Karşınızdakini iyi dinlemek için uzmanlardan 5 tavsiye

Dinlemek
Dinlemek

Dinlemenizi adım adım mükemmelleştirecek 5 adım şu şekilde.

Amaç
Dinlemenin faydalarını öğrenin. Belli bir amaç için sohbet ediyorsunuz, dolayısıyla hedefiniz sohbetin içerisinde kalabilmek olsun.
Amaç Dinlemenin faydalarını öğrenin. Belli bir amaç için sohbet ediyorsunuz, dolayısıyla hedefiniz sohbetin içerisinde kalabilmek olsun.
Ortam
Dinlemeyi kolaylaştıran bir ortamda buluşun. Sessiz bir yer olduğundan ve rahatsız edilmeyeceğinizden.
Ortam Dinlemeyi kolaylaştıran bir ortamda buluşun. Sessiz bir yer olduğundan ve rahatsız edilmeyeceğinizden.
Tarafsızlık
Sohbete, konuşacağınız şey hakkında bir önyargınız olmadan oturun. Sohbetin akmasına izin verin ve merakla dinleyin.
Tarafsızlık Sohbete, konuşacağınız şey hakkında bir önyargınız olmadan oturun. Sohbetin akmasına izin verin ve merakla dinleyin.
Empati
Karşı tarafın düşüncelerini anlamaya çalışın ve o konuşurken empati kurun, söylediklerini anladığınızı ve empati kurduğunuzu da ona gösterin.
Empati Karşı tarafın düşüncelerini anlamaya çalışın ve o konuşurken empati kurun, söylediklerini anladığınızı ve empati kurduğunuzu da ona gösterin.
Kesmeyin
Bazıları için bu zordur, fakat oturup sıranın kendinize gelmesini bekleyerek de zaman geçirmemeniz gerekir. Gerçekten dinleyebilme düşünmeyi gerektirir, ve düşünme de sessizlik. Sessizlikten korkmayın. Karşı tarafın söylediklerini algılamak için zaman ayırın ve onun da dinlenildiğini hissetmesini sağlayın.


Kaynak: Inc.
Kesmeyin Bazıları için bu zordur, fakat oturup sıranın kendinize gelmesini bekleyerek de zaman geçirmemeniz gerekir. Gerçekten dinleyebilme düşünmeyi gerektirir, ve düşünme de sessizlik. Sessizlikten korkmayın. Karşı tarafın söylediklerini algılamak için zaman ayırın ve onun da dinlenildiğini hissetmesini sağlayın. Kaynak: Inc.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >