitli gıda maddelerinin tedarik ve paketlemesini sağlayacak, yüzde 100 bağlı ortaklık konumunda 5 milyon lira sermayeli bir şirket kurma kararı aldığını bildirdi.
BİM paketleme işine giriyor… BİM pirinç ve bakliyat ürünleri başta olmak üzere mağazalarında satılan çeşitli gıda maddelerinin tedarik ve paketlemesini sağlayacak, yüzde 100 bağlı ortaklık konumunda 5 milyon lira sermayeli bir şirket kurma kararı aldığını bildirdi.
Borsa İstanbul Yıldız Pazarına 3 yeni şirket…
Borsa İstanbul, halihazırda Ana Pazar'da işlem gören Teknosa, Alcatel Teletaş ve Kron Telekom paylarının 3 Temmuz'dan itibaren Yıldız Pazar'a alınacağını bildirdi.

 Yıldız Pazar'da, BIST 100 endeksine dahil olan paylar ile fiili dolaşım oranına göre piyasa değeri 100.000.000 TL ve üzeri olan payların işlem görmektedir.
Borsa İstanbul Yıldız Pazarına 3 yeni şirket… Borsa İstanbul, halihazırda Ana Pazar'da işlem gören Teknosa, Alcatel Teletaş ve Kron Telekom paylarının 3 Temmuz'dan itibaren Yıldız Pazar'a alınacağını bildirdi. Yıldız Pazar'da, BIST 100 endeksine dahil olan paylar ile fiili dolaşım oranına göre piyasa değeri 100.000.000 TL ve üzeri olan payların işlem görmektedir.
CarrefourSA’nın yeni yatırımı büyük ilgi gördü…
Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA'nın Beylikdüzü'nde 11 milyon TL yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Marmara Park CarrefourSA Hipermarketi, ilk gününde tüketicilerden  büyük ilgi görerek 1 milyon TL'den fazla satışa imza attı.Açılışın ardından tüketicilerin ilgisini değerlendiren CarrefourSA Hiper Satış Direktörü Şenol Arpacı, Beylikdüzü'nün en büyük ve en çeşitli ürüne sahip hipermarketini hizmete açtıklarının altını çizerek "Marmara Park CarrefourSA Hiper'de bir markette rastlayabileceğinizden çok daha fazlası bulunuyor. Bu hipermarketi kurgularken hem bölgeyi hem de bölgedeki tüketici ihtiyaçlarını analiz ettik.” dedi.
CarrefourSA’nın yeni yatırımı büyük ilgi gördü… Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA'nın Beylikdüzü'nde 11 milyon TL yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Marmara Park CarrefourSA Hipermarketi, ilk gününde tüketicilerden büyük ilgi görerek 1 milyon TL'den fazla satışa imza attı.Açılışın ardından tüketicilerin ilgisini değerlendiren CarrefourSA Hiper Satış Direktörü Şenol Arpacı, Beylikdüzü'nün en büyük ve en çeşitli ürüne sahip hipermarketini hizmete açtıklarının altını çizerek "Marmara Park CarrefourSA Hiper'de bir markette rastlayabileceğinizden çok daha fazlası bulunuyor. Bu hipermarketi kurgularken hem bölgeyi hem de bölgedeki tüketici ihtiyaçlarını analiz ettik.” dedi.
İtalya’da cam alanında lider Şişecam’a önemli ziyaret…
İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi olan Şişecam Düzcam’ın Ankara-Polatlı’daki fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Mattiolo ve ekibi Şişecam Topluluğu’nun İtalya’daki yatırımları başta olmak üzere küresel faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.
İtalya’da cam alanında lider Şişecam’a önemli ziyaret… İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi olan Şişecam Düzcam’ın Ankara-Polatlı’daki fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Mattiolo ve ekibi Şişecam Topluluğu’nun İtalya’daki yatırımları başta olmak üzere küresel faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.
Dardanel büyümeye devam ediyor…
Gurme ve atıştırmalık, dondurulmuş deniz ürünleri, acılı ton gibi yeni ürünleriyle gıda sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Dardanel Şirketler Grubu, kapasite ve verimlilik artışını ihracata yönlendirmeyi hedefliyor.Bir taraftan konserve balık pazarını büyütürken, diğer taraftan yenilikçi imajı ile pazar konumunu destekleyici çalışma yürüttüklerini açıklayan Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, halen 35 ülkede ürünlerinin yer aldığını, kapasite ve verimlilik artışının ihracat faaliyetlerine olumlu katkı sunacağını söyledi. Bu yıl 375 milyon TL ciro hedeflediklerini ve ihracatta % 25 büyüme, 20 milyon dolar da satış öngördüklerini belirten Önen, “Üretimin % 80’ini iç pazara % 20’sini ise ihracata yönlendiriyoruz. Beş yıl içinde ihracat rakamımızı 50 milyon dolara ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Dardanel büyümeye devam ediyor… Gurme ve atıştırmalık, dondurulmuş deniz ürünleri, acılı ton gibi yeni ürünleriyle gıda sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Dardanel Şirketler Grubu, kapasite ve verimlilik artışını ihracata yönlendirmeyi hedefliyor.Bir taraftan konserve balık pazarını büyütürken, diğer taraftan yenilikçi imajı ile pazar konumunu destekleyici çalışma yürüttüklerini açıklayan Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, halen 35 ülkede ürünlerinin yer aldığını, kapasite ve verimlilik artışının ihracat faaliyetlerine olumlu katkı sunacağını söyledi. Bu yıl 375 milyon TL ciro hedeflediklerini ve ihracatta % 25 büyüme, 20 milyon dolar da satış öngördüklerini belirten Önen, “Üretimin % 80’ini iç pazara % 20’sini ise ihracata yönlendiriyoruz. Beş yıl içinde ihracat rakamımızı 50 milyon dolara ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Skytax 9. kez en iyi THY dedi…
2017 Skytrax sonuçlarına göre üst üste 9uncu kez Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi ilan edilen Türk Hava Yolları (THY), business sınıfı ikram kategorisine de ödülleri topladı.

  
Skytrax'ta THY ikramda ise En İyi Business Class İkram Servisi, En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu ve En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı ödüllerinin sahibi oldu. Ticari havayolları için araştırmaları yapan Skytrax; Dünyanın En saygın hava yolu ödüllerinden biri kabul ediliyor.
Skytax 9. kez en iyi THY dedi… 2017 Skytrax sonuçlarına göre üst üste 9uncu kez Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi ilan edilen Türk Hava Yolları (THY), business sınıfı ikram kategorisine de ödülleri topladı. Skytrax'ta THY ikramda ise En İyi Business Class İkram Servisi, En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu ve En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı ödüllerinin sahibi oldu. Ticari havayolları için araştırmaları yapan Skytrax; Dünyanın En saygın hava yolu ödüllerinden biri kabul ediliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >