İyi yöneticileri unutulmaz yapan 5 özellik

Yönetici
Yönetici

Sizde çalışanlarınız arasında unutulmaz bir yönetici olmak istiyorsanız bu özelliklerinizi öne çıkarmakta fayda var.

İnanılmaz olana inanırlar. 
Çoğu kişi ulaşılabilir hedeflere ulaşmaya çalışır; bu yüzden de hedeflerin çoğu nettir ve belli aşamalardan oluşur. Oysa unutulmaz yöneticiler hem kendilerinden, hem de başkalarından daha fazlasını bekler. Ve size o hedefe nasıl ulaşabileceğinizi gösterir. Sonra da elinizden tutup o inanılmaz yolculukta size eşlik eder.
İnanılmaz olana inanırlar. Çoğu kişi ulaşılabilir hedeflere ulaşmaya çalışır; bu yüzden de hedeflerin çoğu nettir ve belli aşamalardan oluşur. Oysa unutulmaz yöneticiler hem kendilerinden, hem de başkalarından daha fazlasını bekler. Ve size o hedefe nasıl ulaşabileceğinizi gösterir. Sonra da elinizden tutup o inanılmaz yolculukta size eşlik eder.
Değişken ve belirsiz koşulların fırsat içerdiğini görürler. 
Beklenmedik sorunlar, ön görülemeyen engeller, önemli krizler… böyle durumlarda yöneticilerin çoğu yelkenleri indirir, ambar kapaklarını sürgüler ve fırtınayı kazasız belasız atlatabilmeyi ümit ederek bekler.
Değişken ve belirsiz koşulların fırsat içerdiğini görürler. Beklenmedik sorunlar, ön görülemeyen engeller, önemli krizler… böyle durumlarda yöneticilerin çoğu yelkenleri indirir, ambar kapaklarını sürgüler ve fırtınayı kazasız belasız atlatabilmeyi ümit ederek bekler.
Duygularını açıkça gösterirler.
İyi yöneticiler profesyoneldir. Unutulmaz yöneticiler ise hem çok profesyonel, hem de açık yüreklidir. İşler yolunda gittiğinde, duydukları heyecanı herkesle paylaşırlar. Çok çalışanları içtenlikle takdir ederler. Duydukları hayal kırıklıklarını da açıkça gösterirler - buna başkaları değil, kendileri neden olmuş olsa bile. Bazen sevinirler, bazen uyarırlar, bazen kaygılanırlar. Hatta bazen sinirlenir veya öfkelenirler. Kısacası insandırlar. Ve birçok yöneticinin aksine, bunun bilincinde olduklarını davranışlarıyla belli ederler.
Duygularını açıkça gösterirler. İyi yöneticiler profesyoneldir. Unutulmaz yöneticiler ise hem çok profesyonel, hem de açık yüreklidir. İşler yolunda gittiğinde, duydukları heyecanı herkesle paylaşırlar. Çok çalışanları içtenlikle takdir ederler. Duydukları hayal kırıklıklarını da açıkça gösterirler - buna başkaları değil, kendileri neden olmuş olsa bile. Bazen sevinirler, bazen uyarırlar, bazen kaygılanırlar. Hatta bazen sinirlenir veya öfkelenirler. Kısacası insandırlar. Ve birçok yöneticinin aksine, bunun bilincinde olduklarını davranışlarıyla belli ederler.
 Liderlikleri, sahip oldukları otoriteden değil, çalışanlarından gördükleri kabulden kaynaklanır. 
Her yöneticinin bir unvanı vardır. Bu unvan onlara başkalarını yönetme, karar verme, organize etme, emir verme ve disiplin sağlama yetkisi verir. Unutulmaz yöneticiler ise çalışanlarını, onun tarafından yönetilmek istedikleri için yönetir. Çalışanlarını motive edip etkileyen onların unvanı değil, kişiliğidir.
Liderlikleri, sahip oldukları otoriteden değil, çalışanlarından gördükleri kabulden kaynaklanır. Her yöneticinin bir unvanı vardır. Bu unvan onlara başkalarını yönetme, karar verme, organize etme, emir verme ve disiplin sağlama yetkisi verir. Unutulmaz yöneticiler ise çalışanlarını, onun tarafından yönetilmek istedikleri için yönetir. Çalışanlarını motive edip etkileyen onların unvanı değil, kişiliğidir.
Amaçları daha geniş kapsamlıdır. 
İyi bir yönetici şirket hedeflerine ulaşmak için çalışır. Unutulmaz yöneticiler de şirket hedeflerine ulaşmak için çalışır – hatta diğer yöneticilerden daha ileriye ulaşırlar – ama hedefleri çok daha kapsamlıdır. Aynı zamanda çalışanların kariyerlerini geliştirmek, zorluk yaşayanlara destek olmak, diğerlerine de gurur ve özgüven duygusu aşılamak için çalışırlar. Onlar sadece somut başarılarıyla değil, başkalarına özel olarak ve bireysel düzeyde yardımcı oldukları için hatırlanırlar. Unutulmaz yöneticiler daha kapsamlı hedefleri benimserler, çünkü insanlara göre işin her zaman kişisel bir alan olduğunu bilirler.


Kaynak: Inc.
Amaçları daha geniş kapsamlıdır. İyi bir yönetici şirket hedeflerine ulaşmak için çalışır. Unutulmaz yöneticiler de şirket hedeflerine ulaşmak için çalışır – hatta diğer yöneticilerden daha ileriye ulaşırlar – ama hedefleri çok daha kapsamlıdır. Aynı zamanda çalışanların kariyerlerini geliştirmek, zorluk yaşayanlara destek olmak, diğerlerine de gurur ve özgüven duygusu aşılamak için çalışırlar. Onlar sadece somut başarılarıyla değil, başkalarına özel olarak ve bireysel düzeyde yardımcı oldukları için hatırlanırlar. Unutulmaz yöneticiler daha kapsamlı hedefleri benimserler, çünkü insanlara göre işin her zaman kişisel bir alan olduğunu bilirler. Kaynak: Inc.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >