Köpek balığına ilgi artıyor

Köpek balıkı
Köpek balıkı

Yakalama izni çıkarıldı, tezgahlarda yerini aldı.

Suriyeliler, gıda çeşitliliğini artırmak ve gerekli miktarda protein alabilmek için yemeklerinde daha sık balık kullanmaya başladı. CNN'in haberine göre; Son yıllarda her Suriyeliye düşen ortalama balık tüketimi 3 kat artarak yılda 5 kilogram oldu. Ayrıca kıyı kentlerindeki pazarlarda daha önce görülmemiş miktarlarda köpekbalığı satılıyor. Çevre uzmanlarına göre deniz kaynaklarının düşüncesizce kullanımı, birçok türün hızlı bir şekilde azalmasına neden oluyor.

Suriye denizlerinde 246 çeşitli kemikli balık bulunuyor

                                    
                                    Suriye Vahşi Doğayı Koruma Derneği'nin üyesi Mueyna Badran, Sputnik'e verdiği röportajda, araştırmalara göre Suriye'nin sularında 246 çeşit kemikli balık türünün yaşadığını söyledi. Badran, "Bunun eksik bir liste olduğu biliniyor, çünkü komşu ülkelerde daha fazla balık türü bulunuyor. Suriyeli balıkçıların oltasında en çok Sardalya, Uskumru, Karagöz, ton balığı geliyor" dedi.
Suriye denizlerinde 246 çeşitli kemikli balık bulunuyor Suriye Vahşi Doğayı Koruma Derneği'nin üyesi Mueyna Badran, Sputnik'e verdiği röportajda, araştırmalara göre Suriye'nin sularında 246 çeşit kemikli balık türünün yaşadığını söyledi. Badran, "Bunun eksik bir liste olduğu biliniyor, çünkü komşu ülkelerde daha fazla balık türü bulunuyor. Suriyeli balıkçıların oltasında en çok Sardalya, Uskumru, Karagöz, ton balığı geliyor" dedi.
Köpek balığı yakalama izni çıkarıldı

                                    
                                    Badran, "Kıkırdaklı balıkların sınıfında ise 1164 çeşit var. Suirye'de 2010'da 41 çeşit, kayıtlara geçti. Ardından 10 çeşit daha bulundu, ancak resmi listeye henüz alınmadı. Bu balık türleri, üretkenliklerinin düşmesi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ayrıca Suriye yönetimi, son 5 yılda vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için köpekbalıklarını yakalama izni çıkardı. Bazı genç ve önünü göremeyen balıkçılar bundan istifade ederek kaçak ava başladı, bu da çok sayıda köpek balıklarının satıldığı Lazkiye ve Tartus pazarlarında görmek mümkün" diye konuştu.
Badran'a göre Suriye'de 3 çeşit deniz kaplumbağası var. Araştırmalara göre bu deniz canlılarının ortalama yaşam süresi 100 yılı buluyor. Kaplumbağalar mayıstan haziran sonuna kadar yumurtalarını özel olarak kazdıkları çukurlara bırakmak için kıyılara geliyor. Yavru kaplumbağalar ise 50-60 gün sonra yumurtadan çıkıyor.
Köpek balığı yakalama izni çıkarıldı Badran, "Kıkırdaklı balıkların sınıfında ise 1164 çeşit var. Suirye'de 2010'da 41 çeşit, kayıtlara geçti. Ardından 10 çeşit daha bulundu, ancak resmi listeye henüz alınmadı. Bu balık türleri, üretkenliklerinin düşmesi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ayrıca Suriye yönetimi, son 5 yılda vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için köpekbalıklarını yakalama izni çıkardı. Bazı genç ve önünü göremeyen balıkçılar bundan istifade ederek kaçak ava başladı, bu da çok sayıda köpek balıklarının satıldığı Lazkiye ve Tartus pazarlarında görmek mümkün" diye konuştu. Badran'a göre Suriye'de 3 çeşit deniz kaplumbağası var. Araştırmalara göre bu deniz canlılarının ortalama yaşam süresi 100 yılı buluyor. Kaplumbağalar mayıstan haziran sonuna kadar yumurtalarını özel olarak kazdıkları çukurlara bırakmak için kıyılara geliyor. Yavru kaplumbağalar ise 50-60 gün sonra yumurtadan çıkıyor.
Balık türleri giderek azalıyor

                                    
                                    Suriye'nin tüm florası ve faunası suların kirlenmesinden, Akdeniz'in doğusunun tuz oranının artmasından ve baraj inşaatlarından nasibini alıyor. Tüm bu faktörler yaşam şartlarını kötüleştiriyor ve balıkların yem oranını azaltıyor. Ayrıca ülkedeki kontrolsüz balık avı, korunan bölgelerde balık tutma yasaklarına uyulmaması, balıkları şartları daha uygun olan bölgelere göç etmeye zorluyor.
Balık türleri giderek azalıyor Suriye'nin tüm florası ve faunası suların kirlenmesinden, Akdeniz'in doğusunun tuz oranının artmasından ve baraj inşaatlarından nasibini alıyor. Tüm bu faktörler yaşam şartlarını kötüleştiriyor ve balıkların yem oranını azaltıyor. Ayrıca ülkedeki kontrolsüz balık avı, korunan bölgelerde balık tutma yasaklarına uyulmaması, balıkları şartları daha uygun olan bölgelere göç etmeye zorluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >