Kariyerinizi başlamadan bitirecek 5 hata

Kariyer
Kariyer

Sizi başarısız kılacak şey kariyerinizin başında aldığınız kararlardır.

Kariyerinizi başlamadan mahvedecek 5 hata şu şekilde;
Mesleği yanlış seçmek

                                    Eğer üniversite mezunuysanız ve mezun olduğunuzda artık geçerliliği kalmamış olan bir alanda diploma aldıysanız ya da okuduğunuz alandaki kariyer olanaklarını detaylı araştırmadıysanız, başınız büyük belada olabilir.
Mesleği yanlış seçmek Eğer üniversite mezunuysanız ve mezun olduğunuzda artık geçerliliği kalmamış olan bir alanda diploma aldıysanız ya da okuduğunuz alandaki kariyer olanaklarını detaylı araştırmadıysanız, başınız büyük belada olabilir.
Tutkunuzun peşinden gitmek

                                    Tutkunuzun peşinden gitmeden önce gelir fırsatlarını iyi anladığınızdan emin olun.
Tutkunuzun peşinden gitmek Tutkunuzun peşinden gitmeden önce gelir fırsatlarını iyi anladığınızdan emin olun.
Yanlış kariyeri seçmek

                                    Kariyerinizi ve fırsatlarınızı yeterince araştırmadan hareket etmiş ve şimdi de bu kariyerin içerisine sonuna kadar girmiş durumdasınızdır. Kariyerinizden tamamen nefret edersiniz.
Yanlış kariyeri seçmek Kariyerinizi ve fırsatlarınızı yeterince araştırmadan hareket etmiş ve şimdi de bu kariyerin içerisine sonuna kadar girmiş durumdasınızdır. Kariyerinizden tamamen nefret edersiniz.
Saçma beklentiler

                                    Çok fazla insan kariyerlerine saçma beklentilerle başlıyor. Bu durumlar sizin kariyerinizi baştan bitirmeye yetebilir.
Saçma beklentiler Çok fazla insan kariyerlerine saçma beklentilerle başlıyor. Bu durumlar sizin kariyerinizi baştan bitirmeye yetebilir.
Yeteneklerinizi gözardı etmek
İlerlemeniz gereken kariyere karar verme konusunda yetenekleriniz kritik önem taşır. Fakat kimse bu konuda düşünmeye yeterince zaman ayırmaz. Bu konu, lisede ya da üniversitede tartışılmaz. Bunun yerine, öğretmenler, profesörler ve rehber öğretmenler öğrenciye, 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' ya da 'Hangi konular senin ilgini çekiyor?' diye sorarlar. Bir kimseye, hayatının en büyük kararını verme yani kariyerini seçme aşamasında sorulabilecek en aptalca sorular bunlardır. Çocukken, ne kadar farklı kariyer seçeneği olduğu hakkında bir bilginiz yoktur ve ilgi duyduğunuz alanlar da anında değişebilir. Fakat eğer, yeteneklerinize odaklanırsanız, doğal becerilerinize göre bir kariyer seçmiş olursunuz. Bu, doğal becerilerinize, yeteneklerinize ve kabiliyetlerinize uygun bir kariyer alanı seçmek için çok iyi bir başlangıç noktasıdır.

Kaynak:  Huffington Post
Yeteneklerinizi gözardı etmek İlerlemeniz gereken kariyere karar verme konusunda yetenekleriniz kritik önem taşır. Fakat kimse bu konuda düşünmeye yeterince zaman ayırmaz. Bu konu, lisede ya da üniversitede tartışılmaz. Bunun yerine, öğretmenler, profesörler ve rehber öğretmenler öğrenciye, 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' ya da 'Hangi konular senin ilgini çekiyor?' diye sorarlar. Bir kimseye, hayatının en büyük kararını verme yani kariyerini seçme aşamasında sorulabilecek en aptalca sorular bunlardır. Çocukken, ne kadar farklı kariyer seçeneği olduğu hakkında bir bilginiz yoktur ve ilgi duyduğunuz alanlar da anında değişebilir. Fakat eğer, yeteneklerinize odaklanırsanız, doğal becerilerinize göre bir kariyer seçmiş olursunuz. Bu, doğal becerilerinize, yeteneklerinize ve kabiliyetlerinize uygun bir kariyer alanı seçmek için çok iyi bir başlangıç noktasıdır. Kaynak: Huffington Post
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >